kvantum-tim.hr
Biomud ljekovito termalno blato

Biomud ljekovito termalno blato

12 Narudžbi

Ljekovito termalno blato iz termalnih izvora Eugane u Italiji. Ublažava bol i upalna stanja, poboljšava cirkulaciju, potiče detoksifikaciju te regenerira tkivo.
Rok trajanja: srpanj 2021.

SKU ABT-BIOMUD
Proizvođač Thermalis
141,25 kn -40% 84,75 kn
Nije dostupno

Detalji

Thermalis logo 

Thermalis proizvodi temeljeni su na ljekovitim supstancama iz termalnih izvora Abano (Eugane) termi u Italiji. Terme su okružene brdima i nalaze se na jednom od najstarijih izvora termalne vode na ovom području. Hipertermalna voda i blato iz termalnih izvora Abano termi koriste još od antičkih vremena za liječenje i olakšavanje mnogobrojnih problema. Abano terme su danas jedan od najpoznatijih termalnih spa centara koje svake godine posjeti više od 2 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta kako bi poboljšali svoje zdravlje. Tvrtka Thermalis iz Abano termi još je pred 100 godina prepoznala potrebe posjetitelja te im je omogućila da sa sobom u svoj dom ponesu proizvode koje su koristili za vrijeme svojeg boravka u termama i nastave s tretmanima kako bi poboljšali i revitalizirali zdravlje svojeg organizma.

Thermalis proizvodi nude gotovo identično iskustvo kao i posjet termama, a dostupni su po povoljnoj cijeni i u prikladnom pakovanju. Ljekovito djelovanje blata i hipertermalne vode iz termalnih izvora Abano termi je povnato već tisućama godina, što uključuje smanjenje edema, protuupalno djelovanje, analgetsko, umirujuće, keratolitičko i keratoplastično djelovanje. 

  

Sastojci
Svi Termalis proizvodi se sastoje od prirodnih sirovina obrađenih prema ekološkim standardima. Ne sadrže bojila, konzervanse, kemijske emulgatore, vazelin, silikon, mineralna ulja. Proizvodi se testiraju na nikal i druge alergene. Sirovine nisu životinjskog porijekla i ne testiraju se na životnijama. Licenca za izvoz iz Italije je odobrena od strane Ministarstva Zdravstva. 

Hipertermalna voda
Voda iz Abano termalnih izvora je klasificirana kao hipertermalna salsobromjodična bogata oligoelementima. Voda se crpi iz meteorskih taloga Dolomita (Monti Lessini) s dubine 3 do 4 km gdje temperatura vode seže do 170°C i akumulira minerale. Hipertermalna salsobromjodična voda je bogata: 

  • 1) solima - prirodnim katalizatorima,
  • 2) bromom s antiseptičkim umirujućim djelovanjem, 
  • 3) jodom - omekšava gornji sloj kože, smanjuje edem te djeluje kao antiseptik. 

Temperatura na izvoru 86,5°C, pH 7,0. 

Biomud ljekovito termalno blato

Medicinsko salsobromjodično blato proizašlo iz termalnih izvora Eugane ima značajna protuupalna svojstva, te je odlično za detoksifikaciju, analgetik, opuštanje i revitalizaciju. Blato poboljšava cirkulaciju krvi te ima regenerirajući učinak na pokretljivost zglobova, tetiva i živčanih završetaka.

Sastoji se od:

1) Odabrane lamelarne gline

2) Hipertermalne vode bogate mineralima i esencijalnim adjuvansom 

3) Posebnog ekstrakta algi, budući da je hipertermalno blato adjuvans u liječenju fizioterapijom.

Djelovanje: 
Zbog razlike u pH (koža ima blago kiseli ph 5-6, a termalno blato neutralan ph 7), termalni oligoelementi se otpuštaju iz blata na kožu i absorbiraju. Zbog "spužva efekta", lamelarna glina upija višak vode i toksine. 

thermalis

Korištenje ljekovitog termalnog blata

Idealno za korištenje pri:

  • - tretiranju mišićno-koštanih bolova, upala i edema
  • - postpoperativnoj njezi
  • - tretmanu dijastetskih distoničnih (neouroatritičnih) neurodegenerativnih bolesti
  • - razvoju i održavanju zdravih kostiju
  • - pomoći pri osteoartritisu
  • - formiranju kostiju i mišića.

Može se koristiti hladno ili toplo, ovisno o tipu terapije. U oba slučaja, otvorite vrećicu i nanesite blato izravno na područje koje želite tretirati u sloju od 1 cm. Za nanošenje ne koristite metalne predmete. Ostavite blato da djeluje 40 minuta, pa ga isperite.

Hladno blato
Terapeutska hipotermija se koristi kod povreda zglobova, mišića i tetiva, kod endema i hematoma. Preporuča se kod sportskih ozlijeda, direktnih i indirektnih (R.I.C.E. metoda). 

Priprema i uporaba:
Vrećicu hipotermalnog blata ohladite u hladnjaku do temperature od otprilike 5/10 °C. Za pojačano djelovanje, preporučamo i korištenje talasotermalnih soli za kupanje. Preporučamo najmanje 10 tretmana: 5 uzastopnih (1 dnevno) i 5 svaki drugi dan. 

Toplo blato
Topla primjena blata se koristi kao dodatak u terapiji reumatskih oboljenja (posebno u sprečavanju povratka oboljenja) i raznih bolnih mišićno-koštanih poremećaja.

Priprema i uporaba:
Vrećicu blata uronite u zdjelu s toplom vodom ili odvojite željenu količinu blata u keramičku posudu i zagrijte u mikrovalnoj pećnici. Blato zagrijte do 39/40 °C. Temperatura viša od ove može uzrokovati opekline na koži. Nanesite blato na željeno područje, zaštitite ga nepropusnom folijom i prekrite s vunenom tkaninom ili termoforom /  grijaćim jastučićem kako bi održavali konstantnu temperaturu. Za pojačano djelovanje, preporučamo korištenje talasotermalnih soli za kupanje. Preporučamo najmanje 10 tretmana: 5 uzastopnih (1 dnevno) i 5 svaki drugi dan. 

Tehničke karakteristike

Pakovanje
Vrećica sa zatvaračem od 400 ml/ 500 g

Hipotermalno blato
Medicinski proizvod CE 770228/R s hipotermalnom vodom iz B.T.E. Eugane termi kao glavni sastojak. 

Dermatološki testirano.

(!) Proizvod sadrži prirodne mineralne tvari te se ne preporuča se osobama alergičnim na nikal.

UPOZORENJA
Proizvod čuvajte na hladnom, suhom mjestu, dalje od izvora topline i sunčeve svjetlosti. Držite dalje od dosega djece. Blato je namjenjeno samo za vanjsku uporabu. Izbjegavajte kontakt s očima i ustima; u slučaju kontakta temeljito isperite vodom. Ne koristite ako ste alergični na neki od sastojaka. U slučaju pojave iritacije, odmah prestanite s korištenjem. Ne koristite nakon isteka roka valjanosti. Otvorenu vrećicu čuvajte u hladnjaku i potrošite unutar 8 dana. Bez konzervansa i bilokakvih kemijskih tretmana. 

Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Biomud ljekovito termalno blato
2017 - 2021 © Kvantum-tim d.o.o.