kvantum-tim.hr

Privatnost podataka

Vaša privatnost nam je važna stoga želimo da se osjećate ugodno prilikom pregleda naših Stranica. Internet općenito nije sigurno okruženje. Svjesni ste činjenice da je Internet otvorena mreža kojoj svatko može pristupiti. Kvantum-tim d.o.o. obrađuje i pristupa osobnim podacima u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Ova pravila o privatnosti podataka objašnjavaju vam koje se vaše informacije prikupljaju na našim web stranicama, koje dijelove tih podataka obrađujemo i upotrebljavamo i na koji način, te kome se možete obratiti u vezi bilo kakve zabrinutosti ili sa svojim zahtjevima.

 

1. Kvantum-tim d.o.o.

Voditelj obrade odgovoran za stjecanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka u smislu postojeće regulative o zaštiti podataka je Kvantum-tim d.o.o. (dalje u tekstu: Kvantum-tim). Kvantum-tim možete dobiti putem niže navedenih opcija za kontakt.

Kvantum-tim kao pružatelj usluga web stranice https://www.kvantum-tim.hr posvećen je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila o privatnosti ili u vezi vaših osobnih podataka molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

 • poštom: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6a, 10437 Rakitje, Hrvatska
 • putem e-maila: gdpr@kvantum-tim.hr
 • za usmeno pružanje osnovih informacija o politici privatnosti Kvantum-tima nazovite: +385 1 600 58 30

Uvid u informaciju koje smo Vaše podatke pohranili možete zatražiti u bilo koje vrijeme. Isto tako možete ostvariti vaše pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje vaših podataka. U tu svrhu možete iskoristiti prethodno navedene mogućnosti kontakata. Također, ako ste se registrirali na našim web stranicama, svoj korisnički profil možete u svakom trenutku dopuniti, izmjeniti ili u potpunosti obrisati. Stoga u nastavku možete pronaći informaciju koja sve prava na privatnost imate :

Da vam omogući pristup vašim osobnim podacima Kvantum-tim d.o.o. kao voditelja obrade možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
Da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuva Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
Zatražiti ispravak pogrešnih podataka Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
Zatražiti brisanje osobnih podataka Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, voditelj obrade bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi voditelj obrade mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
Podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom.
Zahtijevati prijenos podataka drugom izvršitelju obrade (prenosivost prava) Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite iznad navedene kontakt podatke.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci - osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca s kojim surađujemo.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

 

2. Koje informacije prikupljamo o vama (stjecanje, obrada i korištenje osobnih podataka) 

Osobni podaci sadrže pojedinosti vezane uz stvarne i prepoznatljive fizičke osobe. Takve pojedinosti uključuju, na primjer, vaše ime, telefonski broj, vašu adresu i sve postojeće podatke koje nam otkrivate tijekom registracije odnosno prilikom otvaranja vašeg korisničkog računa. Nećemo prodavati, dijeliti, ili iznajmljivati ove informacije drugima na način drugačiji od onoga koji se objavljuje u ovoj izjavi.

Prikupljanje informacije od naših korisnika vršimo na nekoliko različitih načina, opisanih u točkama ove politike privatnosti podataka.  Prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo vaše podatke za proces cjelokupne obrade Vaše kupnje, tehničku administraciju, vlastite marketinške svrhe i kako bi se spriječila kaznena djela te prijevara.

Vaši osobni podaci prenose se samo trećim stranama u mjeri u kojoj je to legalno dopušteno, uključujući u svrhu obrade ugovora ili za fakturiranje, za potrebe marketinških aktivnosti ili ako ste prethodno pristali na to.

Prilikom obrade narudžbi, na primjer, vaše podatke šaljemo dostavnoj tvrtki čije usluge dostave koristimo. Isti princip koristimo i kod organizacije plaćanja (kartičarske kuće putem t-com PayWay sustava, PayPal sustav naplate).

Šalju se podaci koji su im potrebni za obradu i zaključivanje naloga. Podatke koje prenosimo našim pružateljima usluga (izvršiteljima), pružatelj usluga može koristiti samo i isključivo u ovom kontekstu odnosno za ispunjavanje svoje dužnosti (naplata, transport, rad sustava na kojem se temelje web stranice tvtke Kvantum-tim d.o.o.).

Pružatelji usluga odnosno izvršitelji Kvantum-tima su: 

Plaćanje:

Web platforma i slanje obavijesti i newslettera:

Paketna dostava:

Pružatelji usluga odnosno izvršitelji preuzimaju odgovornost za rad s vašim osobnim podacima shodno svojim pravilima o privatnosti. Odgovornost Kvantum-tima prestaje u onom trenutku kada su podaci preuzeti poradi izvršavanja i završavanja poslovnih procesa potrebnih kako bi se izvršila obveza naplate, dostave proizvoda ili slanja obavijesti.

 

2.1. Korisnički račun, njegova registracija i njegovo postavljanje

Za svakog kupca koji se registrira na našim web stranicama putem opcije "kreirajte korisnički račun", sustav postavlja korisnički račun zaštićen lozinkom i omogućava izravan pristup po registraciji spremljenim podacima. To vam, između ostalog, omogućuje pregled narudžbi, upravljanje osobnim podacima, izmjenu lozinke, pregled aktivnosti koje ste tijekom boravka na našim web stranicama napravili (profili ponavljanja, recenzije, oznake proizvoda, listu želja, trajne naružbe) te opcije pretplate na naše newslettere i obavijesti za koje ste prilikom postupka registracije dali svoju privolu.

Podaci koji se daju prilikom registracije korisničkog računa na web stranicama kvantum-tima (obavezni unos):

Vaše ime
Vaše prezime
Vaša email adresa
Vaša lozinka
Potvrda Vaše lozinke
Dodatna informacija (odabir jeste li fizička ili pravna osoba)
Podatke o Adresi za fizičke osobe - Telefon, Adresa, Mjesto, Poštanski broj, Država
Dodatno ali ne i mandatorno ako se radi o pravnoj osobi - Naziv poduzeća, ustanove ili ordinacije; OIB poduzeća, ustanove ili ordinacije

 

Vaše podatke možemo koristiti na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Time se, podaci popunjeni pri registraciji koriste za potrebe obrade vaše narudžbe, izradu računa i proces dostave naručene robe kao i za osobni kontakt djelatnika Kvantum-tima u slučaju uvjetovanom prirodom naručenih proizvoda (nedostupnost, rok dostave, eventualni problemi, poziv na servis i slično). 

Postoje dvije opcije naručivanja - opcija kao gost (bez registracije) i uz registraciju. Kod narudžbe/kupovine bez registracije unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja sklapa se ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po vašem izboru na Internet stranici www.kvantum-tim.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na vaš zahtjev kao Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po vašoj narudžbi. Pri narudžbi, ako ste kreirali svoj korisnički račun te se u njega prijavili, sustav će automatski povući vaše podatke iz vašeg korisničkog profila te ubrzati cijeli proces naručivanja.

Za narudžbu, po odabiru željenih proizvoda, potrebni su vaš naziv ili ime i prezime, adresa i odabir načina plaćanja (pouzećem, karticama putem t-com PayWay sustava, putem vašeg PayPal korisničkog računa ili plaćanjem putem banke). U procesu naružbe vaša e-mail adresa potrebna nam je kako bismo mogli potvrditi primitak vaše narudžbe i njezina slanja te kako bismo mogli općenito komunicirati s vama. Također koristimo vašu e-mail adresu kako bismo vas identificirali (korsitimo ju kao korisničko ime prilikom vaše prijave) kada se prijavljujete u svoj korisnički račun. 

Korisničkom računu otvorenom na web stranicama kvantum-tima možete pristupiti prijavom. Ako se ne odjavite iz vašeg korisničkog računa, automatski ćete biti odjavljeni nakon 24 sata.

Kako biste mogli obaviti kupovinu bilo u procesu prijave kao gost ili kod kreiranja korisničkog računa bit ćete upitani jeste li stariji od 18 godina. Ako ste odabrali opciju da ste stariji od 18 godina nesmetano ćete moći obaviti kupovinu a ako ste naveli kako ste mlađi od 18 godina, stranice će Vam i dalje biti dostupne no nećete biti u mogućnosti obaviti svoju kupovinu ili narudžbu. 

Uz privolu općih uvjeta, postoji i kućica odabirom koje dajete privolu za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama na Internet stranici www.kvantum-tim.hr. Odabirom te kućice dajete svoju privolu za obradu svojih osobnih podataka kako bismo Vam mogli poslati obavijesti u vidu e-mail biltena kojeg šaljemo više puta tjedno. Privolu možete povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu gdpr@kvantum-tim.hr ili odjavom s liste pretplatnike klikom na poveznicu za odjavu koja je dostupna u svakoj obavijesti koju ste primili na e-mail.

 

2.2. Korištenje Vaših podataka u svrhu oglašavanja

Vaše podatke koristimo na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Osim obrade vaših podataka potrebne tijekom procesa vaše kupovine na web stranicama https://www.kvantum-tim.hr, također koristimo vaše podatke za sljedeće svrhe: za potrebe trajnog poboljšanja vašeg iskustva kupnje i poradi bolje prilagođenosti vama kao kupcu; poradi komunikacije s vama u pogledu vaše narudžbe, komunikacije informacija o novim proizvodima ili marketinškim kampanjama; poradi preporuke proizvoda ili usluga koje bi vas mogle zanimati. 

U tu svrhu koristimo dostupne nam informacije poput potvrda o pročitanoj e-mail poruci, informacije o tipu uređaja i operativnom sustavu koji koristite prilikom dolaska na naše web stranice, vezi s internetom, datum i vrijeme posjeta, početnu stranicu, proizvod odnosno proizvode koje ste pogledali, kao i informacije koje smo dobili od Vas (uključujući automatski prenesene ili generirane informacije) te povijest vaše narudžbe. Procesu prikupljanja vaših osobnih podataka za potrebe oglašavanja možete bilo kada prigovoriti bez obzira radilo se o prigovoru na cjeloukpni ili pojedinačni proces.

 

2.2.1.   Obavijesti, ponude, akcije, predstavljanja - newsletteri (marketinške aktivnosti)

Za slanje newslettera koristimo e-mail adresu koju ste nam dali (kako bismo ju mogli koristiti potrebna nam je vaša privola kao vlasnika te e-mail adrese kojom se slažete da želite primati naše obavijesti, ponude, akcije, predstavljanja).

Ako se kasnije odlučite kako više ne želite primati e-mail poštu na koju ste dali privolu, u svakom trentuku možete nam ili:

Uputiti prigovor kako bismo uklonili vaše podatke (putem e-maila gdpr@kvantum-tim.hr),
Ako ste kreirali svoj korisnički račun, možete sami urediti što želite primati odnosno ne primati ili obrisati svoje podatke ili
Koristiti link za odjavu koji se nalazi na dnu svakog newslettera 

Prigovor možete uputiti putem maila na gdpr@kvantum-tim.hr (NAPOMENA: svaki upućeni mail na ovu adresu treba sadržavati ime i prezime vlasnika mail adrese korisnika/nosioca korisničkog profila ili osobe prijavljene na naše newslettere, mail adresu korisnika/nosioca korisničkog profila ili osobe prijavljene na naše newslettere, svrhu i opis).

 

2.2.2. On line oglašavanje putem bannera

Također koristimo podatke prikupljene tijekom vašeg posjeta kako bismo vam prikazali tzv. Banner oglase. To su reklame koje također upotrebljavamo na trećim mjestima. Obično uključuju upotrebu takozvanih kolačića (cookies) ili piksela (pixels). Naš je cilj načiniti oglašavanje korisnijim i interesantnijim za Vas, zbog čega ćete u kontekstu banner oglasa, moći vidjeti uglavnom proizvode koje ste već pogledali na našoj web stranici ili proizvode slične onima one koje ste već pogledali (tzv. re-targeting). U okviru banner oglasa radimo isključivo s pseudonimnim podacima; tekstualni podaci koji se odnose na vas (npr. vaše ime ili adresa e-pošte) ne upotrebljavaju se u kolačićima.

Dodatne informacije o kolačićima, pikselima i re-targetingu možete pronaći u nastavku ovih pravila privatnosti.

 

2.2.3. Nagradne igre i nagradni natječaji

Za potrebe nagradnih igara i nagradnih natječaja koristimo vaše podatke kako bismo vam poslali obavijest o dobitnicima i za oglašavanje naših ponuda. Detaljnije informacije mogu se naći u uvjetima sudjelovanja za pojedine nagradne igre ili u pravilniku ako se radi o nagradnom natječaju. Na e-mail adrese sudionika nagradnih igara i nagradnih natječaja, shodno njihovim uvjetima i pravilima, osim obavijesti o dobitnicima, Kvantum-tim može slati newslettere. Svaki korisnik može se u bilo kojem trenutku odjaviti s newslettera i to na sljedeće načine:

Uputiti prigovor kako bismo uklonili vaše podatke (putem maila gdpr@kvantum-tim.hr),
Ako ste kreirali svoj korisnički račun, možete sami urediti što želite primati odnosno ne primati ili obrisati svoje podatke, te
Koristiti link za odjavu koji se nalazi na dnu newslettera.

 

2.2.4. Slanje, zaprimanje i obrada pitanja, prigovora, pohvala i prijedloga

Sva pitanja, prigovore, pohvale i prijedloge možete uputiti na mail adresu  gdpr@kvantum-tim.hr

Svaki mail upućen tijekom radnog tjedna (ponedjeljak do petak od 8 do 16 sati) na navedenu mail adresu obradit će se u roku od 48 sati. Mailovi zaprimljeni van radnog vremena i tijekom vikenda počet će se obrađivati prvi sljedeći radni dan i bit će odgovoreni u roku od 48 sati.

Svoja pitanja, prigovore, pohvale i prijedloge možete nam napisati i poslati putem maila gdpr@kvantum-tim.hr ili putem pošte na gore navedenu adresu. Dopis upućen putem maila ili ručno napisan te poslan poštom mora sadržavati Ime i prezime, e-mail, svrha/tema i opis.

 

3. Cookies (kolačići)

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačići” (cookie).

Prilikom posjete našoj stranici https://www.kvantum-tim.hr, na Vaše računalo ili bilo koji drugi uređaj kojim pristupate našim web stranicama može se pohraniti određena količina podataka u obliku cookieja.

Prihvaćanje cookija nije preduvjet za pristup našim web stranicama. Međutim, želimo vašu pozornost usmjeriti na činjenicu kako su naše web stranice i usluge koje putem njih uživate ograničene funkcionalnosti ako nam ne dopustite da postavimo kolačiće.

Cookie su male datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju kojim pristupate našim web stranicama i sadrže određene postavke i podatke za razmjenu s našim sustavom putem vašeg preglednika. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se rezultati koji su relevantni za vas. Kolačići omogućavaju našim stranicama prepoznati vaše osobno računalo ili bilo koji drugi uređaj s kojeg pristupate našim web stranicama slijedeći puta kada ih posjećujete.

To znači da kada posjećujete našu stranicu, naš web server automatski pohranjuje Vašu IP adresu, podatke o stranici s koje ste se preusmjerili na naše stranice i tip pretraživača kojeg koristite. Također, pohranjuju se i naše stranice i podstranice koje posjećujete, podatak o danu i trajanju posjeta. Takvi podaci se koriste kako bi nam pomogli da poboljšamo sadržaj stranica i kako bismo, za unutarnje svrhe i za svrhe istraživanja tržišta, izradili anonimne zbirne statistike o korištenju naših stranica. 

Cookieji, sami za sebe, ne mogu pružiti podatke o e-mail adresi ili Vas na drugi način identificirati osobno. 

Cookieji se ne mogu koristiti radi pokretanja programa ili prijenosa virusa na Vaše računalo. Naše Stranice koriste cookieje isključivo u skladu s primjenjivim propisima.

Molimo Vas da uredite postavke vašeg uređaja na način da vam uređaj omogućava prihvaćanje cookija ili njihovo onemogućavanje ili isključivanje. Možete namjestiti Vaš pretraživač da Vas upozorava te traži prihvat radi korištenja navedene tehnologije za praćenje, ili da isto odbija. Takve specifične upute možete pronaći u uputstvu za korištenje Vašeg pretraživača. Međutim, budite svjesni da odbijanjem ili isključivanjem takvih opcija možete smanjiti dostupnost usluga koje pružaju naše stranice te određeni dijelovi naših stranica ne mogu funkcionirati ispravno.

Za više podataka o cookiejima, molimo Vas da posjetite Internet stranice www.allaboutcookies.org ili www.aboutcookies.org. Naše Stranice koriste cookieje za prikupljanje analitičkih i korisničkih podataka s krajnjim ciljem poboljšanja iskustva korisnika. Kako bismo postigli te ciljeve, upotrebljavamo nekoliko vrsta cookieja. 

Neki cookieji koriste se za ispravno funkcioniranje Stranica. To su u pravilu tzv. kratkotrajni cookieji koji se uklanjaju kada završite svoj posjet. Oni primjerice osiguravaju da Vam naš sustav upravljanja sadržajem prikazuje ispravne podatke ili, primjerice, evidentiraju koje ste stavke odabrali za stavljanje u košaricu prilikom online kupnje. 

Koristimo i druge vrste cookieja kako bismo prikupili podatke o načinu na koji se naše web stranice koriste i tako učinili naše web stranice učinkovitijima i lakšima za uporabu. Ti se cookieji pohranjuju u Vašem računalu kada završite posjet stranici. Kao drugu vrstu cookieja možemo spomenuti tzv. stalne cookieje (persistent cookies). Takvi cookieji ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su, primjerice, ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni cookieji ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Na primjer, neki naši cookieji šalju neosobne podatke u Google Analytics, uslugu koju koristimo za prikupljanje informacija o učestalosti posjeta stranicama, o tome koja Vas je stranica uputila na nas i slično. Ti cookieji ne otkrivaju Vaš identitet, nego nam daju sveukupnu sliku o tome koliko ljudi koristi naše web stranice i na koji način. To nam pomaže u poboljšanju naših web stranica i pružanju boljeg i važnijeg sadržaja.

Također upotrebljavamo tzv. cookieje o dostupnosti za pohranjivanje podataka o vašim postavkama kao što je primjerice veličina slova, te cookieje koji će Vam omogućiti označavanje stranica za brzo prikazivanje na Vašim osobnim korisničkim računima na društvenim mrežama. Podatke prikupljene cookiejima ne prodajemo niti ih otkrivamo trećoj strani, osim ako to nalaže zakon (na primjer vladinim i državnim agencijama).

Upravljanje kolačićima u  najčešće korištenim preglednicima:

Mozilla Firefox upravljanje kolačićima
Google Chrome upravljanje kolačićima
Mac os X Safari upravljanje kolačićima
Opera upravljanje kolačićima
Internet Explorer upravljanje kolačićima
Microsoft Edge upravljanje kolačićima

 

Ako vaš web preglednik nije naveden, provjerite dokumentaciju koju taj web preglednik daje. Možete se i posavjetovati kako isključiti kolačiće na mobilnom uređaju. Ako zabranite sve kolačiće ova web stranica ne može funkcionirati ispravno (narudžbe, košarica, prijava...).

Vrste i trajanje kolačića korištenih na stranici - Voditelj obrade neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Primjerice podatke odabira vaših kolačića čuvat ćemo najviše godinu dana nakon čega će vam se ponovno pokazati skočni prozor pri posjeti www.kvantum-tim.hr 

Naravno, vi u bilo kojem trenutku imate pravo predomisliti se i regulirati privole putem linka ˝Uredi privole˝.

Naziv kolačića

Opis

Trajanje

frontend
frontend_cid
PHPSESSID

SESIJA trenutnog korisnika. Ovi kolačići spremaju ID sesije – abstraktan niz znakova koji ne sadrže privatne informacije korisnika.
Bez ovih cookija nije moguće naručiti kao gost, niti se prijaviti u web shop.

24 sata

cookie_consent_level
cookie_consent_user_accepted
cookie_consent_user_consent_token

Cookie koji pohranjuje naznaku da je korisnik dao svoju izjavu koje opcije kolačića želi / ne želi.

2 mj.
2 mj.
10 god.

t_listname

Naziv trenutne kategorije

 sesija

external_no_cache

(1 ili 0) Oznaka jeli cache uključen ili isključen.

 sesija

bannerslider_user_code_impress*

 Anonimno praćenje impresija (pregleda) banner slajdera koji se nalazi na početnoj stranici

24 sata

_g*

Google Analytics Kolačići*
(samo ako odaberete "Kolačići za praćenje i performanse")

 1 dan do 4 mj.

_h*

Hotjar Analitika (pročitaj namjene)
(samo ako odaberete "Kolačići za praćenje i performanse")

1 do 3 dana

_fbp

Koristimo Meta Pixel (Facebook Pixel)
(samo ako odaberete "Kolačići za praćenje i performanse")

oko 3 mjeseca

 

3.1. Što je on-site targeting?

Uz pomoć cookija na našim web stranicama prikupljamo podatke potrebne za optimizaciju kako oglašavanja tako i naše cijelokupne online ponude. Ti se podaci ne upotrebljavaju za vašu osobnu identifikaciju, već samo služe svrsi provođenja pseudonimne procjene korištenja početne stranice. Pomoću ove tehnologije možemo Vam predstaviti oglašivačke i / ili posebne ponude i usluge, čiji se sadržaj temelji na informacijama dobivenima analizom klikova (na primjer, oglašavanje koje se temelji na činjenici kako se tijekom proteklih nekoliko dana povećao pregled stranica s tlakomjerima). Naši su ciljevi da naša online ponuda bude što atraktivnija za vas i predstaviti vam oglase koji odgovaraju vašim područjima interesa.

 

3.2. Re-targeting (remarketing)

Naše web stranice koriste sustav re-targeting (remarketing) tehnologije. Kako bismo Vam što preciznije mogli objasniti što je re-targeting i na koji način on funkcionira, u nastavku možete pronaći primjer koji će vam u nekoliko kratkih točaka pružiti odgovor: 

 • Posjetili ste našu web stranicu na kojoj ste razgledali proizvode koji vas interesiraju, ali još se niste odlučili za kupnju te ste u konačnici otišli s naših stranica.
 • Za vrijeme svojeg boravka na našoj web stranici preuzeli ste digitalni cookie (kolačić) koji, između ostalog, omogućuje prikaz oglasa samo onim osobama koje su posjetile naše web stranice.
 • Na taj način prikazat će vam se naši oglasi za vrijeme vaše posjete i surfanja po drugim web stranicama i portalima. 

Ovaj oblik oglašavanja potpuno je pseudonimziran (pseudonimizacija znači obrada osobnih podataka na način da se osobni podaci više ne mogu pripisati određenom ispitaniku bez uporabe dodatnih informacija, pod uvjetom da se takve dodatne informacije drže odvojeno te da podliježu tehničkim i organizacijskim mjerama kako bi se osiguralo da se osobni podaci ne mogu pripisati pojedincu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi).

3.2.1. Kako možete spriječiti pohranu kolačića?

Postavljanje kolačića možete spriječiti podešavanjem postavki na Vašem pregledniku - pogledajte pod opciju Pomoć na vašem pregledniku za detalje (budite svjesni da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost naše i mnogih drugih web stranice koje ćete posjetiti. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki dostupnih na našim web stranicama. Iz tog razloga se onemogućavanje kolačića ne preporučuje).

Za više informacija kako spriječiti pohranu kolačića molimo Vas pogledajte točku 3. na kraju koje se nalaze linkovi na najčešće korištene web preglednike i njihove upute o upravljanju kolačićima.

 

3.2.2. Blokiraj kolačiće trećih strana

Ako želite prihvatiti samo naše kolačiće, ali ne i kolačiće naših partnera, u svojem pregledniku možete odabrati postavku preglednika Blokiraj kolačiće trećih strana. Za više informacija kako spriječiti pohranu kolačića molimo Vas pogledajte točku 3. na kraju koje se nalaze linkovi na najčešće korištene web preglednike i njihove upute o upravljanju kolačićima.

 

3.3. Log datoteke

Prilikom vašeg posjeta server bilježi vaše IP adrese, vrijeme posjete, trajanje i slično. Ti podaci se koriste kako bismo analizirali trendove, održavali web stranice i skupili šire demografske podatke. IP adrese i ostali podaci prikupljeni pomoću log datoteka nisu vezani uz osobne podatke pomoću kojih je moguća vaša identifikacija. 

 

3.4. Linkovi

Naše web stranice sadrže linkove na druge web stranice. Kvantum-tim d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na drugim web stranicama. Potičemo korisnike neka pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja i koristi njihove osobne podatke. Ova izjava o privatnosti primjenjiva je isključivo na informacije koje su prikupljene na ovim web stranicama.

 

3.5. Kolačići trećih strana

U nekim posebnim slučajevima također koristimo kolačiće pouzdanih trećih strana. Kolačići trećih strana dolaze od reklama trećih internetskih domena (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na internetskoj stranici koju gledate. Pomoću tih kolačića različite internetske domene mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe. 

Kako se bavimo prodajom važno nam je prikupljanje podataka o tome koliko je posjetitelja na našim stranicama zapravo napravilo kupnju, od kuda su došli i slično. To je tip podataka koje će pratiti naši kolačići. Zašto je to važno za vas - jer smo zbog analize takvih podataka u mogućnosti donositi preciznija poslovna predviđanja koja nam omogućavaju da bolje pratimo stanje na tržištu i prilagodimo naše aktivnosti kako bi Vam i dalje osigurali najbolju moguću cijenu.

 

3.6. Google

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc. (www.google.com). Google Analytics nam pomaže shvatiti kako koristite našu web stranicu i načine kako da poboljšamo Vaše iskustvo. Google Analytics to radi putem cookiesa (kolačića) tekstualnih datoteka pohranjenih na vašem računalu. Ovi kolačići mogu pratiti na primjer koliko dugo ćete potrošiti vremena na stranicama i koje ste stranice posjetili, tako da možemo nastaviti proizvoditi zanimljiv sadržaj. Za više informacija o Google Analytics kolačićima, posjetite službenu stranicu Google Analyticsa, a više o pravilima privatnosti Googlea možete pronaći na linku https://policies.google.com/privacy?hl=en-US. Ova se pravila ne primjenjuju na usluge i treće strane koje imaju zasebna pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka voditelj obrade dužan je obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Na obradu podataka od strane Google-a, u sklopu vašeg korištenja navedenih društvenih mreža i alata voditelj obrade ne može utjecati u potpunosti. Molimo vas da pažljivo pročitate dijelove ovih pravila kako biste znali na koji način Google obrađuje vaše osobne podatke.

Podaci koje Google prikuplja uključuju jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje – primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke - Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite. Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe. Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju. Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analytics-a Google može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga. U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće. Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga. Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima. Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod. Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje. Ako drugi korisnici već imaju vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

Također, informacije dobivene o vašoj upotrebi Kvantum-tim web stranica prenose se, u pravilu, Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo pohranjuju. Aktivacijom funkcije IP anonimizacije na ovoj web stranici IP adresa se skraćuje prije daljnjeg prijenosa (vrijedi unutar zemalja članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama koje su bile članice sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru). Možete spriječiti prikupljanje podataka koje cookie (kolačić) generira i koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući vašu IP adresu), kao i njenu obradu od strane Googlea, a sve što je potrebno jest da preuzmete i instalirate dodatak za preglednik pod sljedećom vezom: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr.

Također koristimo gumbe i/ili dodatke društvenih medija koji Vam omogućavaju povezivanje sa svojim društvenim mrežama na razne načine. Da bi ovo radilo društvene mreže, uključujući, Facebook, Twitter, Pinterest postavit će kolačiće preko naše stranice koji se mogu koristiti za unaprjeđenje Vašeg ​​profila na njihovim stranicama ili doprinose podacima kojima raspolažu za razne svrhe koje su u njihovim pravilima o privatnosti.

 

3.7. Profili Kvantum-tima na društvenim mrežama

Ovim putem želimo vas obavijestiti da Kvantum-tim d.o.o. koristi poslovne profile koristeći usluge Facebook-a, YouTube-a i Instagram-a, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na: 

FACEBOOK ONLINE https://www.facebook.com/policy.php 
YOUTUBE ONLINE https://policies.google.com/privacy?hl=hr
INSTAGRAM ONLINE  https://help.instagram.com/519522125107875
LINKEDIN ONLINE https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, YouTube-a, Instagram-a ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

 

ZA FACEBOOK:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
 

 Kontakt službenika za zaštitu podataka:

 

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ako niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA YOUTUBE:

Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Ireland

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

 https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za YouTube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA INSTAGRAM:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska 

  

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

 

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

S obzirom na navedeno, a da voditelj obrade koristi alate i usluge društvenih mreža koje ne posluju na području Europske unije dužni smo vas obavijestiti kako te treće strane koje upravljaju društvenim mrežama mogu prenijeti vaše podatke u SAD gdje se isti dijele s obavještajnim službama sukladno propisima koji su na snazi u SAD-u. Stalo nam je do zaštite vaših osobnih podataka i upravo zbog toga smo pokrenuli mehanizme koji će omogućiti još veću razinu vaše zaštite. O svim poduzetim mjerama ćemo vas dodatno obavještavati te ćemo po okončanju postupaka koji su u tijeku izmijeniti i naše interne dokumente.

 

4. Sadržaj naših stranica

Pristupom našim web stranicama prihvaćate kako ćete upotrebljavati njihov sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Naše stranice sadrže općenite informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz zdravlje i ni u kojem slučaju ne služe kao zamjena za stručno znanje i vještinu profesionalnog medicinskog osoblja. Informacije s naših web stranica ni u kojem slučaju ne bi smjele biti korištene za potrebe postavljanja dijagonza ili liječenja bilo kojeg zdravstvenog problema ili bolesti. Za sve vezano uz vaše zdravlje konzultirajte kvalificirane medicinske profesionalce. Tekstovi, i dokumentacija dostupna na našim stranicama ne smije se kopirati, prenositi ili reproducirati osim u svrhu nekomercijalne i osobne upotrebe.

Za sva pitanja i odobrenja korištenja materijala kontaktirajte nas putem maila gdpr@kvantum-tim.hr  Kvantum-tim se trudi osigurati točne informacije i pravovremeno vam ih plasirati putem svojih web stranica. Kvantum tim nije odgovoran za eventualnu netočnost informacija i izravnu/neizravnu štetu nastalu korištenjem takvih informacija. Kvantum-tim isključuje svoju odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja njenih web stranica kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u njihovu sadržaju.

 

5. Vaši odabiri i obveze:

Vaše osobne podatke držimo dokle god kod nas imate otvoren korisnički račun.

Uključuje podatke koje ste vi ili drugi dostavili i podatke koji su generirani ili izvedeni iz vaše upotrebe naših stranica. 

Podatke koji su nužni za izradu računa a uključuju vaše osobne podatke ne podliježu GDPR uredbi. 

Imate nekoliko mogućnosti izbora o prikupljanju, korištenju i dijeljenju vaših podataka, njihovom uklanjanju ili ispravljanju podataka koje uključujete u svoj profil. Također imate kontrolu nad mogućnošću odabira što želite zaprimati od mail komunikacije (marketinške aktivnosti).  

Politika privatnosti podataka (ukljućujući kolačiće) - njenim prihvatom uživat ćete potpunu funkcionalnost stranice, u protivnom neki djelovi stranice bit će Vam nedostupni.

Što možete napraviti s osobnim podacima koje imamo o vama: 

 • Brisanje podataka - Podatke možete izbrisati samostalno pomoću svojeg korisničkog računa ili nas možete zamoliti da to napravimo umjesto vas.
 • Izmjena ili ispravak - možete izmjeniti ili ispraviti svoje osobne podatke putem korisničkog sučelja u koji se prijavljujete svojim korisničkim imenom i odabranom lozinkom. Nas možete zatražiti da promijenimo, ažuriramo ili ispravimo vaše podatke u određenim slučajevima.
 • Prigovor, ograničavanje ili zabrana upotrebe podataka - U svakom trenutku možete zatražiti od nas da prestanemo upotrebljavati sve ili neke od vaših osobnih podataka (npr. ako nemamo zakonsko pravo nastaviti upotrebljavati vaše podatke) ili ograničiti našu upotrebu podataka.
 • Pravo na pristup i / ili prijenos podataka - Možete zatražiti ispis vaših osobnih podataka putem maila gdpr@kvantum-tim.hr.
 • Zatvaranje korisničkog računa - ako ste odlučili zatvoriti svoj korisnički račun to možete napraviti sami putem korisničkog sučelja ili nam na mail gdpr@kvantum-tim.hr poslati zahtjev za zatvaranjem i brisanjem podataka.  Vaš će korisnički račun u oba slučaja biti zatvoren u roku od 48 sati, a u roku od 30 dana iz naše baze bit će izbrisani svi podaci osim onih podataka koji se nalaze na dokumentaciji koja ne podliježe GDPR uredbi ili je potrebna kako bi se neometnao provele zakonske odredbe (u slučaju ispunjavanja regulatornih zahtjeva, rješavanja sporova, sprječavanja prijevara i zloupotrebe. Kvantum-tim će zadržati de-personalizirane podatke nakon što vaš račun bude zatvoren.
 • Rok čuvanja podataka - do zatvaranja korisničkog računa, u trajanju shodno zakonskoj regulativi kod podataka potrebnih za financijsku dokumentaciju, ili do vašeg zahtjeva za brisanjem. Po potrebi ili najkasnije svakih 5 godina provest će se čišćenje baze podataka (slanje mailova na sve korisnike poradi potvrde ostanka u našoj bazi vezano uz marketinške aktivnosti).

 

Postavke kolačića

 

Stupanje na snagu te promjene pravila o privatnosti 

Ovo pravila stupaju na snagu danom objave na www.kvantum-tim.hr

Ova pravila privatnosti voditelj obrade može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.kvantum-tim.hr

Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.kvantum-tim.hr

 

 

2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.