kvantum-tim.hr
Bežični digitalni Video-otoskop

Bežični digitalni Video-otoskop

Besplatna dostava
1 Narudžba
SKU DE550
3.836,25 kn
Nije dostupno

Detalji

 Firefly_logo

Sustav bežičnog otoskopa Firefly DE550 sastoji se od bežičnog digitalnog otoskopa, kompaktnog USB prijemnika, aplikacije za softver, kabela za napajanje i povezivanje te ušnih lijevaka za jednokratnu upotrebu. Za upotrebu sustava potrebno je jedino računalo sa slobodnim USB ulazom.

Slikovni prikaz sustava DE550

Firefly_DE550_video_otoskop

 

Sustav otoskop Firefly dizajniran je za učinkovit rad u raznim uvjetima, a tipični video parametri tvornički su postavljeni. Softver dopušta korisnicima da prilagode većinu parametara uključujući zasićenost (saturaciju) boje, nijanse, svjetlinu, kontrast i oštrinu ovisno o namjeni instrumenta.

Sustav otoskop Firefly namijenjen je za pregled vanjskog dijela uha, slušnog kanala i bubnjića pod povećanjem.

 

Korisnički profil

Sustav bežičnog video-otoskopa Firefly DE550 namijenjen je za sljedeće:

  • - Znanstvene preglede u školama
  • - Medicinske škole
  • - Veterinu
  • - Praćenje vlastitog zdravstvenog stanja

 

Dijelovi uređaja

Firefly_DE550_video_otoskop

 

Nataknite lijevak na prednju stranu uređaja, u predviđen utor. Kako biste ga skinuli s uređaja, jednostavno ga povucite.

Firefly_DE550_video_otoskop

 

Provjerite je li lijevak dobro uglavljen kako bi uređaj mogao ispravno raditi. Moguće je upotrebljavati samo originalne lijevke, odobrene za otoskope Firefly.

Firefly_DE550_video_otoskop

Spajanje na računalo

Prije nego što počnete koristiti otoskop Firefly po prvi puta, instalirajte softver FireflyPro prema uputama koje se nalaze na CD-u za instalaciju.

Umetnite kompaktni prijemnik u USB ulaz računala. 

 Firefly_DE550_video_otoskop

Uključite uređaj pritiskom na tipku za uključivanje sa stražnje strane otoskopa. Svjetlosni indikator će se upaliti čime se potvrđuje kako je uređaj uključen.

Firefly_DE550_video_otoskop

 

Baterija

  • Trajanje - bežični otoskop Firefly ima ugrađenu litijsku bateriju velike učinkovitosti koja osigurava više od tri sata neprekidnog rada.
  • Punjenje baterije - vrši se kroz mini-USB ulaz na stražnjoj strani otoskopa, umetnuta baterija može se puniti priloženim USB DC kabelom. Kabel se mora spojiti na USB ulaz osobnog računala ili na “USB adapter za napajanje” kojim se baterije mogu izravno puniti iz električne mreže (utičnice).
  • Zaštita od preopterećenja - Strujni krug za zaštitu od preopterećenja spriječit će pretjerano punjenje baterije kada je ona puna, a svjetlosni indikator će zasvijetliti zelenim svjetlom.
  • Indikator napunjenosti - Svjetlosni indikator rada uređaja obično svijetli crvenim svjetlom tijekom rada uređaja. Međutim, zasvijetlit će plavim svjetlom ako očekivano vrijeme trajanja baterije padne ispod trideset minuta.

 

Rad s uređajem

Firefly_DE550_video_otoskop

Mapa kanala - na stražnjoj desnoj strani otoskopa nalazi se prekidač koji korisnicima omogućuje da postave bežični kanal. I prijemnik i otoskop moraju biti postavljeni na isti kanal za pravilan rad:

Firefly_DE550_video_otoskop Korištenje sustava Firefly otoskop - preporučen način držanja: Preporuča se da otoskop držite s prozirnim dijelom okrenutim prema naprijed, s palcem na opremi. Ovaj položaj osigurava poprilično dobru stabilnost te omogućava podešavanje leća. Kažiprstom se može rotirati i podešavati kotačić za izoštravanje slike (kako je prikazano na slici)
Firefly_DE550_video_otoskop Podešavanje svjetline - na stražnjoj lijevoj strani otoskopa prekidač omogućuje korisniku da podešava svjetlinu LED lampica.  Pomicanje unatrag: smanjivanje svjetline / Pomicanje prema naprijed: povećanje svjetline
 Firefly_DE550_video_otoskop Upotreba tipke za fotografiranje - pritisnite i otpustite tipku za fotografiranje kako biste fotografirali željeno. Sustav će se oglasiti škljocajem iz zvučnika računala za potvrdu.
 Firefly_DE550_video_otoskop Fokus - ovisno o relativnoj visini promatranog predmeta, kotačić za fokusiranje može se okretati kako bi se dobila jasna slika. Kada je potrebno veće uvećanje, kotačić se može zarotirati ulijevo (vidi niže). Ako je potrebno veće pregledno polje, mikroskop se može udaljiti, a kotačić za fokusiranje zarotirati udesno.

 Firefly_DE550_video_otoskop

Upotreba fokusa - Zadani položaj: Postavite oznaku “50” na skali prema strelici.

 

Video-otoskop Firefly DE550 omogućava bežično snimanje slika i videozapisa te prikaz slike na monitoru računala ili televizora. Višeslojne staklene leće pružaju vrhunsku dubinu fokusa i kristalno jasnu sliku. Učinkovito smanjuje preeksponiranost pomoću zaštićenog dizajna leće i visokoučinkovitih algoritama za obradu slike, čime je omogućena upotreba led svjetla visokog intenziteta bez neželjenih popratnih učinaka.

Tehničke karakteristike

Stavka

Specifikacija

Težina Oko 100 g (0,22 lb)

 

Dimenzije (približne)

Duljina: 11,4 (4,5’)
Visina: 3,7 (1,5’)
Širina: 3,7 (1,5’)
Napajanje USB 5 VDC, 150 mA
Zaštita od ulaza vode IPXØ

Uvjeti prilikom rada uređaja

Temperatura od +10°C do +40°C (od +50°F do +104°F)
Relativna vlažnost 30% do 75% bez kondenzacije
Tlak 700 do 1060 hPa

Uvjeti prilikom transporta i skladištenja

Temperatura od -20°C do +49°C (od -4°F do +120°F)
Relativna vlažnost 95% bez kondenzacije maksimalno
Bežično napajanje Manje od 15 mW
Osjetljivost -87dBm
Omjer signala i buke 47dBm
Otpor antena 50 Ώ
Bežična veza 4 kanala
Pokrivenost Preko 5 metara (15 stopa) na otvorenom
Baterija Više od 3 sata kontinuirane upotrebe
Kapacitet 850 mAh (litijska baterija)
Servis Samo ovlašteno osoblje
Sigurnosna sukladnost U skladu s FCC, CE i RoHS
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Bežični digitalni Video-otoskop
2017 - 2021 © Kvantum-tim d.o.o.