»PARR PRO« automatski tlakomjer za nadlakticu X5, Rossmax

Besplatna dostava »PARR PRO« automatski tlakomjer za nadlakticu X5, Rossmax

Kratki opis

✓ 5 godina jamstva 
✓ Detekcija aritmije (ARR).  
✓ Detekcija atrijske fibrilacije (AFib). 
✓ Detekcija preuranjene kontrakcije (PC) 
✓ Detekcija manžete. 
✓ Detekcija pokreta.  
✓ Indikator rizika od hipertenzije. 
✓ Prosjek zadnja tri očitanja. 
✓ 120 memorijskih mjesta za 2 korisnika s datumom i vremenom. 
✓ Mogućnost mjerenja za trecu osobu. 
✓ Patentirana univerzalna manžeta u obliku stošca bez lateksa. 
✓ Drzač manžete. 
Veliki LCD zaslon: 69x78 mm. 
✓ Utičnica za adapter. 
✓ Doživotno kalibriranje. 

Komada na skladištu 189

Cijena:

 

VPC 345,00 kn Cijena sa PDV-om: 431,25 kn
Dostupnost: Dostupno
Model X5
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 5 godina
Količina:
Više o proizvodu

Detalji

5 godina jamstva i ovlašteni servis

PARR TEHNOLOGIJA
Ovom se tehnologijom sprječava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara ranom detekcijom atrijske fibrilacije, preuranjene kontrakcije, tahikardije i bradikardije. Kod srčanih bolesti potrebna je medicinska intervencija, a time je rana dijagnoza od iznimno velike važnosti. PARR tehnologija detektira aritmiju tijekom redovitih mjerenja krvnog tlaka bez potrebe za ikakvim dodatnim vjetinama, interakcija s korisnikom i produljenja mjerenja.

STVARNA FUZZY TEHNOLOGIJA
Ovaj uređaj koristi oscilometrijsku metodu kako bi izmjerio Vaš krvni tlak. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje Vašeg tlaka je zasnovano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređaj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane Vašim pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mjerenju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i Vaš puls.

DETEKCIJA ATRIJSKE FIBRILACIJE (AFib)
Gornje srčane komore (atriji) kucaju nepravilno (podrhtavaju) i u većini slučajeva brzo umjesto da kucaju učinkovito kako bi krv tjerale u ventrikule. Ovo je stanje povezano s povećanim rizikom od krvnih ugrušaka u srcu, moždanog udara, zatajenja srca i ostalih komplikacija povezanim sa srcem. Oko 10% do 20% pacijenata koji boluju od ishemijskog moždanog udara također boluju od atrijske fibrilacije. Ovaj uređaj može otkriti atrijsku fibrilaciju (AFib). Ikone ARR i AFib se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena atrijska fibrilacija za vrijeme mjerenja. Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona AFib.

Napomena: uređaj neće prepoznati atrijsku fibrilaciju kod pacijenata koji boluju od atrijske fibrilacije a koriste pacemaker, defibrilator.

DETEKCIJA MANŽETE (CD)
Prelagano i nepravilno spojena manžeta može uzrokovati netočan rezultat mjerenja. “Detekcija spojene manžete” može odrediti je li manžeta dovoljno čvrsto postavljena. Kod prepoznavanja prelagano spojene manžete prilikom mjerenja, na ekranu će se prikazati ikona slabo spojene manžete. Suprotno, ukoliko je manžeta pravilno omotana oko nadlaktice za vrijeme mjerenja, prikazuje se ikona pravilno spojene manžete.

INDIKACIJA POKRETA TIJELA
Indikacija pokreta tijela - «detektor pokreta» pomaže u podsjećanju korisnika da ostane miran te prikazuje pokrete tijela tijekom mjerenja. Kada uredjaj detektira «pokret tijela» tijekom i poslije svakog mjerenja, prikazat ce se odredjena ikonica. Ovaj detektor podsjeca korisnike da budu mirni tijekom postupka mjerenja te povećava točnost mjerenja.

Napomena: Preporuča se ponovno mjerenje ukoliko se pokaže oznaka pokreta na ekranu.

MOGUĆNOST MJERENJA ZA TREĆU OSOBU "GOST"
Uređaj ima funkciju mjerenja bez pohrane rezultata. Pritisnite tipku “Promjene korisnika” (desno) kako bi odabrali memorijsko područje “gosta” te izvršite mjerenje prema uputama. Nakon završenog mjerenja dobiven rezultat neće biti pohranjen u memoriju.

DETEKCIJA PREURANJENE KONTRAKCIJE (PC)
Dodatni, abnormalni otkucaji srca koji se generiraju u neuobičajenim dijelovima srca, ili u atrijima (PAC) ili u ventrikulima (PVC). Ti dodatni otkucaji remete Vaš uobičajeni srčani ritam koji ponekad uzrokuju palpitacije (npr. preskočene otkucaje) u Vašim prsima. Mogu se pojaviti kao izolirani slučajevi ili opetovano s različitom incidencijom. Ako nisu povezani sa stresom, osjetljiv su marker za cijeli niz srčanih bolesti, povećani rizik od ishemijskog moždanog udara s preuranjenim kontrakcijama. Ikone ARR i PC se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena preuranjena kontrakcija za vrijeme mjerenja.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona PC.

INDIKATOR RIZIKA OD HIPERTENZIJE (HRI)
Svjetska zdrastvena organizacija određuje 6 područja krvnog tlaka. Uređaj je opremljen suvremenim sustavom indikacije rizika od hipertenzije koji vizualno prikazuje pretpostavljenu razinu rizika (optimalni, normalni, povišeni normalni, prvi stupanj hipertenzije, drugi stupanj hipertenzije, treći stupanj hipertenzije) rezultata nakon mjerenja.

INDIKATOR ARITMIJE  (ARR)
Aritmija predstavlja nepravilan rad srca - srce može kucati prebrzo (tahikardija), presporo (bradikardija), prerano (preuranjene kontrakcije) ili nepravilno (fibrilacija). Uređaj je opremljen indikatorom aritmije što omogućuje korisnicima s nepravilnim radom srca ostvarivanje preciznih rezultata upozoravanjem na nepravilan rad srca tijekom mjerenja.

MJERENJE KRVNOGA TLAKA

Mjerenja krvnog tlaka dobivena X5 tlakomjerom jednaka su  onima koja može dobiti obučeni mjeritelj korištenjem manžete i stetoskopa, u okvirima propisanim od strane American National Standard za elektronske ili automatske tlakomjere. Ovaj uređaj namjenjen je za korištenje odraslim osobama za kućno mjerenje krvnog tlaka.
Nije namjenjen za djecu i novorođenčad. X5 je zaštićen od mogućih kvarova u proizvodnji kroz utvrđen internacionalni program jamstva (International Warranty Program). Za pitanja oko jamstva, obratite se proizvođaču, Rossmax International Ltd.

STAVLJANJE MANŽETE

1. Odmotajte manžetu te provedite kraj manžete kroz obruč kao na slici.
2. Provucite lijevu ruku kroz manžetu. Kada je zatvorite, obojeni dio manžete treba biti bliže Vama, a cijev prema ruci (slika 1). 
3. Okrenite lijevi dlan prema gore i namjestite rub manžete na otprilike 1,5 do 2,5 cm iznad unutarnjeg dijela lakta (slika 2). Stegnite manžetu povlačeći za kraj, unutar „OK“ raspona.
4. Postavite cijev preko sredine ruke. 
5. Pravilno spojite manžetu. Ostavite mjesta za dva prsta između manžete i ruke. Postavite oznaku za arteriju iznad glavne arterije (na unutarnjem dijelu ruke)(slika 3,4).

Napomena: locirajte arteriju pritiskom  s dva  prsta iznad pregiba lakta s unutarnje strane lijeve ruke. Otkrijte gdje je najsnažniji puls, tamo  se nalazi glavna arterija.

DIJELOVI TLAKOMJERA

1. Manžeta
2. LCD ekran
3. Crijevo i spojnica manžete
4. Memorija
5. ON/OFF/START tipka
6. "Promjena korisnika" tipka
7. Poklopac baterija
8. Priključak za prijenos podataka
9. AC priključak za adapter
10. Držač manžete

ELEMENTI NA ZASLONU

 

1. Indikator aritmije (ARR)
2. Detekcija atrijske fibrilacije (AFib)
3. Detekcija preuranjene kontrakcije (PC)
4. Oznaka datuma / sata
5. Oznaka slabe baterije
6. Oznaka pokreta
7. Detekcija spojene manžete
8. Indikator rizika od hipertenzije
9. Oznaka jutra i večeri
10. Oznaka memorije/datuma
11. Presjek memorije
12. Sistolički tlak
13. Dijastolički tlak
14. Oznaka pulsa - označava srčani ritam
15. Ikona pulsa - grafički prikaz otkucaja srca
16. Memorijska zona

 

Tehničke karakteristike

Mjerna metoda: oscilometrijska
Mjerni raspon: tlak 30~260 mmHg; puls 40~199 otkucaja/minuti
Senzor tlaka: poluvodički
Točnost: tlak ± 3 mmHg; puls ± 5 % očitanja
Napuhivanje: automatska pumpa
Ispuštanje: automatski ventil

Patentirana manžeta bez lateksa.
Utičnica za adapter.
Veliki zaslon.
Doživotno besplatno kalibriranje.
Dodatno: USB kabel za prijenos podatala

Kako koristiti Rossmax X5 tlakomjer?

Mišljenja korisnika

10 Stavka(e)

po stranici

Praktičan i jednostavan

Korisnik: Antonio
Komentar:
Jednostavan za korištenje. Veliki broj funkcija. Preporučam s adapterom.
(Poslano 5.3.2018.)

mišljenje

Korisnik: Božena
Komentar:
besplatna i extra brza dostava.Uređaj je jednostavan za korištenje, ima garanciju 5 godina to je jako bitno i pohvalno, a mislim da ide i u prilog kvaliteti proizvoda.Jednostavan za korištenje, sadrži sve važne napomene.Jako sa zadovoljna i cijenom i uslugom.Preporuka svim kupcima.
(Poslano 5.3.2018.)

X5 tlakomjer

Korisnik: Danijela
Komentar:
Kupila ga prije 5 mjeseci. Isporuka vrlo brza. Pregledan i jednostavan za korištenje. Posebno mi se dopada što ima indikator ispravnosti namještene mandžete što osigurava precizno mjerenje. Uređaj je za svaku pohvalu.
(Poslano 3.3.2018.)

Rossmax X5 tlakomjer

Korisnik: Aleksandar
Komentar:
Tlakomjer Rossmax X5 koristim oko 2 mjeseca, a kako sam zdravstveni radnik, liječnik, testirao sam točnost i kvalitetu većine ponuđenih funkcija ovog tlakomjera. Uređaj je pokazao visoku pouzdanost i kvalitetu, jednostavno rukovanje. Vrlo pouzdano registrira , osim vrijednosti krvnog tlaka i pulsa, poremećaje ritma, što je kod mnogih pacijenata, posebno starije dobi - izuzetno važno.Za istaknuti je i mogućnost memoriranja rezultata te njihov kasniji pregled i usporedbu. Memorirati podatake je moguće, odvojeno, za dvije osobe, što je daljnja velika prednost i korist, jer se ovakav tlakomjer koristi u obitelji. Obzirom na ustanovljenu kvalitetu, cijenu uređaja, koja je vrlo konkurentna i povolna, uređaj ima moju preporuku.
(Poslano 1.3.2018.)

Komentar:

Korisnik: BRANKO
Komentar:
Izvanredan uređaj, jednostavan za korištenje i uistinu izuzetno točan.
Tlakomjer je u omjeru cijene, točnosti, trajnosti i kalibriranja uređaja višestruko povoljniji od "jeftinijih" uređaja.
Moja je preporuka da uz tlakomjer obavezno treba uzeti i punjač, osobito ako kontrole tlaka vršite više puta dnevno i za veći broj korisnika, odnosno na način kako ga ja koristim.
Za Kvantumtim mogu reći ukratko SUPERTIM.
(Poslano 30.1.2018.)

Rossmax X5

Korisnik: Hrvoje
Komentar:
Odličan tlakomjer i odnos cijena/dobiveno. U usporedbi s tlakomjerom druge poznate marke nema bitnih odstupanja kod mjerenja, a povoljniji je. Naknadno sam još nabavio ispravljač i USB kabel za spajanje s računalom po razumnoj cijeni, skinuo i instalirao besplatan odličan program za praćenje i prikaz kretanja tlaka (60 posljednjih mjerenja) s kojim se može dobiti veoma pregledan grafički prikaz. Pohvala timu (Kvantum-tim) za brzo obrađene i dostavljene narudžbe. Preporuka !
(Poslano 30.1.2018.)

Rossmax x5

Korisnik: Kety
Komentar:
Naručila sam tlakomjer za roditelje koji su s njim izuzetno zadovoljni, posebno s njegovom jednostavnošću i pouzdanošću. Tlakomjer sam dobila u vrlo kratkom roku što me je ugodno iznenadilo i uvjerilo u profesionalnost i ozbiljnost firme. Petica za uređaj i za uslugu!
(Poslano 26.1.2018.)

X5 super stvar

Korisnik: Davorin
Komentar:
Koristim ga već dva mjeseca i prezadovoljan sam.Stvarno je super i vrlo jednostavan za rukovanje.
(Poslano 26.1.2018.)

dojmovi X5

Korisnik: veljko
Komentar:
tlakomjer s cijenom izuzetno prihvaljiv, računajući na mogućnosti očitanja različitih stanja, samim time najviše dobiveno za uloženo.
izuzetna kvaliteta i pouzdanost.
veliki i čitljiv ekran, jednostavno rukovanje...
jako mala odstupanja mjerenja spram profesionalnog tlakomjera..
prezadovoljan...
(Poslano 26.1.2018.)

Mjerenje tlaka

Korisnik: Darko
Komentar:
Uređaj je super. Obzirom da imam povremeno fibrilaciju atrija takav uređaj mi je neophodan. Stvarno detektira FA.
Jedini problem je potpuno točno namjestiti mandžetu na nadlaktici (oznaka OK na zaslonu). Vrlo je zgodan i za ljude lošijeg vida jer se mjerenje zbog velikih znakova na zaslonu može raditi i bez naočala.
(Poslano 26.1.2018.)

10 Stavka(e)

po stranici

Vaše mišljenje

Samo prijavljeni korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte korisnički račun