kvantum-tim.hr

Opći uvjeti online kupovine

Ne dajte da Vas dugački tekst uplaši. Moramo ga po zakonu imati na našim stranicama. Naručiti od nas je iznimno jednostavno i potpuno sigurno.
Slijede uvjeti korištenja i prodaje Kvantum-tim d.o.o. i kvantum-tim.hr web stranica za online prodaju.

 

Kako naručiti - naručiti nikada nije bilo jednostavnije

1.

Napunite košaricu svime što Vam treba.

2.

Registrirajte se ili naručite kao gost.  Registacija traje oko 3 minute, a naručivanje kao gost oko 2 minute. Kada se jednom registrirate, svaku sljedeću narudžbu možete napraviti za nekoliko sekundi.

3.

Platite karticom, preko PayPala, uplatom na račun, bitcoinom preko Bitpaya ili odaberite plaćanje pouzećem i platite poštaru.

4.

Dostava za Hrvatsku (za narudžbe iznad 30 € / 226,04 kn) je besplatna. Saznajte više o dostavi. Naručene proizvode predajemo dostavnoj službi svaki radni dan u 14h. Dostava u pravilu traje 3 do 5 radnih dana.  Ako imate problema s naručivanjem slobodno nas kontaktirajte. Ako želite dobiti R1 račun jednostavno se registrirajte kao pravna osoba.

 

Načini plaćanja

Pouzećem - Poštar Vam donese narudžbu, vi mu predate novce. Jednostavno. U državama van Hrvatske plaćanje pouzećem nije moguće.

Plaćanje putem banke - Kada završite Vašu narudžbu, uplatite potrebni iznos s Vašeg računa na naš račun. U pozivu na broj navedete Vaš broj narudžbe. Mi šaljemo Vašu narudžbu kada vidimo uplatu na našem računu, uglavnom sljedeći radni dan. Ovo je malo kompliciranije, ali i dalje vrlo jednostavno. Ako želite ubrzati proces možete nam na e-mail poslati potvrdu o uplati.

Paypal  - Platite jednostavno i sigurno putem PayPala. Ako i nemate PayPal račun možete platiti American Express, Visa, Mastercard i Discovery karticama. 

Karticom - Sigurnost Vaše kupnje omgućava Vam dobro znani i provjereni PayWay sustav. Iznimno jednostavno. Plaćanje je u Eurima (€). Ako plaćate karticom koju je izdala banka izvan Hrvatske, naplatiti će Vam se iznos u Eurima (€).
Moguće je plaćanje sljedećim karticama:Diners
 

Plaćanje na rate karticom
"Visa premium" kartica koju je izdala Privredna banka Zagreb do 6 rata i ugovorenog limita
"Visa" kartica. Minimalni iznos računa koji se plaća na rate je 66,36 . Maksimalni iznos ovisno o osobnom limitu. Kartica koju je izdala Zagrebačka banka do 24 rate. Visa Elektron kartica koju je izdala Privredna banka Zagreb do 6 rata.
"Mastercard" kartica. Minimalni iznos računa koji se plaća na rate je 66,36 . Maksimalni iznos ovisno o osobnom limitu. Kartica koju je izdala Zagrebačka banka do 24 rate.
"Maestro" kartica broj rata i limit koji korisnik ima dogovoren s bankom. Minimalni iznos računa koji se plaća na rate je 66,36 €.
Diners "Diners" kartica koju je izdala Erste Banka do 6 rata.
 
Za sigurnu ONLINE kupnju podržani su slijedeći siguronosni programi
Verified by Visa
MasterCard® SecureCode™
Plaćanje na nasim web stranicama je sigurno!

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol
sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka
između HT sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od
neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

 

Dostava

Rok dostave je u rasponu od 3 do 5 radnih dana za robu koja se nalazi na skladištu. Za proizvode koji se ne nalaze na stanju mogućnost dobave i dostave je potrebno provjeriti. Provjeru možete izvršiti slanjem svojeg upita na sljedeće podatke.

Za dostavu naručenih proizvoda možete birati između Overseas express i GLS dostave:

Overseas Express dostava:

 • za dostavu na području Hrvatske kod narudžbi iznad 30  dostava je besplatna
 • za dostavu na području Hrvatske kod narudžbi vrijednosti ispod 30 € dostava iznosi 4,65 €

GLS dostava:

 • za dostavu na području Hrvatske kod narudžbi iznad 30 € / 226,04 kn dostava iznosi 2 €
 • za dostavu na području Hrvatske kod narudžbi vrijednosti ispod 30 € dostava iznosi 7 €
 • navedene cijene GLS dostave vrijede za pakete: 
  • do težine od 40 kg po komadu
  • čiji kružni obujam (kružni obujam = 2x visina + 2x širina + 1x duljina) ne može prelaziti 3 metra, a maksimalna dozvoljena duljina je 2 metra, dok je maksimalna dozvoljena visina 0,6 m, a maksimalna dozvoljena širina 0,8 m
  • za pakete veće od definiranog kružnog obujma, cijena se formira na upit

Dostavnu službu odabirete kod unosa svojih podataka (Točka 2. Dostava).

Cijene dostave

 

Upozorenje! 

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja Kvantum-tim d.o.o. i kvantum-tim.hr web stranica za online prodaju te uvjete prodaje putem internetske trgovine Kvantum-tim d.o.o. prije korištenja web stranice kvantum-tim.hr u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Uvjetima, u suprotnom Kvantum-tim d.o.o. kvantum-tim.hr se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Uvjetima tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima.

 

Opće odredbe uvjeta prodaje

Ukoliko ugovorne strane ne dogovore drugačije, na uvjete poslovanja primjenjuju se prvenstveno uvjeti poslovanja Kvantum-tim d.o.o. kvantum-tim.hr objavljeni na ovoj stranici te važeći propisi, prvenstveno ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA, osobito u dijelu kojem navedeni zakon regulira pitanje ugovora sklopljenih na daljinu. Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA (N.N. 41/14 , glava III. - Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu).
Cjeloviti Zakon o zaštiti potrošača možete pronaći na sljedećem linku: ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA 

 

Prodavatelj

Prodavatelj je trgovačko društvo: Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr)
Puni naziv prodavatelja Kvantum-tim društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
Sjedište društva: Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Hrvatska
Telefon: + 385 (0)1 600 58 30
e-mail adresa: kvantum-tim@kvantum-tim.hr
IBAN: HR39 2360 0001 1015 1498 4
Banka: Zagrebačka banka d.d. Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb, Hrvatska
Društvo upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS: 080292137
OIB: 56616753620
Temeljni kapital društva uplaćen u cijelosti: 213.683,72 
Uprava: Zoran Leitner

 

Značenje riječi navedenih u općim uvjetima:

Prodavatelj trgovačko društvo Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr), Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Hrvatska
Kvantum-tim.hr adresa web stranice trgovca internet trgovine za online prodaju
Kupac - potrošač sve osobe koje su nakon pretraživanja i odabira proizvoda ili usluge izvršile registraciju svojih podataka ili se privremeno prijavile te naručile proizvod ili uslugu.
Korisnik - kvantum-tim.hr sve osobe koje web stranicu kvantum-tim.hr koriste u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na kvantum-tim.hr ili dobivanja bilo kakvih informacija o nekom proizvodu.
Korištenje kvantum-tim.hr  pristup je stranici kvantum-tim.hr radi realizacije internet trgovine ili dobivanja informacije o proizvodima
Proizvodi svi proizvodi koji su istaknuti na kvantum-tim.hr a koje je moguće kupiti putem internetske trgovine.

 

Kupac - potrošač

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Pravna i fizička osoba, posjetitelj Kvantum-tim d.o.o. odnosno kvantum-tim.hr web shopa koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju ili privremenu prijavu svojih podatka te naručila proizvod ili uslugu.
Korištenje usluga Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr webshopa) odobrava se isključivo punoljetnim osobama, uporaba i korištenje istoga od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i /ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Prodavatelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.
Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.

 

Akcijska prodaja 

Tvrtka Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) će u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje i visina popusta ili umanjenu cijenu. Tvrtka Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

Posebni uvjeti 

Direktor trgovačkog društa Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr), 1. prosinca 2015. godine donosi sljedeće UVJETE PRODAJE: 

U skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA direktor poduzeća je odobrio za:  
Potrošači definirani kao Internet potrošači - prodaja putem interneta, toj skupini na sredstava plaćanja karticom, pouzećem ili virmanom odobravaju se pogodnosti u ovisnosti o količini naručenih proizvoda, trenutno važećoj akciji, trajnoj narudžbi. "Posebni oblici prodaje" i "Akcije" - na internetu definirane su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem webshop-a obavljaju kurirske službe sa kojima tvrtka Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) ima sklopljen ugovor (Overseas express i GLS). Usluga dostave je besplatna ili se naplaćuje shodno Općim uvjetima online kupovine (možete ih pročitati na sljedećem linku  https://www.kvantum-tim.hr/dostava) za sve kupce proizvoda na kvantum-tim.hr web shopu. Brzina dostave ovisi o raspoloživosti robe koja se naručuje, načinu plaćanja i adresi dostave - u pravilu od 3 do 5 radnih dana (u periodima povećane potražnje ili nepredviđenih okolnosti može se desiti da se period dostave produži).

Tvrtka Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) se obvezuje u navedenom maksimalnom roku koji kreće nakon plaćanja, isporučiti ispravnu naručenu robu. Naručenu robu možete preuzeti osobno ukoliko se nalazite u Zagrebu, a u ostalim slučajevima, isporuka se vrši dostavnom službom OVerseas express ili GLS. 

 

Dostupnost i vlasništvo proizvoda

 1. Dostupnost proizvoda: Webshop "Kvantum-tim" nudi proizvode koji su ili odmah dostupni ili ih je moguće posebno naručiti. Za proizvode koji nisu odmah dostupni iskazana je okvirna cijena te se shodno tome cijena i dostupnost provjeravaju na zahtjev korisnika. Nakon provjere cijene i dobavljivosti kod dobavljača, korisniku se ispostavlja finalna ponuda.

 2. Vlasništvo nad proizvodom: Korisnik/kupac postaje vlasnikom naručenog proizvoda kada u potpunosti izvrši uplatu za taj proizvod.

  

Opće odredbe

Nositelj svih prava na internet stranici kvantum-tim.hr je trgovačko društvo Kvantum-tim d.o.o. (dalje u tekstu : Prodavatelj) Prodavatelj putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa - kvantum-tim.hr webshopa. Korištenjem usluge kvantum-tim.hr webshopa smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Općim odredbama uvjeta prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem kvantum-tim.hr webshopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između Potrošača kao krajnjeg kupca i kvantum-tim.hr webhopa i smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora, a u odnos na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstava, reklamacije i povrat, dostavu, zaštitu i tajnost osobnih podatka i druga pitanja vezana uz korištenje kvantum-tim.hr i online kupnje.
Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavača zaključen je u trenutku narudžbe proizvoda.
Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.
Prodavatelj pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
Prodavatelj pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio kvantum-tim.hr web shopa u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
Prodavatelj pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge kvantum-tim.hr webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.
Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.
Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na kvantum-tim.hr i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja kvantum-tim.hr , ukoliko je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, virusa u računalima i drugih slučajeva za koje nije odgovoran prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje kvantum-tim.hr web stranica.
Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na kvantum-tim.hr stranicama. Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda, ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmjeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavjesti, mijenjati sadržaj Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane za webshop, kao i sav ostali materijal na kvantum-tim.hr, zbog čega su Korisnici kvantum-tim.hr dužni prilikom svakog posjeta web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na kvantum-tim.hr web stranici.

 

 

Fotografije i opisi 

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Kvantum-tim.hr  nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo razlike u opisu i fotografiji proizvoda. Kvantum-tim.hr sve materijale, fotografije i tekstove postavlja na kvantum-tim.hr u dobroj namjeri kako bi se kupcu olakšao odabir prilikom kupovine. Kvantum-tim.hr ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda Kvantum-tim d.o.o. ne odgovara. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ako proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opise se redovito i detaljno provjeravaju. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na Kvantum-tim d.o.o. web stranicama kvantum-tim.hr. Kvantum-tim d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene na kvantum-tim d.o.o. prema informacijama od strane dobavljača - proizvođača.

 

Izjava o kolačićima (Cookies policy)

Kako bi stranice Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) prije spremanja Cookiesa (kolačića) mora zatražiti pristanak Korisnika. Korištenjem web stranice kvantum-tim.hr internetske trgovine Korisnik pristaje na upotrebu Cookiesa (kolačića).
Cookie-i su neophodan dio procesa naplate i bez njihovog korištenja, nećete biti u mogućnosti dodati proizvode u košaricu i završiti proces plaćanja. Ukoliko želite više informacija o cookie-ima, posjetite www.allaboutcookies.org. Kako bi omogućili korištenje cookie-a na Windows PC-u, odaberite opciju 'help' na vrhu vašeg browsera, a potom kliknite na 'about' opciju. Postavkama na Mac-u pristupate pod menijem 'jabuka' dok vam je browser aktivan, a onda odaberite 'about' opciju.

Sveobuhvatne informacije o kolačićima i zaštiti osobnih podatka pročitajte u našim Pravilima privatnosti.

 

Ugovor

Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Kvantum-tim d.o.o. putem kvantum-tim.hr web trgovine za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Kvantum-tim d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem kvantum-tim.hr web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje u trenutku zaključenja narudžbe i izrade računa.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Kvantum-tim d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Hrvatska) ili elektroničkom poštom na prodaja@kvantum-tim.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, za jednostrani raskid Ugovora (obrazac preuzmite ovdje) korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Kvantum-tim d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Kvantum-tim d.o.o., odnosno kvantum-tim.hr web trgovina zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat sredstava bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Kvantum-tim d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Ureda i Skladišta Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kvantum-tim d.o.o., odnosno kvantum-tim.hr web trgovini, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju biti će te obaviješteni.

U razumnom roku nakon sklapanja ugovora na daljinu , a najkasnije u trenutku isporuke robe ili početkom izvršavanja usluge, Prodavatelj je dužan dostaviti potrošaču, potvrdu o sklopljenom ugovoru na trajnom mediju (papir, elektronička pošta).

Prije samog sklapanja Ugovora, Korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete klikom na Opći uvjeti online kupovine pod izbornikom INFORMACIJE na doljnjem dijelu naslovne stranice (obavijest iz članka 57. st. 1. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA (Narodne novine, br. 41/2014 i 110/2015), ovi Uvjeti.

 

Korisnik nema pravo raskida ugovora:

ako je predmet Ugovora proizvod kojeg je Kupac odnosno Korisnik konzumirao, ukoliko je oštećena ambalaža proizvoda odnosno proizvod nije u originalnom stanju kakav je i predan kupcu odnosno korisniku.
ako je predmet Ugovora proizvod koji je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješan s drugim stvarima
ako je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako usluga bude potpuno ispunjena

 

Otkazivanje narudžbe od strane prodavatelja u slučaju da proizvod nije više raspoloživ

Prodavatelj zadržava pravo otkazivanja narudžbe kupca ukoliko naručeni proizvod više nije raspoloživ, pri čemu se obvezuje o istom obavijestiti Kupca i izvršiti cjelovit povrat uplaćenih sredstava. 

 

Povrat robe i zaštita potrošača

Reklamacije i prigovori

Obrazac za povrat - reklamaciju - servis preuzmite OVDJE

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte, te usmeno putem telefona:

 • na broj telefona: (01) 600 58 30
 • na e-mail adresu: prodaja@kvantum-tim.hr
 • na adresu: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Hrvatska

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, korisnik treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Kvantum-tim d.o.o. vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana, te da korisnik nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Kvantum-tim d.o.o.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Kvantum-tim d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi korisnik

Kupac ima pravo podnijeti pisani prigovor, bilo u prodajnom prostoru Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Zagreb ili putem pošte na Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Hrvatska ili elektroničke pošte na prodaja@kvantum-tim.hr, a tvrtka Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) dužna je na prigovor odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) voditi će i čuvati pisanu evidenciju prigovora najmanje godinu dana od dana primitka prigovora potrošača.

Prije sklapanja ugovora (kupovine) tvrtka Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) potrošača će obavijestiti putem predračuna/ponude/računa, tekstom na ovoj stranici ili na drugi način o imenu, sjedištu i matičnom broju tvrtke kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore, glavnim svojstvima proizvoda ili usluga koje se nude, cijeni proizvoda ili usluge uključujući sva porezna i druga davanja, troškovima dostave proizvoda, načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge, uslugama koje se nude nakon prodaje, jamstvima koja se daju uz proizvod ili uslugu, pravu potrošača na raskid ugovora prema ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora, pretpostavkama i postupku otkaza ugovora sklopljenog na neodređeno vrijeme ili za razdoblje dulje od godinu dana, troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi, te razdoblju u kojem web narudžba ili cijena vrijede.

U slučaju telefonske narudžbe, identitet tvrtke, kao i komercijalna svrha poziva biti će izričito navedeni prilikom započinjanja razgovora. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Najkasnije u trenutku isporuke proizvoda, odnosno najkasnije na dan početka pružanja usluge potrošaču će biti predana potvrda prethodne obavijesti u pisanom ili u nekom drugom, potrošaču dostupnom, trajnom mediju koja će sadržavati sve podatke koje sadrži i prethodna obavijest.

U slučaju nastanka ili otkrića materijalnog nedostatka proizvoda postupa se prema odredbama zakona o obveznim odnosima.

 

Odgovornost za materijalne nedostatke

Kvantum-tim d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Kvantum-tim d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Kvantum-tim d.o.o. odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako Kvantum-tim d.o.o. ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. Kvantum-tim d.o.o. ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

 

Materijalni nedostatak postoji:

1. ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet
2. ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Kvantum-tim d.o.o. ili mu je morala biti poznata
3. ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane
4. kad je Kvantum-tim d.o.o. predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti
5. ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave KVantum-tim d.o.o, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.)
6. ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji
7. ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu

Nedostatak na proizvodu, ako je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka. Ako se nedostatak na proizvodu pojavi u roku od 6 mjeseci od dana kupnje, a trgovac smatra da nedostatak u tom trenutku nije postojao, troškove vještačenja snosi trgovac. Ako se nedostatak na proizvodu pojavi nakon 6 mjeseci od dana kupnje, ali ne kasnije od 24 mjeseca od dana kupnje, troškove vještačenja snosi trgovac ili kupac, ovisno o rezultatu vještačenja.

Kvantum-tim d.o.o. odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike. Kvantum-tim d.o.o. ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

 

On-line rješavanje potrošačkih sporova

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS http://ec.europa.eu/odr

 

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Sveobuhvatne informacije o zaštiti osobnih podatka pročitajte u našim Pravilima privatnosti

 

Potrošački prigovori i primjedbe

Sukladno ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, Kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: kvantum-tim@kvantum-tim.hr

 

Izjava o privatnosti

Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Prikupljanje i korištenje informacija

Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

 

Linkovi

Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Kvantum-tim d.o.o. (kvantum-tim.hr) ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama.

 

Ispravci / ažuriranje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se obično može izvršiti na Internet stranici Moj račun ili slanjem e-maila na adresu: kvantum-tim@kvantum-tim.hr

 

Rješavanje sporova

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

 

Obavijesti o promjenama

Ovo pravila stupaju na snagu danom objave na www.kvantum-tim.hr

Ove "Opće uvjete online kupovine" voditelj obrade može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.kvantum-tim.hr

Izmjene ovih "Općih uvjeta online kupovine" stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.kvantum-tim.hr

 

Datum zadnje izmjene - 01.01.2024.

2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.