Test muške plodnosti Sperm OK

Akcija Test muške plodnosti Sperm OK

Kratki opis

Rok testovima uskoro ističe i zato ih rasprodajemo.


ArtronOv Sperm OK test muške plodnosti je praktičan brzi test za kućnu uporabu kojim se vrši kvalitativna analiza koncentracije spermija u uzorcima sjemena. Namijenjen je utvrđivanju muške plodnosti u udobnosti vlastitog doma te se njime utvrđuje udovoljava li broj spermija normalnim razinama plodnosti. Pouzdanost testa je oko 95%!

Komada na skladištu 88

Cijena:

VPC 151,00 kn Rabat 51%

VPC 75,00 kn Cijena sa PDV-om: 93,75 kn

Dostupnost: Dostupno
Model SPERM-OK
Proizvođač Artron Laboratories Inc.
Količina:
Više o proizvodu

Detalji

Artronov Sperm OK test muške plodnosti je praktičan brzi test za kućnu uporabu kojim se vrši kvalitativna analiza koncentracije spermija u uzorcima sjemena u koncentracijama od 15 milijuna ili više spermija po mililitru. Namijenjena je utvrđivanju muške plodnosti u udobnosti vlastitog doma. rezultat tog brzog testa probira može biti pozitivan ili negativan te se njime utvrđuje udovoljava li broj spermija normalnim razinama plodnosti.

Smanjen broj spermija vodeći je uzrok muške neplodnosti. Važan prvi korak kod utvrđivanja uzroka neplodnosti kod parova je utvrđivanje koncentracije spermija. No, odlazak u kliniku za liječenje može biti skupo i neugodno iskustvo. Za muškarce je Sperm OK test povoljan i lako dostupan način provjere broja spermija u privatnosti vlastitog doma. Pouzdan je, brz, jednostavan za uporabu i interpretaciju rezultata. Nakon samo nekoliko minuta znat ćete je li koncentracija vaše sperme unutar normalnog raspona.

 

 NEPLODNOST 
Neplodnost je nemogućnost začeća nakon godinu dana prakticiranja redovitih spolnih odnosa bez zaštite. Otprilike 10-15% parova je neplodno, pri čemu polovica tih slučajeva otpada na mušku neplodnost.

 Uzroci neplodnosti kod muškaraca: 

 • Abnormalna produkcija sperme
 • Abnormalna funkcija sperme
 • Problemi vezani uz ejakulaciju
 • Seksualni problemi

 Faktori rizika: 

 • Zloporaba alkohola
 • Zloporaba droga
 • Izloženost otrovima i kemikalijama
 • Pušenje duhana
 • Određena medicinska stanja i zdrastveni problemi
 • Zračenje i lijekovi
 • Perkomjerna tjelesna težina
 • Izloženost testisa prekomjernoj vrućini
 • Emocionalni stres

Dijagnoza neplodnosti kod muškaraca utvrđuje se prikupljanjem anamnestičkih podataka koji se dobivaju kroz razgovor o zdrastvenom stanju i navikama, obavljanjem funkcionalnog liječničkog pregleda te analizom sjemena. Analizom sjemena utvrđuje se zdrastveno stanje i broj spermija.

 Prevencija neplodnosti: 

Iako je mnoge vrste muške neplodnosti nemoguće preventirati, postoje određene mjere i promjene životnog stila koje mogu pojačati plodnost i zdravlje spermija.

 • Izbjegavajte puštenje, ilegalne droge i alkohol! Te tri vrste supstanci dokazano smanjuju kvalitetu i broj spermija.
 • Obratite pozornost na vježbanje i prehranu! Vježbanje podiže razinu testosterona, hormona odgovornog za produkciju sperme, a uravnotežena prehrana osigurava odgovarajuće nutritivne tvari i multivitamine neophodne za stvaranje sperme.
 • Smanjite stres! Stres utječe na funkciju nadbubrežnih žlijezda, uzrokujući hormonalne promjene unutar tijela koje utječu na plodnost.
 • Izbjegavajte vrućine! visoka temperatura šteti stvaranju sperme. Izbjegavajte držati laptop u krilu, ne provodite previše vremena u saunama i toplim kupkama te ne nosite usku odjeću.
 • Smanjtie izloženost otrovima i kemikalijama! Određeni su zagađivači, poput bisfenola A ili ftalata u nekim proizvodima od plastike, povezani s neplodnošću.

 ČESTO POSTAVLJENA PITANJA 

Kada koristiti Sperm OK test muške plodnosti?
Sperm OK test koristite ukoliko želite začeti, osobito ako imate razloga vjerovati da imate određene probleme s neplodnošću. Možete ga koristiti i za ponovno testiranje ako imate već dokazane probleme s plodnošću ili ako ste promijenili stil života ili bili pod određenom terapijom.

Kako se pripremiti za test?
Prije početka korištenja Sperm OK testa pažljivo i detaljno proučite uputu! Obavite test za najmanje 48 sati, ali za manje od 7 dana nakon posljednje ejakulacije.

Koliko je Sperm OK test pouzdan?
Klinička istraživanja pokazuju da je pouzdanost Sperm OK testa oko 95%.

Što može izazvati pogreške u interpretaciji rezultata?
Određena zdravstvena stanja mogu rezultirati privremenim smanjenjem broja spermija. Stoga nije preporučljivo obavljati test tijekom ili neposredno nakon bolesti. Medicinska stanja, te korištenje određenih ilegalnih supstanci ili lijekova također mogu interferirati s rezultatom testa.

 KORIŠTENJE TESTA  

Brzi rezultati, lako očitanje 

rezultatikomplet

Niska koncentracija (Negative)
Ružičasta linija se prikazuje samo u kontrolnom području (C) što ukazuje na negativan rezultat (broj spermija je ispod 15 milijuna spermija po mililitru sjemena)

Normalna koncentracija (Positive)
Jasna ružićasta linija se pojavljuje u kontrolnom području (C) i u području testne linije (T) što ukazije na pozitivan rezultat (broj spermija je iznad 15 milijuna spermija po mililitru sjemena)

Nevažeći rezultat (Invalid)
Nema vidljive linije u kontrolnom području (C). Ponovite postupak s novim uređajem.

 UPUTE ZA KORIŠTENJE

Artronov Sperm OK test muške plodnosti je pouzdan, povoljan i jednostavan za uporabu. Upute za korištenje (en) možete preuzeti na linku.

Prije korištenja, pažljivo pročitajte upute i slijedite svaki korak. Provjerite imate li sve potrebne sastojke u pakiranju.
Obratite pozornost na slijedeće korake:

 1. 1.) Skupite uzorak sperme između 48 sati i 7 dana od posljednje ejakulacije   
 2. 2.) Izvedite test
 3. 3.) Pročitajte i interpretirajte rezultat

 Korak 1: Prikupljanje uzorka sjemena 

Prije skupljanja uzorka, pričekajte najmanje 48 sati, ali ne i više od sedam (7) dana, nakon posljednje ejakulacije. Za dobivanje sjemena koristite manualnu stimulaciju (masturbaciju). Nemojte koristiti lubrikante ili losione. Ne koristite prezervative za skupljanje uzorka. Uzorak skupite u posudicu koju dobijete s proizvodom. Slijedite sljedeće postupke kako biste precizno skupili uzorak sjemena:

1. Ejakulirajte izravno u posudicu. Vrlo je važno da ste sav sadržaj ejakulata skupili u posudicu. Ako samo manji dio sjemena ne završi u posudici, bacite uzorak, operite posudicu vodom i ostavite je da se osuši. Nipošto nemojte koristiti deterdžente ili sapune kod pranja posudice. Pričekajte ponovno minimalno 48 sati, ali i manje od sedam (7) dana do skupljanja novog uzorka.
2. Nakon što ste skupili uzorak, ostavite posudicu u uspravnom položaju najmanje 20 minuta, ali ne i više od 3 sata. Na taj način sperma će se prorijediti i biti pogodna za analizu.
3. Kad ste spremni za analizu, slijedite upute iz idućeg odjeljka “Korak 2: Izvedba testa”. Test treba provesti unutar 3 sata od skupljanja uzorka.

 Korak 2: Provođenje testa 

Prije samog testa izvadite sve potrebne komponente na stol, da Vam budu u dosegu. Pripremite zaporni sat za mjerenje vremena.
NAPOMENA: Kad rukujete bočicom s otopinom, nemojte primijenjivati pritisak na bočicu.

1. Lagano promiješajte uzorak sjemena u posudici alatom za prijenos uzorka (šprica) oko 10 puta.
2. Pažljivo odvrnite prozirni poklopac bočice Sperm Ok s tekućinom.


3. Stavite alat za prijenos uzorka (špricu) u posudicu s uzorkom i uvucite sadržaj sjemena u špricu sve do crne linije označene na površini. Ako u špricu uvučete zrak ili neki drugi materijal, izbacite uzorak u posudicu i ponovite postupak. Obavezno povucite sadržaj sjemena točno do crne linije označene na šprici, jer je to ključni postupak za uspješnu provedbu testa. Ako je potrebno dodajte ili izbacite sjeme sve dokad količina ne bude točno do crne linije.


4. Gurnite špricu u otvorenu Sperm Ok bočicu s tekućinom i ubrizgajte cijeli sadržaj šprice. Pobrinite da cijeli sadržaj šprice završi u bočici. Zatvorite bočicu poklopcem i provjerite je li ispravno zatvorena.


5. Pažljivo promiješajte bočicu u koju ste ubrizgali sadržaj šprice na način da nježno i pažljivo okrenete bočicu 5 do 10 puta, okrečući je za 180 stupnjeva. Ako je sjeme gusto ili viskozno, prema potrebi možete bočicu okretati i više od 10 puta. Pazite da bočicu ne okrećete ili ne miješate presnažno jer će to uzrokovati nastanak pjene koja će otežati daljnji postupak.


6. Nakon miješanja ostavite bočicu u uspravnom položaju na ravnoj površini minimalno 2 minute.
7. Otvorite zapečaćenu vrećicu u kojoj se nalazi aparat za testiranje. Izvadite aparat iz vrećice. Stavite aparat licem okrenutim prema gore na ravnu površinu. Nemojte dirati prozor testnog uređaja na kojem će se pojaviti linije!


8. Maknite prozirni poklopac s bočice Sperm Ok testa, ali pobrinite da bijeli šiljak ostane i dalje sigurno pričvršćen na bočici.


9. Držite Sperm Ok bočicu okomito iznad kružnog prostora za stavljanje uzorka. Lagano stisnite bočicu i stavite 3 kapi mješavine sjemena i tekućine na označeni kružni prostor ispod prozora. Osigurajte da u šprici nema zračnih mjehurića.


10. Nakon što dodate 3 kapi mješavine na kružni prostor, počnite mjeriti vrijeme od 5 do 10 minuta.
11. Nakon što prođe između 5 i 10 minuta, očitajte rezultat. Interpretirajte rezultat u skladu s idućim odjeljkom “Korak 3: Interpretacija rezultata.


NIPOŠTO NEMOJTE INTERPRETIRATI REZULTATE AKO JE OD STAVLJANJA KAPI NA KRUŽNI PROSTOR PROŠLO VIŠE OD 10 MINUTA!

 Korak 3: Očitanje rezultata 

rezultati

Niska koncentracija (Negative)
Ružičasta linija se prikazuje samo u kontrolnom području (C) što ukazuje na negativan rezultat (broj spermija je ispod 15 milijuna spermija po mililitru sjemena)

Normalna koncentracija (Positive)
Jasna ružićasta linija se pojavljuje u kontrolnom području (C) i u području testne linije (T) što ukazije na pozitivan rezultat (broj spermija je iznad 15 milijuna spermija po mililitru sjemena)

Nevažeći rezultat (Invalid)
Nema vidljive linije u kontrolnom području (C). Ponovite postupak s novim uređajem

 RAZLOZI  POGREŠNIH REZULTATA 

 1. Nije prikupljen cijeli ejakulat
 2. Ejakulat se nije rastopio tj .prešao u tekuće stanje
 3. Sjeme u uzorku nije bilo dobro promiješano u posudici prije dodavanja u bočicu s tekućinom
 4. U bočicu s tekućinom dodano je previše ili premalo ejakulata
 5. Mješavina tekućine iz bočice i ejakulata je stavljena na aparat prerano. Mješavina mora stajati mirno na ravnoj površini barem 2 minute prema uputama.
 6. U špricu ste unijeli zračne mjehuriće i ubrizgali ih zajedno s ejakulatom u bočicu s tekućinom.
 7. Mješavina tekućine i ejakulata nije bila adekvatno promiješana prije stavljanja na aparat.
 8. Dodali ste premalo ili previše kapi mješavine na kružni prostor na aparatu. Na kružni prostor na aparatu se dodaje točno 3 kapi mješavine tekućine i ejakulata.
 9. Stavili ste tekućinu zabunom na prozor umjesto na kružni prostor za analizu koji se nalazi ispod prozora za očitanje rezultata.
 10. Test ste očitali prerano ili prekasno. Rezultate je potrebno očitavati u periodu od 5 do 10 minuta nakon stavljanja 3 kapi na kružni prostor za analizu.
 11. Uzorak sjemena je skupljen manje od 48 sati ili više od 7 dana od posljednje ejakulacije. To može dovesti do pogrešnih rezultata.

Tehničke karakteristike

Sadržaj pakiranja 

 • Posudica za skupljanje uzorka,
 • Alat za prijenos uzroka (šprica),
 • Sperm OK bočica s otopinom,
 • Sperm OK test aparat
 • Upute za korištenje

Vaše mišljenje

Samo prijavljeni korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte korisnički račun

Još Vas može zanimati
Željezov bisglicinat + Ester C, Vitamin B12 i folna kiselina
Pregled

Željezov bisglicinat + Ester C, Vitamin B12 i folna kiselina

 

VPC 70,00 kn Cijena sa PDV-om: 87,50 kn
Natures Aid željezov bisglicinat s dodacima se upotrebljava za otklanjanje simptoma umora, iscrpljenosti i vrtoglavice. Pogodno za vegetarijance i vegane. 90 tableta Detaljnije
Posudice za urin | Urintainer
Pregled

Posudice za urin | Urintainer

 

VPC 1,49 kn Cijena sa PDV-om: 1,86 kn
Besplatna dostava
Quantum multivitamini i minerali za snagu
Pregled

Quantum multivitamini i minerali za snagu

 

VPC 84,00 kn Cijena sa PDV-om: 105,00 kn
Izuzetno jak i koncentriran dnevni dodatak prehrani za muškarce i žene u obliku multivitamina i minerala za ostvarivanje optimalne učinkovitosti tijekom dana. Sadrži 22 sastojka, Detaljnije
Besplatna dostava
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator
Pregled

Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

 

VPC 469,00 kn Cijena sa PDV-om: 586,25 kn
Dvokanalni TENS, EMS i masažer sa 78 predefiniranih programa. Preglednog ekrana i jednostavan za upotrebu. Uređaj je vrlo lagan i prikladan za prenošenje s obzirom na težinu od 140 grama, Detaljnije
Folna kiselina 400 μg
Pregled

Folna kiselina 400 μg

 

VPC 14,00 kn Cijena sa PDV-om: 17,50 kn
Sve žene koje planiraju trudnoću bi trebale uzimati 400 μg folne kiseline dnevno od pokušaja začeća do 12. tjedna trudnoće. Također, folna kiselina stvara crvene krvne stanice i Detaljnije