kvantum-tim.hr
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

Besplatna dostava
4.8
542 Narudžbe
13 Recenzija

Dvokanalni TENS, EMS i masažer sa 78 predefiniranih programa. Preglednog ekrana i jednostavan za upotrebu. Uređaj je vrlo lagan i prikladan za prenošenje s obzirom na težinu od 140 grama, uključujući baterije. Koristi 4 elektrode.

SKU LT3011A
Jamstvo 1 godina
99,75 €
Dostupno

Komada na skladištu 100

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 99,75 €

Detalji

 Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

TENS LT-3011A

Dvokanalni TENS, EMS i masažer sa 78 predefiniranih programa. Preglednog ekrana i jednostavan za uporabu. Uređaj je vrlo lagan i prikladan za prenošenje, samo 140 grama uključujući baterije.

NAPOMENA: Osobe koje su pretrpjele moždani udar ne smiju koristiti T.E.N.S. uređaj - za detalje molimo Vas da konzultirate svojeg liječnika.

Uređaj LT3011A je generator impulsa koji radi na baterije i šalje električne impulse koji putuju kroz tijelo i dopiru do živaca i skupina mišića. Ovaj je uređaj namijenjen za ublažavanje boli, stimulaciju mišića i masažu. Uređaj ima dva izlazna kanala koji se mogu kontrolirati i ne ovise jedan o drugom, te par elektroda koje se mogu spojiti na svaki izlazni kanal. Parametre uređaja moguće je kontrolirati pritiskom na tipke. Razina intenziteta rada podesiva je u skladu s potrebama pacijenata.

 • TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) - električna neurostimulacija kroz kožu
 • EMS (Electrical muscle stimulation) - električna stimulacija mišića
 
O TENS uredjajima - MEDICINSKA POZADINA
TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation, električna neurostimulacija kroz kožu) daje dobre rezultate u liječenju akutne i kronične boli različitih uzroka. Klinički je dokazan i svaki ga dan koriste fizioterapeuti, njegovatelji i vrhunski sportaši diljem svijeta. Visokofrekventni TENS aktivira mehanizme živčanog sustava koji inhibiraju bol. Električni impulsi iz elektroda koje se postavljaju na kožu na ili blizu bolnog područja stimuliraju živce i blokiraju signale boli koji putuju prema mozgu, te pacijent ne osjeća bol. Niskofrekventni TENS stimulira otpuštanje endorfina – prirodnog sredstva protiv boli u ljudskom tijelu. TENS je sigurna metoda liječenja koja ne uzrokuje nikakve nuspojave u usporedbi s lijekovima i drugim metodama ublažavanja boli. Može se koristiti kao jedina metoda liječenja, ali predstavlja i vrijednu dopunu drugim farmakološkim i/ili fizičkim tretmanima. TENS ne može uvijek izliječiti uzrok boli. Ako bol ne prestaje, zatražite savjet od liječnika.
 
TENS LT-3011A
 
Kako TENS kontrolira bol?
Uređaj ublažava bol na dva načina. Prvi način zove se “kontrola prolaska boli”. Kada je tijelo ozlijeđeno, impulsi boli i drugi impulsi koji ne prenose bol putuju živčanim sustavom do mozga. Ti impulsi putuju kroz završetke živaca prema aferentnim živcima koji se nalaze dublje te zatim prema kralježničnoj moždini i mozgu. Na tom putu postoji više područja koja se nazivaju “vratima” i određuju koji impulsi će doprijeti do mozga. “Vrata” sprječavaju mozak da primi previše informacija u vrlo kratkom vremenu. Budući da isti živac ne može prenositi impuls boli i impuls koji ne prenosi bol u isto vrijeme, onaj jači impuls koji ne prenosi bol, a kojeg proizvodi uređaj,“kontrolira prolazak boli”. Druga metoda kontrole boli je metoda otpuštanja endorfina. Uređaj se može podesiti na način da potiče endorfine - prirodno sredstvo kojim organizam ublažava bol. Ove kemikalije djeluju na receptore i blokiraju percepciju boli na sličan način kako to čini lijek morfij, ali bez nuspojava koje taj lijek izaziva. Bez obzira na to koja metoda kontrole boli se primjenjuje, dokazano je da je ovaj uređaj koristan u tretiranju boli. Čitajući ovaj priručnik i pažljivo slijedeći upute za liječenje koje ste dobili od liječnika, možete maksimalno iskoristiti prednosti ovog uređaja.
 
TENS LT-3011A
 
O EMS uredjajima?
EMS (Electrical muscle stimulation, elektricna stimulacija misica) postize se slanjem malih elektricnih impulsa kroz kozu prema motorickim jedinicama koje se nalaze ispod koze (zivci i misici) kako bi nastala nehoticna kontrakcija misica. Neuromisicna stimulacija ima mnoge namjene osim tradicionalne primjene za sprjecavanje atrofije prouzrocene smanjenom upotrebom misica.
 
Na koji način EMS djeluje?
Transdermalna stimulacija mišića može se postići pomoću električnih impulsa te ovaj način rada može pomoći u sprječavanju atrofije prouzročene smanjenom upotrebom mišića. Dakle, pacijenti koji su nepokretni mogu primiti terapiju koja stvara nehotične kontrakcije mišića i tako poboljšavati i održavati tonus mišića bez stvarne fizičke aktivnosti. Cilj električne stimulacije mišića je postizanje kontrakcija ili vibracija u mišićima. Normalnu mišićnu aktivnost kontroliraju dva sustava - središnji i periferni živčani sustav, koji prenose električne signale mišićima. EMS djeluje na sličan način, ali koristi vanjski izvor (stimulator) pomoću elektroda koje su pričvršćene na kožu i tako prenose električne impulse na tijelo. Impulsi stimuliraju živce da šalju signale prema točno određenom mišiću koji reagira kontrakcijom, baš kao kod normalne mišićne aktivnosti.
 
Što sve postižemo TENS i EMS uređajima?
 
INDIKACIJE
1) Simptomatsko ublažavanje kronične boli koju je teško liječiti, akutne posttraumatske boli ili akutne boli nakon operacije.
2) Povećanje dotoka krvi u tretirano područje.
3) Opuštanje mišićnog spazma.
4) Stimulacija mišića neposredno nakon operacije s ciljem sprječavanja venske tromboze.
5) Sprječavanje ili usporavanje atrofije prouzročene smanjenom upotrebom  mišića.
6) Re-edukacija mišića.
7) Održavanje ili povećanje pokretljivosti tijela.
 
KONTRAINDIKACIJE
1) Ovaj uređaj ne smije se koristiti ako su kancerozne lezije prisutne na tretiranom području.
2) Stimulacija se ne smije primjenjivati na natečenim, inficiranim i upaljenim dijelovima tijela ili oštećenoj koži (npr. flebitis, tromboflebitis, varikozne vene itd.).
3) Nije sigurno primjenjivati terapijsku električnu stimulaciju za vrijeme trudnoće.
4) Ovaj uređaj ne smije se koristiti ako pacijent ima ugrađen elektrostimulator srca “na zahtjev”ili defibrilator.
5) Ovaj uređaj ne smije se koristiti ako pacijent boluje od epilepsije.
6) Ovaj uređaj ne smije se koristiti ako pacijent boluje od ozbiljnih arterijskih cirkulatornih problema u donjim udovima.
7) Ovaj uređaj ne smije se koristiti ako pacijent boluje od hernije abdomena ili prepona.
8) Uređaj nije prikladan za upotrebu tijekom trudnoće i poroda.
9) Nemojte koristiti ovaj uređaj ako nemate dijagnozu sindroma boli. Koristite uređaj samo nakon što Vam liječnik dijagnosticira uzrok boli.
 
UPOZORENJA
1) Dugotrajni učinci kronične električne stimulacije su nepoznati.
2) Uređaj je namijenjen samo za vanjsku upotrebu.
3) Uređaj se smije koristiti samo pod stalnim nadzorom ovlaštenog liječnika ili medicinskog tehničara.
4) Nemojte primjenjivati stimulaciju na živcu karotidnog sinusa, osobito kod pacijenata koji su osjetljivi na refleks karotidnog sinusa.
5) Nemojte primjenjivati stimulaciju na području štitnjače ili karotidnog sinusa (vrat ili usta) jer tako možete izazvati teške mišićne spazme koji mogu zatvoriti dišne putove, prouzročiti teškoće u disanju ili nepovoljno utjecati na srčani ritam i krvni tlak.
6) Nemojte primjenjivati stimulaciju preko površine prsnog koša jer električna struja koja dolazi u srce može izazvati srčanu aritmiju.
7) Nemojte primjenjivati stimulaciju dok je pacijent priključen na visokofrekventnu kiruršku opremu jer biste tako mogli izazvati opekline na koži ispod elektroda te probleme sa stimulatorom.
8) Nemojte upotrebljavati stimulator u blizini terapijske opreme koja koristi kratke valove ili mikrovalove jer bi to moglo utjecati na izlaznu snagu stimulatora.
9) Nikad ne koristite uređaj u vlažnim prostorijama kao što je kupaonica i za vrijeme kupanja ili tuširanja.
10) Nikada ne koristite uređaj blizu izvora topline. Stimulacijske elektrode nikada se ne smiju stavljati na prsni koš (rebra i prsnu kost), a osobito ne na dva velika prsna mišića jer se tako može uvećati rizik od ventrikularne fibrilacije i izazvati zastoj srca.
11) Nikada nemojte koristiti uređaj na očima.
12) Nikada nemojte koristiti uređaj na genitalijama.
13) Nikada nemojte koristiti uređaj na koži koja nema normalan osjet dodira.
14) Ovaj uređaj ni u kojem slučaju ne smiju koristiti pacijenti koji se ne pridržavaju uputa liječnika, pacijenti koji pate od emocionalnih poremećaja, demencije ili imaju niski IQ.
15) Primijenite elektrode samo na čistoj, suhoj i neoštećenoj koži.
16) Tijekom terapije elektrode ne smiju dodirivati jedna drugu. U suprotnom bi moglo doći do nepravilne stimulacije ili opeklina.
17) Držite stimulator izvan dohvata djece.
18) Ako imate bilo kakve nedoumice, savjetujte se s liječnikom.
 
MJERE OPREZA
1) Stimulator je namijenjen za osobnu upotrebu.
2) Ako su pacijentu dijagnosticirane srčane tegobe ili ako postoji sumnja da pacijent ima srčane tegobe, uređaj se mora koristiti s oprezom.
3) Neki pacijenti mogu osjetiti iritaciju kože ili preveliku osjetljivost zbog električne stimulacije ili silikonske gume. Ako se pojavi osip ili ako bol ustraje, prestanite koristiti uređaj i obratite se liječniku.
4) Postavljanje elektroda i postavke stimulacije moraju se temeljiti na uputama  liječnika.
5) Učinkovitost tretmana ovisi o izboru tretmana koji je prikladan za pacijenta od strane osobe kvalificirane za liječenje pacijenata koji pate od boli.
6) Pojedini slučajevi iritacije kože mogu se pojaviti na mjestima na kojima se elektrode postavljaju tijekom duljeg razdoblja korištenja.
7) Elektrode se smiju postavljati samo na zdravu kožu. Izbjegnite iritaciju kože na način da osigurate dobar kontakt između elektroda i kože.
8) Ako je razina stimulacije neugodna ili postane neugodna, smanjite razinu snage stimula- cije na udobniju razinu i kontaktirajte liječnika ukoliko se problem nastavi.
9) Uređaj se ne smije koristiti za vrijeme vožnje automobila ni upravljanja strojevima.
10) Ne koristite uređaj u prostorijama u kojima se koristio aerosol ili čisti kisik.
11) Ne koristite uređaj blizu visoko zapaljivih površina, plinova ili eksploziva.
12) Nemojte koristiti uređaj istovremeno s drugim uređajima koji odašilju električne signale u tijelo.
13) Pazite da ne zamijenite kablove elektroda sa slušalicama ili drugim uređajima i nemojte spajati elektrode na druge uređaje.
14) Nemojte koristiti oštre predmete poput vrha obične ili kemijske olovke za tipkanje po tipkovnici.
15) Provjerite ispravnost kablova i spojeva prije svake upotrebe.
16) Električni stimulator može se koristiti samo uz kablove i elektrode koje preporučuje proizvođač.
 
NEŽELJENE REAKCIJE
1) Mogu se pojaviti iritacije kože ili opekline na koži ispod elektrode.
2) Mogu se pojaviti alergijske reakcije na koži izazvane trakom ili gelom.
 
 
 
PRIKAZ
Oprema i dodaci:

TENS LT-3011A shema

U pakovanju se nalazi:

A. 1 kom    stimulator

B. 2 kom    kabel za elektrodu

C. 4 kom    elektroda (40×40 mm)

D. 1 kom    korisnički priručnik

E. 4 kom    AAA baterija

 

(1) LED-indikator za kanal 1

(2) LED-indikator za kanal 2

(3) LCD-zaslon

(4) Tipka koja služi za: Uključivanje ili isključivanje uređaja

 • Tijekom rada: Prestanak terapije
 • U memoriji: Izlaz iz memorije
 • U postavkama: Izlaz iz postavki

(5) Tipka [CH1+]: Povećanje izlaznog intenziteta kanala 1.

(6) Tipka u izborniku za odabir korisnika: Odabir korisnika  (U1 ili U2)

 • U memoriji: Provjera podataka u memoriji i potvrda brisanja podataka u memoriji
 • Tijekom rada: Pauziranje tretmana i nastavljanje tretmana

(7) Tipka [CH1-]: Smanjenje izlaznog intenziteta kanala 1

 • U postavkama: Odabir sljedećeg parametra

(8) Tipka [P]:

 • Standby način rada: Odabir terapijskog programa. Pritisnite i držite tipku kako biste unijeli postavke.

(9) Tipka [CH2-] Smanjenje izlaznog intenziteta kanala 2

 • U postavkama: Podešavanje parametara korisničkog programa

(10) Tipka [S]

 • U izborniku za odabir korisnika: Odabir korisnika  (U1 ili U2)
 • Standby način rada: Cirkularan odabir dijela tijela
 • Standby način rada: Pritisnite i držite tipku 3 sekunde kako biste ušli u memoriju.
 • Memorija: Pritisnite i držite tipku 3 sekunde kako biste odabrali brisanje ili zadržavanje podataka iz memorije.

(11) Tipka [CH2+] Povećanje izlaznog intenziteta kanala 2

 • U postavkama: Podešavanje parametara korisničkog programa

(12) Tipka [M]

 • Standby način rada: Odabir načina terapije: “TENS”, “MASS”, “EMS”


LCD - ZASLON

TENS LT-3011A

 

1) Terapijski način rada: TENS, MASS, EMS
2) Program za određeni dio dijela: SHOULDER (rame), NECK (vrat), BACK (leđa), ELBOW (lakat), HIP (kuk), ANKLE (gležanj), FOOT (stopalo), WRIST (zapešće), KNEE (koljeno)
3) Indikator pauze
4) Indikator postavki
5) Širina pulsa i izlazni intenzitet kanala 1
6) Vrijeme terapije
7) Frekvencija pulsa i izlazni intenzitet kanala 2
8) Indikator napunjenosti baterije
9) Indikator zaključavanja razine intenziteta

 

TEHNIČKE INFORMACIJE
Materijal
: ABS
Kanali: 2 kanala
Napajanje: 4× AAA baterije
Oblik vala: bifazni kvadratni puls
Trajanje impulsa: 30-350 μs    |    Frekvencija pulsa:   1-290Hz
Vrijeme terapije:  5 - 90 min     |    Intenzitet: Podesiv od 0 do 90mA (pri 1000 oma)
Uvjeti rada: od 5 do 40°C; relativna vlažnost: 30 - 85%, atmosferski tlak: 700  -  1060 hpa
Skladištenje: od -10 do 50°C; relativna vlažnost: 10 - 90%, atmosferski tlak: 700 - 1060 hpa
Dimenzije: 117×60×25× (bez pojasa)   |   Težina: 110 g (bez baterija)   |   140 g (s baterijama)

 

PROVJERA BATERIJE
Umetnite nove 4×AAA baterije u odjeljak za baterije. Pobrinite se da pravilno postavite bateriju. Baterija se umeće u odjeljak sa stražnje strane stimulatora. Pazite da pozitivan i negativan pol baterije odgovara oznakama unutar odjeljka za baterije. Kako biste skinuli poklo- pac odjeljka za baterije, pritisnite i povucite poklopac u smjeru označenom na poklopcu.

Oprez:
1. Izvadite baterije iz uređaja ako ne koristite uređaj dulje vrijeme.
2. Ne miješajte stare i nove baterije ili različite vrste baterija.
3. Upozorenje: Ako baterije procure i dođu u dodir s kožom ili očima, odmah isperite zahvaćeni dio kože velikom količinom vode.
4. Baterijama mora rukovati odrasla osoba. Držite ih izvan dohvata djece.
5. Preporuča se upotreba baterija istog ili istovrijednog tipa.
6. Izvadite prazne baterije iz uređaja.
7. Odložite baterije na siguran način sukladno lokalnim propisima.SPAJANJE ELEKTRODA S KABLOVIMA
Umetnite konektor na kablu u konektor elektrode. Pazite da metalni dio konektora ne ostane izložen.
Oprez:
Uvijek koristite elektrode s oznakom CE, ili one koje se legalno prodaju u SAD-u prema proceduri 510(K).

TENS LT-3011A

 

SPAJANJE KABLOVA S UREĐAJEM
Uređaj LT3011A ima dva izlazna kanala. Korisnik može koristiti jedan kanal s jednim parom elektroda ili oba kanala s dva para elektroda. Prije nego što spojite kablove s uređajem, molimo vas da provjerite je li uređaj potpuno ugašen. Držite utikač kabla i umetnite ga u utor s gornje strane uređaja. Zbog sigurnosnih razloga, molimo vas da uvijek koristite kablove koje ste dobili od proizvođača ili distributera.

 

POSTAVLJANJE ELEKTRODA NA KOŽU
Postavite elektrode točno na mjesto koje Vam je liječnik odredio (preporuke za mjesto stimulacije nalaze se u Dodatku: Položaj za stimulaciju). Prije nego što postavite elektrode, pažljivo očistite i osušite površinu kože na mjestu na koje ćete pričvrstiti elektrode. Pazite da su elektrode dobro pričvršćene te da dobro prianjaju na kožu. Postavite elektrode na kožu; zalijepite ih pravilno, čvrsto i ravnomjerno.

Oprez:
1. Preporuča se da operete i očistite kožu od masnoće te da je osušite prije pričvršćivanja samoljepljivih elektroda.
2. Uređaj se ne smije uključiti ako samoljepljive elektrode nisu postavljene na tijelo.
3. Samoljepljive elektrode ne smiju se odlijepiti s kože dok je uređaj uključen.
4. Preporuča se da za terapiju koristite samoljepljive elektrode minimalnih dimenzija 4 cm × 4 cm, kvadratnog oblika.UKLJUČIVANJE
Preporučamo Vam da prije prvog korištenja uređaja pažljivo proučite kontraindikacije i sigurnosne informacije iz ovog priručnika. Ovaj uređaj velike snage nije igračka! Kako biste uključili uređaj, pritisnite tipku i uređaj će ući u izbornik za odabir korisnika. Na LCD - zaslonu prikazat će se sljedeća slika:
Možete odabrati U1 (korisnik 1) ili U2 (korisnik 2) pritiskom na tipku  Nakon što pritisnete tipku [S], uređaj će ući u standby način rada.

TENS LT-3011A

Oprez:
1) Uređaj će također ući u izbornik za odabir korisnika kada umetnete baterije.
2) Uređaj će također ući u izbornik za odabir korisnika ako tijekom 5 sekundi ne pritisnete nijednu  tipku.

 

ODABIR NAČINA TERAPIJE  I PROGRAMA ZA ODREĐENI DIO TIJELA
Ovaj uređaj nudi mogućnost odabira triju načina terapije. Pritisnite tipku [M] kako biste odabrali način terapije: “TENS”, “MASSAGE” ili “EMS”. Način terapije kojeg ste odabrali treperit će kao što je prikazano na slici.

TENS LT-3011A

Na LCD - zaslonu prikazano je devet programa za određene dijelove tijela. Pritisnite [S] kako biste odabrali program kružnim kretanjem kroz izbornik. Kada ga odaberete, program će treperiti kao što je prikazano na slici.

 

ODABIR TERAPIJSKOG PROGRAMA
Ovaj uređaj nudi mogućnost odabira triju načina terapije i devet programa za određene dijelove tijela. Svaki program za određeni dio tijela ima tri ili četiri programa u jednom načinu terapije. Dakle, ukupno ima 78 terapijskih programa, od kojih TENS program, kao i EMS program, uključuju po 27 programa, dok MASSAGE program uključuje 24 oblika terapije.

Pritisnite tipku [P] kako biste odabrali terapijski program za izabrani dio tijela. Na LCD-zaslonu prikazat će se broj programa kao na slici.

 

PODEŠAVANJE INTEZITETA I POČETAK TERAPIJE
Pritisnite tipku [CH1+] ili [CH2+] kako biste povećali izlazni intenzitet kanala 1 ili kanala 2 i počnite s terapijom. Pritisnite tipku [CH1-] ili [CH2-] kako biste smanjili izlazni intenzitet kanala 1 ili kanala 2. Na LCD - zaslonu prikazat će se trenutni izlazni intenzitet kao na slici. Preostalo vrijeme terapije također će se prikazati na LCD-u.

TENS LT-3011A

Oprez:
1) Moguće je podesiti snagu/intenzitet stimulacije ovisno o osobnim potrebama korisnika.
2) Najveća razina intenziteta je 90, 1 razina/korak
3) Prije nego što uklonite elektrode, molimo Vas da najprije isključite uređaj.
4) Automatski se aktivira sigurnosno zaključavanje ako se tijekom 20 sekundi ne pritisne nijedna tipka. Ne možete povećati izlazni intenzitet kada se na LCD zaslonu pojavi indikator. Možete pritisnuti tipke [CH1-] ili [CH2-] kako biste otključali uređaj.
5) Kada se preostalo vrijeme tretmana vrati na nulu, izlazni intenzitet automatski će se zaustaviti.
6) U hitnim slučajevima molimo Vas da pritisnete tipku kako biste zaustavili tretman, pri čemu će uređaj prijeći u standby način rada. Možete pritisnuti i tipku kako biste privremeno zaustavili tretman, a ponovnim pritiskom iste tipke tretman će se nastaviti. Ako je uređaj zaključan, molimo Vas da pritisnete tipku [CH1-] ili [CH2-] kako biste najprije otključali uređaj.
7) Razina amplitude ponovno će se vratiti na 0mA kada razina amplitude dosegne 10 mA ili više, te kada se detektira otvoreni strujni krug na jednom od kanala.

 

POSTAVKE KORISNIČKOG PROGRAMA
Svaki program za određeni dio tijela ima jedan korisnički program-U1 (korisnik broj 1) u načinu rada TENS ili EMS. Uključite uređaj i odaberite korisnički program pritiskom na tipku [P], a zatim pritisnite i držite tipku [P] kako biste ušli u postavke. U ovom izborniku možete postaviti širinu pulsa od 50 do 350 µs, frekvenciju pulsa od 1 do 150 Hz te vrijeme tretmana od 5 do 90 min.

TENS LT-3011A

1) Odabir parametra
Pritisnite tipku [CH1-] kako biste odabrali željeni parametar – frekven - ciju pulsa, širinu pulsa i vrijeme tretmana.

2) Podešavanje parametra
Pritisnite tipku [CH2+] ili [CH2-] kako biste podesili parametar. Pritisnite  tipku ON/OFF kako biste potvrdili parametre, a uređaj će prijeći u standby način rada.
Napomena:
Pritisnite i držite tipku [CH2-], parametar će se vratiti na tvorničke postavke.

 

PROVJERA MEMORIJE
Uređaj će zabilježiti parametar tretmana (npr. broj zapisa, program, program za određeni dio tijela, prosječni intenzitet i vrijeme tretmana) po završetku tretmana. Maksimalan broj memorijskih mjesta je 30, a uređaj će početi s brisanjem memorije počevši s prvim zapisom kada prijeđe brojod maksimalnih 30 memorijskih mjesta. Ako želite provjeriti zabilježene podatke, molimo Vas da pritisnete i držite tipku [S] tijekom 3 sekunde, nakon čega će uređaj prijeći u izbornik memorije. Pritisnite tipku  II  kako biste iščitali memorirane parametre, te zatim pritisnite tipku [CH1] kako biste pročitali sljedeći zapis kada se na LCD zaslonu pojavi broj memorije.

Oprez:
1) Uređaj će se vratiti u standby način rada kada pritisnete tipku   ili 30 sekundi kasnije.
2) Pritisnite i držite tipku [S] 3 sekunde, ukupan broj zapisa nakratko će se prikazati na LCD zaslonu kada je uređaj u izborniku memorije. Ako želite izbrisati zapis, pritisnite tipku ; ako ga želite sačuvati, pritisnite tipku ON/OFF, a uređaj će se vratiti u standby način rada.

 

ISKLJUČIVANJE UREĐAJA
Pritisnite i držite tipku ON/OFF kako biste isključili uređaj.
Napomena:
Ako uređaj nije u funkciji, automatski će se isključiti ako se ne pritisne niti jedna tipka više od 3 minute.

 

ZAMJENA BATERIJA
Kako biste zamijenili baterije otvorite poklopac i izvadite bateriju. Zamijenite ju AAA baterijama. Pobrinite se da bateriju umetnete pravilno.

 

INDIKATOR NAPUNJENOSTI BATERIJE
Kada zasvijetli indikator napunjenosti baterije, baterije bi što prije trebalo zamijeniti novima. Ipak, uređaj može raditi još nekoliko sati nakon što zasvijetli indikator.

 

PROGRAMI TERAPIJE
Ovaj uređaj ima 3 načina terapije (TENS, EMS i MASSAGE) te 9 programa za određeni dio tijela (RAME, VRAT, LEĐA, LAKAT, KUK, GLEŽANJ, STOPALO, ZAPEŠĆE i KOLJENO). Svaki program za određeni dio tijela ima 3 ili 4 terapijska programa u jednom načinu terapije. Stoga je ukupan broj terapijskih programa 78, s tim da TENS i EMS način terapije imaju po 27 programa svaki, dok način rada MASSAGE ima 24 terapijska programa.

 

CERTIFIKATI

Certifikat

Certifikat

Certifikat

Mišljenja korisnika

tens · 2.7.2019.
sve pohvale, brza dostava, prirucnik za koristenje sa jako puno savjeta i opcija, prezadovoljan, dostava u roku 1 radni dan, preporucujem svima
Jednostavna upotreba i učinkovitost · 28.4.2019.
Svakako preporučam, jednostavan za korištenje i ublažava tegobe, cijena je povoljna. Nema više dugog čekanja na listama za fizikalnu terapiju i TENS. Mogu je provoditi doma, onda kada mi je potrebna. Brza dostava, i za sam Kvantum-tim, same pohvale na ljubaznosti i poslovanju. I dalje ostajem Vaš kupac. :)
Tens masazer · 26.4.2019.
Ispravak ocjene krivo sam prosli put stisnula, cista 5 za ova uredaj, preporodila sam se od kad ga imam.
Tens masazer · 25.4.2019.
Nakon godinu dana koristenja vise neidem na terapije u bolnicu i bolovi su znatno olaksani. Koriste ga i drugi clanovi obitelji te im isto tako pomaze uskoro ce i sami postat vlasnici aparata.
DVOKANALNI TENS, MASAŽER I STIMULATOR · 27.2.2019.
Uređaj sam kupio pred 6 mjeseci i koristio ga u akutnoj fazi bolova u kralježnici.Pomoglo je i bolovi su nakon jednodnevnih terapija po 30 min
polako nestali.Obzirom na poodmakle godine sada ga koristim povremeno kao masažer za stimulaciju mišića.Uređaj je jednostavan za upotrebu i za svaku je preporuku.Isporuka od strane Kvantum Tima za svaku pohvalu.
Tens i bolovi nestaju · 27.2.2019.
Poštovani,
Kupila sam prije 2mj ovaj stimulator za dečka koji ima problema s bolovima u kralježnici. Preporodio se,svaki dan ga zakacimo na pola sata i on uživa. To je postao ritual i bar za ti vrijeme se opusti i nestanu bolovi. Definitivno preporuka!
Maja
Odlican · 26.2.2019.
Uredjaj je odlican,jednostavn za koristenje...stigao je na adresu za 2 dana ...svaka cast kvantum timu na profesionalnosti
BEZ BOLI ODMAH · 26.2.2019.
Ugodna masaža u toplini doma. Bol odmah nestaje ...
TENS uređaj · 7.11.2018.
Pozdrav!
Evo naručio sam uređaj za TENS, i stigao je u jako brzom roku, što mi je drago, po struci sam fizioterapeut i zanimljiv je uređaj te jednostavan za korištenje. Preporučam ovaj uređaj definitivno.
Veliki pozdrav Kvantum Timu!
tens · 1.3.2018.
Kupila sam apartić i jako sam zadovoljna . Ublažava mi bolove u koljenu i kralježnici. Također sam zahvalna na ubrzoj dostavi.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.