kvantum-tim.hr
Željezo 14 mg (u obliku citrata) za mozak, imunitet i krvotok

Željezo 14 mg (u obliku citrata) za mozak, imunitet i krvotok

65 Narudžbi
1 Recenzija

Basic Nutrition željezo u obliku citrat kompleksa omogućuje bolju apsorpciju. Koristi se za poboljšanje kognitivnih funkcija, imunološki sustav, stvaranje crvenih krvnih stanica i prijenos kisika. Pogodno za vegetarijance.


Pakiranje: 30 tableta.

SKU P1164
Sadrži Željezo (u obliku citrata)
Količina 30 tableta
17,50 kn
Nije dostupno

Detalji

Željezo (u obliku citrata), dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 30 tableta

Dnevna doza: Jedna tableta sadrži 14 mg željeza (100% PDU) u obliku citrata.

Sastojci: tvar za povećanje volumena - kalcij karbonat, mikrokristalična celuloza, željezo citrat, bojilo - crni željezni oksid, tvar za spriječavanja zgrudnjavanja - magnezij stearat, zgušnjivač - hidroksipropilmetil celuloza, glicerin, tvar za spriječavanja zgrudnjavanja - silicij dioksid, stearinska kiselina

Način primjene: Odrasli: Progutati jednu tabletu dnevno s hranom

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.
Pogodan za vegeterijance. 

Upozorenja: Ove tablete sadrže željezo koje, ako se uzme u suvišku, može biti štetno za vrlo malu djecu.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

O željezu:

Željezo je, iako mikromineral, sigurno jedan od najvažnijih minerala u organizmu. Njegova je uloga mnogostruka. Ono je sastavni dio mnogih bjelančevina (posebno hemoglobina i mioglobina, od kojih velika većina sudjeluje u procesima staničnog disanja. U bjelančevinama se obično nalazi u obliku hema, posebnog kompleksnog spoja, koji predstavlja funkcionalni dio bjelančevina, a posebno hemoglobina, u kojem sudjeluje u vezanju kisika i njegovog isporučivanja stanicama (stanično disanje). U organizmu postoje i posebne bjelančevine kao transferin, hemosiderin i feritin, koje su zadužene za transport i skladištenje željeza. Nedostatak željeza je kod ljudi, nažalost, vrlo česta pojava, a daleko češća kod žena, nego kod muškaraca.

Zbog nedostatka željeza dolazi do sideropenične anemije, koju karakterizira nedovoljna količina hemoglobina u crvenim krvnim zrncima. Kako količina prenesenog kisika u organizmu ovisi o koncentraciji hemoglobina u crvenim krvnim zrncima, tako smanjena količina željeza ograničava količinu kisika dopremljenog stanicama.

Kod dugotrajnog nedostatka željeza, krv smanjuje svoju sposobnost prenošenja kisika. Simptomi tog nedostatka su brzi umor, kratkoća daha, bljedilo lica, smanjene fizičke mogućnosti i smanjena otpornosti organizma.

Nedostatak željeza može biti izazvan različitim uzrocima. Najčešći uzroci su: neodgovarajuća prehrana, razna krvarenja, te nemogućnost apsorpcije željeza u organizmu. Povećane potrebe za željezom su naročito izražene kod djece i mladeži, te kod žena zbog gubitaka krvi putem menstruacije i za vrijeme trudnoće. Malo povećana količina unesenog željeza uglavnom nije štetna, jer se višak izlučuje stolicom.

Pri uzimanju velikih doza željeza putem suplemenata može doći do jakog trovanja, koje se očituje povraćanjem, bolovima u trbuhu, proljevom, lupanjem srca, padom krvnog tlaka, vrtoglavicom, a može doći i do velikih oštećenja organa. Neophodno je naglasiti, da se željezo u organizmu apsorbira smo u dvovaljanom oksidacijskom stanju (Fe2+), dok se u trovaljanom oksidacijskom stanju (Fe3+) ne apsorbira.

U namirnicama, koje nisu svježe, odnosno koje su dulje vrijeme stajale na zraku, velik dio željeza prelazi iz dvovaljanog u trovaljano oksidacijsko stanje, koje je nedostupno za apsorpciju. Uzimanjem vitamina C, koji je reducens, željezo se može vratiti iz trovaljanog u dvovaljano oksidacijsko stanje, pa je onda njegova apsorpcija u organizam moguća. Zato je neophodno hranu, koja je bogata željezom kombinirati s hranom, koja je bogata vitaminom C.

Mišljenja korisnika

Mineral · 6.2.2018.
Preparat koji se bez bojazni može koristiti svakodnevno zbog optimalne doze, a radi očuvanja zdravlja organizma.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Željezo 14 mg (u obliku citrata) za mozak, imunitet i krvotok
2017 - 2020 © Kvantum-tim d.o.o.