kvantum-tim.hr
Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1

Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1

Besplatna dostava
4.7
2583 Narudžbe
39 Recenzija

✓ Doživotno besplatno kalibriranje i 5 godina jamstva.
✓ Real Fuzzy Tehnologija 
✓ Patentirana stožasta manžeta bez lateksa, za opseg ruke od 24 do 40 cm.
✓ Detektor nepravilnog rada srca (IHB). 
✓ Samo jedan pritisak tipke potreban za rad. 
✓ Platnena torba za čuvanje uređaja. 


OVDJE možete pročitati Vodič kako odabrati tlakomjer!

SKU X1
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 5 godina
41,19 €
Dostupno

Komada na skladištu 185

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 41,19 €

Detalji

X1 Rossmax tlakomjer donosi iznimnu pouzdanost i jednostavnost upotrebe.

Kako bi mjerenje bilo još lakše uređaj automatski detektira je li manžeta spojena i ispravna te je li osoba koja mjeri tlak mirna ili se miče. Micanje tijekom mjerenja može utjecati na rezultat.

Pri završetku mjerenja na zaslonu tlakomjera će se prikazati sistolički i dijastolički tlak, broj otkucaja srca u minuti, indikator rizika od hipertenzije i indikacija nepravilnog rada srca (IHB) ako postoji.

Točnost mjerenja je usporediva s kliničkim rezultatima mjerenja tlaka. 

5 godina jamstva i ovlašteni servis.

Pogledajte video o uporabi:

KAKO X1 TLAKOMJER RADI?

Ovaj tlakomjer za nadlakticu koristi oscilometrijsku metodu za mjerenje krvnog tlaka. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje tlaka je zasno­vano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređaj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mje­renju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i puls.

 

 

Real Fuzzy tehnologija određuje idealan pritisak u manžeti temeljen na sistoličkom tlaku i veličini ruke. Korisnici više ne trebaju prethodno namještati razinu napuhavanje manšete prije mjerenja. Ovom tehnologijom se uklanja neudoban osjećaj oko ruke uzrokovan nepotrebno visokim postavkama tlaka manžete. Ovime se također uklanjaju neprecizna očitanja uzrokovana lošim postavkama tlaka manžete.

Klinički testiran
X1 tlakomjer za nadlakticu zadovoljio je kriterije Europskog društva za hipertenziju (European Society of Hypertension) postigavši u svim traženim kategorijama najviše ostvarive ocjene (A/A). Uređaj također zadovoljava sve kriterije Britanskog društva za hipertenziju (British Hypertension Society). Tlakomjer ispunjava sve standarde postavljene od strane Udruge za unaprjeđenje medicinskih instrumenata (Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI)).

Manžeta pristaje obliku i opsegu ruke od približno 24 do 40 centimetara.

Manžete ostalih veličina dostupne su na zahtjev.
velika: 34-46 cm L
mala: 18-26 cm S

 

 

O KRVNOM TLAKU

Što je krvni tlak? 

Krvni tlak je pritisak koji trpe stijenke arterija dok krv teče kroz njih. Tlak izmjeren dok se srce steže i izbacuje krv je sistolički (najviši) krvni tlak. Tlak izmjeren kad krv teče nazad u srce je dijastolički (najniži) krvni tlak. 

Zašto mjeriti krvni tlak? 
Između raznih zdravstvenih tegoba koje muče modernog covjeka, problemi povezani s visokim krvnim tlakom su najčešći. Visoki krvni tlak je u vezi s kardiovaskularnim bolestima i visokom smrtnošću, što čini mjerenje krvnog tlaka potrebom kako bi se otkrili navedeni rizici. 

Standardni krvni tlak 
Međunarodna zdravstvena organizacija donijela je tablicu standardnog krvnog tlaka, prema kojem se određuju područja niskog i visokog krvnog tlaka. Taj je standard ipak samo općenita smjernica budući da krvni tlak varira od čovjeka do čovjeka, između raznih dobnih skupina i sl. Važno je da se redovno konzultirate s liječnikom. On će izmjeriti Vaš krvni tlak te Vas obavijestiti ako ste u riskantnom području. Za pouzdano praćenje i određivanje tlaka preporučljivo je voditi dugoročne zapise tlaka.

Oscilacije krvnog tlaka 
Krvni tlak oscilira cijelo vrijeme!  Ne smijete se zabrinjavati ako dobijete dva ili tri mjerenja s povišenim vrijednostima. Krvni tlak se mijenja ne samo tijekom mjeseca ili tijekom dana, on se mijenja iz sata u sat. Na rezultate mjerenja krvnog tlaka osnosno na naš krvni tlak također utječu vrijeme i godišnja doba.

Ovdje možete preuzeti Dnevnik za praćenje mjerenja krvnog tlaka:

 

ISTRAŽIVANJA O ROSSMAX TLAKOMJERIMA

Prije svega, točnost, sigurnost, stabilnost i pouzdanost tlakomjera utječu na vrijednost branda Rossmax. Kupci i korisnici Rossmax tlakomjera su zadovoljni svojim izborom. Svi Rossmax proizvodi imaju CE certifikat i izloženi su temeljitim kliničkim testiranjima i ispitivanjima prije isporuke kupcima. 

Rossmax tlakomjeri broj 1!  

Rezultati istraživanja
Iznimno nas veseli što s Vama možemo podijeliti rezultate opsežnih testiranja tlakomjera koje je pokrenuo časopis Consumer Voice (CV), najprodavaniji časopis specijaliziran za interese potrošača u Indiji. U svrhu provođenja testiranja, uredništvo časopisa CV kupilo je primjerke 10 najprodavanijih brendova tlakomjera u Indiji te ih testiralo u ovlaštenom laboratoriju za kalibraciju, NABL (
www.nabl-india.org).  

Tlakomjer ROSSMAX dobio je ukupnu ocjenu 86/100 te se nalazi na prvom mjestu ljestvice tlakomjera!  

Testirani su sljedeći parametri:  

- Performanse / tehničke karakteristike: točnost, ponovljivost mjerenja, raspon mjerenja, veličina zaslona i visina brojki, vrijeme potrebno za mjerenje 
- Sigurnost: izdržljivost, test padanja, vijek trajanja baterije 
- Općenito: neto težina, opseg manžete, korisnički priručnik 

Evo i izvještaja o ROSSMAXU iz časopisa Consumer Voice:

Časopis CV preporuča Rossmax tlakomjer zbog izvrsnih rezultata testiranja te najpovoljnijeg omjera cijene i kvalitete:  

- Visoka razina točnosti.
- U samom vrhu po rezultatima testiranja izdržljivosti i pouzdanosti.
- Najbolji digitalni zaslon.
- Najviša razina dostupnosti rezultata mjerenja.

 Rossmax logo

 

Tehničke karakteristike

»Real Fuzzy« tehnologija. Prikaz zadnje memoriranog mjerenja.
Torba za čuvanje uređaja. Patentirana manžeta bez lateksa za opseg ruke od 24 do 40 cm.
Veliki LCD zaslon. Utičnica za adapter.
Doživotno besplatno kalibriranje.

5 godina jamstva!

Mišljenja korisnika

Tlakomjer Rossmax X1 · 31.1.2022.
Odlican tlakomjer, odlican omjer cijene i kvalitete, brza dostava. Narucili smo jedan vec ranije, narucujemo sad jos jedan za ostatak familije.
Rosmax x1 · 25.8.2021.
Dostava brza, no tlakomjer koji je stigao imao je izgrecan display što mi govori da je korišten, no ubrzo su me zvali i rekli da šalju novi, no novi je stigao bez punjača za alkalne baterije tako da je početak korištenja za roditelje bio 10ti dan a za punjač još uvijek čekam odgovor, vrlo neprofesionalno
Divan mali tlakomjer · 25.2.2021.
Tlakomjer je stigao odmah sutradan. Lijep je, praktičan. Uz njega sam uzela i adapter za napajanje. Cijena je odlična.
Tlakomjer · 4.4.2019.
Odličan omjer cijene i kvalitete. Zadovoljna suradnjom ponovno
Tlakomjer za nadlakticu Rossmax x1 · 28.3.2019.
Jednostavan,pouzdan i točan tlakomjer
Opće zadovoljstvo · 20.3.2019.
Tlakomjer kupljen prije nekoliko mjeseci, radi bez greške. Za korisnike kojima su dovoljne osnovne funkcije, odlično i jednostavno rješenje za nevelik novac.
Također i iskustvo na webshopu je bilo izvrsno, preporučamo ga svima kojima je potrebna medicinska oprema.
Tlakomjer Rossmax X1 · 20.3.2019.
Jednostavan za upotrebu, zadovoljna omjerom cijene i kvalitete. Ljubazno osoblje. Brza isporuka. Sve pohvale. Nastavite tako i dalje.
Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1 · 12.3.2019.
Odličan proizvod, jako jednostavan za upotrebu. Preporučujem svima kojima treba mali i praktični tlakomjer. Pohvale na brzoj dostavi.
jednostavan i precizan tlakomjer · 7.3.2019.
Nakon dugogodišnjeg korištenja tlakomjera za zapešće zbog problema sa povišenim tlakom liječnik mi je savjetovao da pređem na ovakav model. Odlučio sam se za Rossmax X1 jer je jednostavan za korištenje, malen i prikladan za moja česta putovanja. Tlak mjeri pouzdano. Dostava je bila iznimno brza. Svakako preporučujem!
TLAKOMJER · 6.3.2019.
Budući da sam imala problema sa visokim tlakom, prilikom kupnje odlučila se za ovaj proizvod i nisam požalila jer sam zadovoljna s proizvodom kao i samom isporukom u vrlo kratkom roku. Hvala na svemu
Vesna Dujmić
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Automatski tlakomjer za nadlakticu Rossmax X1
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.