kvantum-tim.hr

Svakom kupcu odabranih inhalatora u košarici poklanjamo 50 kuna popusta (50 kn = 6,63 €)

 

Brusnica 5000 mg za zdravlje urinarnog trakta

Brusnica 5000 mg za zdravlje urinarnog trakta

207 Narudžbi
1 Recenzija

Flavonoidi iz brusnice pomažu održavanju urinarnog zdravlja i borbi sa cistitisom. Tablete sadrže koncentrirani standardizirani ekstrakt brusnice - 13,9 mg je ekvivalent 5000 mg svježih brusnica.
30 tableta

SKU P1092
Sadrži Kalcij karbonat (s maltodekstrinom) – sredstvo za punjenje, Mikrokristalična celuloza – sredstvo za punjenje, Ekstrat brusnice (36:1) – aktivna tvar, Magnezij stearat – tvar za sprečavanje zgrudnjavanja, Hidroksipropilmetil celuloza (s glicerinom) – sreds
Količina 30 tableta
26,25 kn 3,48 €
Nije dostupno

Detalji

Brusnica, DODATAK PREHRANI
Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje

Neto količina: 30 tableta
Dnevna doza: Jedna tableta sadrži 13.9 mg ekstrakta brusnice, koji osigurava 10% kininske kiseline i 30% ukupnih masnih kiselina..

Sastojci:
Kalcij karbonat (s maltodekstrinom) – sredstvo za punjenje, Mikrokristalična celuloza – sredstvo za punjenje, Ekstrat brusnice (36:1) – aktivna tvar, Magnezij stearat – tvar za sprečavanje zgrudnjavanja, Hidroksipropilmetil celuloza (s glicerinom) – sredstvo za premazivanje, Silicij dioksid – tvar za sprečavanje zgrudnjavanja.

Način primjene - Odrasli: Progutati jednu tabletu dnevno s hranom.

Napomene: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena. Čuvati od dohvata male djece. Pogodno za vegeterijance.

Upozorenja: Nema.
Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu. 

 

O brusnici

Svugdje oko nas, u prirodi, nalaze se biljke koje nam svojim djelovanjem mogu pomoći ublažiti i izliječiti razne bolesti. Jedna od biljaka takvih svojstava a o kojoj ćemo danas pisati je i Brusnica.
Prehrana s visokim udjelom voća i povrća dokazano nudi pregršt prednosti po zdravlje. Kada pričamo o zdravoj prehrani, jedna od biljaka koja nam može poboljšati život je i brusnica, dobar izvor različitih vitamina i antioksidansa. Brusnice se od davnina koriste kao tretman za bolesti mjehura i bubrega, za liječenje lošeg apetita, pritužbi na bolove u trbuhu, skorbut.
 
Kod kojih sve bolesti nam brusnica može pomoći?
 
Infekcije mokraćnog sustava - su najčešće prisutne bakterijske infekcije te jedan od najvećih razloga posjeta liječnicima. Infekcije se najčešće javljaju u žena i većinom su bezazlenog karaktera ako se tretiraju na vrijeme.
Brusnica je možda najpoznatija po svojoj ulozi u prevenciji IMS-a, osobito kod osoba s recidivnim infekcijama. Visoka razina antioksidacijskih proantocijanida ili PAC-ova u brusnicama pomaže zaustaviti određene bakterije od prianjanja na zidove urinarnog trakta. Tako, PAC -ovi u brusnicama sprječavaju infekciju.
 
Istraživači na Texas A & M Znanstvenom centru za zdravstvo medicinskog fakulteta u Houstonu otkrili su kako su kapsule brusnica, za razliku od njihova soka, puno jačeg djelovanja. Razlog tome leži u činjenici što je potrebna vrlo visoka koncentracija brusnice kako bi se spriječilo bakterijsko prianjanje. Sokovi koje pijemo ne sadrže tako visoke količine PAC-ova.
 
Sok od brusnice, osobito koncentrirani sok koji se može kupiti u trgovini, neće previše pomoći u liječenju infekcije mokraćnog sustava ili mjehura. Takvi sokovi dobri su za bolju hidrataciju i eventualno mogu biti učinkoviti u ispiranju bakterija iz našeg tijela, ali onaj najvažniji aktivni sastojak brusnice više ne postoji do trenutka kad dosegne naš mjehur čime mjehur nije adekvatno zaštićen.
 
Kardiovaskularne bolesti - kao što im samo ime kaže su bolesti srca i krvnih žila, u većini uzrokovanih aterosklerozom odnosno promjenama, oštećenjima i naslagama na stijenci arterija. Neki dokazi sugeriraju kako polifenoli u brusnicama mogu smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti. Brusnice zbog svojih protuupalnih svojstava sprječavaju nakupljanje trombocita i smanjuju krvni tlak, čime blagotvorno djeluju na naš kardiovaskularni sustav i pomažu kod bolesti srca i krvnih žila
 
Rak - ili zloćudna (maligna) novotvorina (neoplazma, tumor) je novotvorina kojoj je svojstvena nekontrolirana dioba stanica, odnosno sposobnost stanica da prodru u ostatak tkiva, bilo izravnim urastanjem (invazija) bilo migracijom do udaljenih područja tijela (metastaze).
Istraživanja su pokazala kako hranjive tvari u brusnicama mogu usporiti napredovanje tumora i mogu imati pozitivan utjecaj na rak prostate, jetre, dojke, jajnika i debelog crijeva.
 
Oralno zdravlje - Proantocijanidi u brusnicama također su korisni za oralno zdravlje. Oni sprečavaju bakterije vezati se na zube. Brusnice također blagotvorno utječu na naše desni i dobro pomažu kod sprječavanja raznih bolesti koje ih mogu zadesiti.
 
 
Brusnice sadrže:
 
Vitamin C - moćan, prirodni antioksidans koji ne samo da može blokirati neke štete uzrokovane slobodnim radikalima, već i poboljšava apsorpciju željeza iz biljnih izvora, potiče imunološki sustav i pomaže pri stvaranju kolagena koji pomaže u liječenju rana.
 
Vlakna - visoki unos vlakana povezan je sa znatno manjim rizicima od razvoja različitih zdravstvenih stanja, uključujući koronarne bolesti srca, moždani udar, hipertenziju, dijabetes, pretilost i određene gastrointestinalne bolesti. Povećan unos vlakana također se pokazao dobrim za snižavanje razine krvnog tlaka i kolesterola, poboljšanje osjetljivosti na inzulin i povećanje gubitka težine kod pretilih osoba.
 
Vitamin E - je masno-topljivi antioksidans koji je uključen u imunološku funkciju našeg tijela. Može pomoći spriječiti ili odgoditi kronične bolesti povezane sa slobodnim radikalima, kao što su bolest srca, rak, mrena, Alzheimerova bolest i artritis.
 
Vitamin K - Brusnice također sadrže vitamin K, mangan i veliki niz fitonutrijenata. To su prirodne biljne kemikalije koje pomažu u zaštiti tijela od štetnih slobodnih radikala. Imaju protuupalna svojstva i svojstva koja se mogu povezati uz sprječavanje raka.

Mišljenja korisnika

Brusnica · 2.3.2018.
Brusinca je izvanredna, djeluje vec nakon druge tablete.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Brusnica 5000 mg za zdravlje urinarnog trakta
2017 - 2022 © Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK