kvantum-tim.hr
Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1

Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1

Besplatna dostava
4.7
2441 Narudžba
39 Recenzija

✓ 5 godina jamstva 
✓ 
Real Fuzzy Tehnologija. 

✓ Detektor nepravilnog rada srca (IHB). 
✓ Samo jedan pritisak tipke potreban za rad. 
✓ Platnena torba za čuvanje uređaja. 
✓ Patentirana manžeta bez lateksa. 
✓ Doživotno besplatno kalibriranje.
Kako odabrati pravilan tlakomjer saznajte OVDJE.

SKU X1
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 5 godina
39,99 € 301,30 kn
Dostupno

Komada na skladištu 798

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 39,99 € 301,30 kn

Detalji

Najnovija 5. generacija Rossmax tlakomjera donosi iznimnu pouzdanost i jednostavnost upotrebe.

Kako bi mjerenje bilo još lakše uređaj automatski detektira je li manžeta spojena i ispravna te je li osoba koja mjeri tlak mirna ili se miče. Micanje tijekom mjerenja može utjecati na rezultat.

Pri završetku mjerenja na zaslonu će se prikazati sistolički i dijastolički tlak, broj otkucaja srca u minuti, indikator rizika od hipertenzije i indikacija nepravilnog rada srca (IHB) ako postoji.

Točnost mjerenja je usporediva s kliničkim rezultatima mjerenja tlaka. 

5 godina jamstva i ovlašteni servis.

Pogledajte video o uporabi:

KAKO X1 TLAKOMJER RADI?

Ovaj uređaj koristi oscilometrijsku metodu za mjerenje Vašeg krvnog tlaka. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje Vašeg tlaka je zasno­vano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređaj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane Vašim pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mje­renju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i Vaš puls.

Real Fuzzy tehnologija određuje idealan pritisak u manžeti temeljen na sistoličkom tlaku i veličini ruke. Korisnik više ne mora predpodešavati razinu napuhavanja manžete prije mjerenja. Primjenom te tehnologije eliminira se neugodan osjećaj u ruci kao posljedica prejakog napuhivanja manžete, time se postiže i veća preciznost mjerenja.

Klinički testiran
Ovaj tlakomjer zadovoljio je kriterije Europskog društva za hipertenziju (European Society of Hypertension) postigavši u svim traženim kategorijama najviše ostvarive ocjene (A/A). Uređaj također zadovoljava sve kriterije Britanskog društva za hipertenziju (British Hypertension Society). Tlakomjer ispunjava sve standarde postavljene od strane Udruge za unaprjeđenje medicinskih instrumenata (Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI)).

Manžeta pristaje obliku i opsegu ruke: od približno 24 do 36 centimetara.

Manžete ostalih veličina dostupne su na zahtjev.
velika: 34-46 cm L
mala: 18-26 cm S

 

 

O KRVNOM TLAKU

Što je krvni tlak? 
Krvni tlak je tlak koji trpe stijenke arterija dok krv teče kroz njih. Tlak izmjeren dok se srce steže i izbacuje krv je sistolički (najviši) krvni tlak. Tlak izmjeren kad krv teče nazad u srce je dijastolički (najniži) krvni tlak. 

Zašto mjeriti krvni tlak? 
Između raznih zdravstvenih tegoba koje muče modernog covjeka, problemi povezani s visokim krvnim tlakom su najčešći. Visoki krvni tlak je u vezi s kardiovaskularnim bolestima i visokom smrtnošću, to čini mjerenje krvnog tlaka potrebom kako bi se otkrili navedeni rizici. 

Standardni krvni tlak 
Međunarodna zdravstvena organizacija donijela je tablicu standardnog krvnog tlaka, prema kojem se određuju područja niskog i visokog krvnog tlaka. Taj je standard ipak samo općenita smjernica budući da krvni tlak varira od čovjeka do čovjeka te između raznih dobnih skupina i sl. Važno je da se redovno konzultirate s liječnikom. On će Vam izmjeriti Vaš normalan krvni tlak te Vas obavijestiti ako ste u riskantnom području. Za pouzdano praćenje i određivanje tlaka preporučljivo je voditi dugoročne zapise tlaka.

Oscilacije krvnog tlaka 
Krvni tlak oscilira cijelo vrijeme!  Ne smijete se zabrinjavati ako dobijete dva ili tri mjerenja s povišenim vrijednostima. Krvni tlak se mijenja tijekom mjeseca i tijekom dana. Na njega također utječu vrijeme i godišnja doba.

Ovdje možete preuzeti Dnevnik za praćenje mjerenja krvnog tlaka:

ISTRAŽIVANJA O ROSSMAX TLAKOMJERIMA

Prije svega, točnost, sigurnost, stabilnost i pouzdanost tlakomjera utječu na vrijednost branda Rossmax. Kupci i korisnici Rossmax tlakomjera su zadovoljni svojim izborom. Svi Rossmax proizvodi imaju CE certifikat i izloženi su temeljitim kliničkim testiranjima i ispitivanjima prije isporuke kupcima. Sve certifikate možete pronaći OVDJE

Rossmax tlakomjeri broj 1!  

Rezultati istraživanja
Iznimno nas veseli što s Vama možemo podijeliti rezultate opsežnih testiranja tlakomjera koje je pokrenuo časopis Consumer Voice (CV), najprodavaniji časopis specijaliziran za interese potrošača u Indiji. U svrhu provođenja testiranja, uredništvo časopisa CV kupilo je primjerke 10 najprodavanijih brendova tlakomjera u Indiji te ih testiralo u ovlaštenom laboratoriju za kalibraciju, NABL (
www.nabl-india.org).  

Tlakomjer ROSSMAX dobio je ukupnu ocjenu 86/100 te se nalazi na prvom mjestu ljestvice tlakomjera!  

Testirani su sljedeći parametri:  

- Performanse / tehničke karakteristike: točnost, ponovljivost mjerenja, raspon mjerenja, veličina zaslona i visina brojki, vrijeme potrebno za mjerenje 
- Sigurnost: izdržljivost, test padanja, vijek trajanja baterije 
- Općenito: neto težina, opseg manžete, korisnički priručnik 

Evo i izvještaja o ROSSMAXU iz časopisa Consumer Voice:

Časopis CV preporuča Rossmax tlakomjer zbog izvrsnih rezultata testiranja te najpovoljnijeg omjera cijene i kvalitete:  

- Visoka razina točnosti.
- U samom vrhu po rezultatima testiranja izdržljivosti i pouzdanosti.
- Najbolji digitalni zaslon.
- Najviša razina dostupnosti rezultata mjerenja.

 Rossmax logo

Tehničke karakteristike

»Real Fuzzy« tehnologija. Prikaz zadnje memoriranog mjerenja.
Platnena torba za čuvanje uređaja. Patentirana manžeta bez lateksa.
Veliki LCD zaslon. Utičnica za adapter.
Doživotno besplatno kalibriranje.

5 godina jamstva!

Mišljenja korisnika

Tlakomjer Rossmax X1 · 31.1.2022.
Odlican tlakomjer, odlican omjer cijene i kvalitete, brza dostava. Narucili smo jedan vec ranije, narucujemo sad jos jedan za ostatak familije.
Rosmax x1 · 25.8.2021.
Dostava brza, no tlakomjer koji je stigao imao je izgrecan display što mi govori da je korišten, no ubrzo su me zvali i rekli da šalju novi, no novi je stigao bez punjača za alkalne baterije tako da je početak korištenja za roditelje bio 10ti dan a za punjač još uvijek čekam odgovor, vrlo neprofesionalno
Divan mali tlakomjer · 25.2.2021.
Tlakomjer je stigao odmah sutradan. Lijep je, praktičan. Uz njega sam uzela i adapter za napajanje. Cijena je odlična.
Tlakomjer · 4.4.2019.
Odličan omjer cijene i kvalitete. Zadovoljna suradnjom ponovno
Tlakomjer za nadlakticu Rossmax x1 · 28.3.2019.
Jednostavan,pouzdan i točan tlakomjer
Opće zadovoljstvo · 20.3.2019.
Tlakomjer kupljen prije nekoliko mjeseci, radi bez greške. Za korisnike kojima su dovoljne osnovne funkcije, odlično i jednostavno rješenje za nevelik novac.
Također i iskustvo na webshopu je bilo izvrsno, preporučamo ga svima kojima je potrebna medicinska oprema.
Tlakomjer Rossmax X1 · 20.3.2019.
Jednostavan za upotrebu, zadovoljna omjerom cijene i kvalitete. Ljubazno osoblje. Brza isporuka. Sve pohvale. Nastavite tako i dalje.
Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1 · 12.3.2019.
Odličan proizvod, jako jednostavan za upotrebu. Preporučujem svima kojima treba mali i praktični tlakomjer. Pohvale na brzoj dostavi.
jednostavan i precizan tlakomjer · 7.3.2019.
Nakon dugogodišnjeg korištenja tlakomjera za zapešće zbog problema sa povišenim tlakom liječnik mi je savjetovao da pređem na ovakav model. Odlučio sam se za Rossmax X1 jer je jednostavan za korištenje, malen i prikladan za moja česta putovanja. Tlak mjeri pouzdano. Dostava je bila iznimno brza. Svakako preporučujem!
TLAKOMJER · 6.3.2019.
Budući da sam imala problema sa visokim tlakom, prilikom kupnje odlučila se za ovaj proizvod i nisam požalila jer sam zadovoljna s proizvodom kao i samom isporukom u vrlo kratkom roku. Hvala na svemu
Vesna Dujmić
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1
2017 - 2023 © Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK