kvantum-tim.hr
Tlakomjer za zapešće Rossmax S-150

Tlakomjer za zapešće Rossmax S-150

Besplatna dostava
4.9
816 Narudžbi
15 Recenzija

Automatski tlakomjer za zapešće s naprednim sistemom kontrole zraka, indikatorom rizika hipertenzije, nepravilnog srčanog ritma, 90 memorija i opcijom automatskog mjerenja pritiskom jedne tipke. Idealan za osobe koje provode puno vremena putujući.
Osobe starije od 50 godina trebale bi mjeriti tlak na nadlaktici, a ne na zapešću. Molimo Vas, nemojte kupovati ovaj tlakomjer ako ste malo stariji.

SKU S 150
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 5 godina
230,00 kn
Dostupno

Komada na skladištu 837

Detalji

Danas se podrazumijeva da svaki moderan čovjek bez obzira na dob ima tlakomjer u svome domu. Tlakomjeri za zapešće se preporučuju za korištenje osobama ispod 50 godina. Ovaj tlakomjer je idealan za mladu obitelj ili poslovnog čovjeka. S 150 je praktičan uređaj za mjerenje krvnog tlaka koji je uvijek pri ruci. S 150 klasificira tlak prema stupnju hipertenzije te može detektirati nepravilan srčani ritam koristeći novu "Smart Sense" tehnologiju.

 SMART SENSE TEHNOLOGIJA

"Smart Sense" tehnologija koristi napredni sistem kontrole zraka. Elektronički ventil za ispuhivanje lagano kontrolira razinu ispuhivanja. Uređaj tako može detektirati i odrediti pulsne signale te namjestiti tlak manžete tijekom ispuhivanja. Ovo uvelike pomaže preciznijoj analizi, poboljšavajući preciznost na tih i učinkovit način.

INDIKATOR RIZIKA OD HIPERTENZIJE

Svjetska zdravstvena organizacija odredila je 6 razina krvnog tlaka. Uređaj je opremljen suvremenim sustavom indikacije rizika od hipertenzije koji vizualno prikazuje pretpostavljenu razinu rizika (optimalni, normalni, povišeni normalni, prvi stupanj hipertenzije, drugi stupanj hipertenzije, treći stupanj hipertenzije) rezultata nakon mjerenja.

DETEKCIJA NEPRAVILNOG SRČANOG RITMA

Uređaji opremljeni Detekcijom nepravilnog srčanog ritma (IHB) omogućuju onima koji imaju nepravilan rad srca da dobiju točna mjerenja te tako iste upozore na nepravilnosti u radu srca tijekom mjerenja. Algoritam Detekcije nepravilnog srčanog ritma automatski određuje je li mjerenje iskoristivo ili je potrebno novo mjerenje. Ako se simbol za nepravilan rad srca često pokazuje na zaslonu, potrebno je konzultirati se s liječnikom.

KLINIČKI VALIDIRAN

Tlakomjeri označeni ovom ikonom zadovoljili su kriterije Europskog društva za hipertenziju ostvarivši sve preduvjete. Ovaj uređaj je u skladu s predodređenim standardom koji je postavila Udruga za unaprjeđenje medicinskih instrumenata (AAMI).

90 MEMORIJSKIH MJESTA

Tlakomjer može zapamtiti do 90 različitih mjerenja tlaka. Pregled prethodnih mjerenja veoma je lagan i intuitivan, što uvelike olakšava dijagnosticiranje i praćenje zdravstvenog stanja pacijenta.

AUTOMATSKI RAD PRITISKOM NA JEDNU TIPKU

Uređaj sam obavlja mjerenje krvnog tlaka bez potrebe za dodatnim namještavanjem, pridržavanjem ili upravljanjem. Jednostavno postavite uređaj na zapešće, pritisnite tipku i uređaj obavlja sve umjesto vas. Uređaj ispisuje rezultat mjerenja na zaslon, te se automatski gasi nakon 60 sekundi neaktivnosti.

DODATNA OPREMA

Baterije
Upute za korištenje
Torba za prijenos

KRVNI TLAK

Što je krvni tlak?
Krvni tlak je pritisak krvi na arterije kad srce kuca (sistolički tlak) i kada srce miruje (dijastolički tlak). Mjeri se milimetrima stupca žive (mmHg). Visok krvni tlak (hipertenzija) se u odraslih definira kao krvni tlak jednak ili viši od 140 mmHg sistoličkog tlaka ili viši od ili jednak 90 mmHg dijastoličkog tlaka.

Zašto mjeriti krvni tlak?
Od svih zdravstvenih tegoba koje muče modernog čovjeka, problemi povezani s visokim krvnim tlakom su najčešći. Visoki krvni tlak je usko povezan s kardiovaskularnim bolestima i visokom smrtnošću, što čini mjerenje krvnog tlaka nužnim kako bi se otkrili navedeni rizici.

Standardni krvni tlak
Međunarodna zdravstvena organizacija izradila je tablicu standardnog krvnog tlaka, prema kojoj se određuju područja niskog i visokog krvnog tlaka. Ovaj standard je međutim samo općenita smjernica budući da krvni tlak varira od osobe do osobe, ovisno o raznim čimbenicima poput dobi, spola, stupnja fizičke aktivnosti i sl. Važno je redovito se konzultirati s liječnikom, koji će odrediti Vaš normalni krvni tlak, te definirati kada se nalazite u riskantnom području.Za pouzdano praćenje i određivanje tlaka preporučljivo je voditi dugoročne zapise tlaka.

Oscilacije krvnog tlaka
Krvni tlak oscilira cijelo vrijeme! Ne smijete se zabrinjavati ako dva ili tri puta izmjerite tlak s povišenim vrijednostima. Krvni tlak se mijenja tijekom mjeseca i tijekom dana. Na njega također utječu vrijeme i godišnja doba.

UPUTE I INSTRUKCIJE

Upute za korištenje (engleski jezik)
Promotivni letak (engleski jezik)

 

Ako Vam više odgovaraju tlakomjeri na nadlakticu pogledajte Rossmax digitalne tlakomjere.

 

Tehničke karakteristike

Izvor napajanja
DC - dvije 3V AAA baterije
Metoda mjerenja
Oscilometrijska
Raspon mjerenja
Tlak: 40-250 mmHg, Puls: 40-199 otkucaja u minuti
Preciznost Tlak: ±3 mmHg; Puls: unutar ±5% očitanja
Senzor tlaka
Poluvodički
Napuhivanje Pumpom
Ispuhivanje Automatski ventil
Memorija 90 memorijskih mjesta
Automatsko isključivanje
1 minuta nakon zadnjeg pritiska tipke
Radni uvjeti
10°C-40°C; 40%-85% RH; 700-1060 hPa
Uvjeti skladištenja -10°C – 60°C; 10%-90% RH; 700-1060 hPa
Dimenzije 82(D) x 69(Š) x 66(V) mm
Težina 115g (s baterijama)
Ograničenje za korisnike
Odrasle osobe
IP klasifikacija
Tip BF; uređaj i manžeta su napravljeni tako da štite od el. šoka. IP22; zaštita od štetnog ulaza vode i čestica.

Mišljenja korisnika

Tlakomjer · 9.10.2020.
Odličan tlakomjer, za svaku preporuku.
Recenzija · 11.4.2019.
Dodao bih još da sam proizvod je napravljen od kvalitetnih materijala za razliku od nekih drugih proizvoda iako je lagan po težini vidi se kvalitetna izrada a to mi garantira i švicarska tvrtka koja proizvodi ovaj proizvod .
Recenzija · 11.4.2019.
Tlakomjer za zapešće Rossmax S-150 jako sam zadovoljan sa ovim proizvodom stoga vam za njega dajem pet zvijezdica .
Jednostavan za upotrebu, malenih dimenzija , praktičan , pouzdan u smislu da mjeri točno .
Iako nisam provjeravao točnost mjerenja prepostavljam da je mjeri točno ili približno točno znajući unaprijed kakav imam tlak otprilike .
U biti svakome ga preporučujem tko se ne želi gnjaviti sa manžetama koje se stavljaju na nadlakticu .
Jedino što se ne slažem jeste da nije preporučljiv za osobe 50 + mislim da to nije točno već dapače dobro mjeri odnosno mjeri ispravno i onima od 30 i od 50 i od 70 i više godina ovisno o tome u kakvom su stanju krvne žile osobe konkretno u ruci na kojoj se mjeri tlak tako da to nema veze sa godinama .
U svakom slučaju svakome preporučujem bez obzira na godine ovaj proizvod .
Tlakomjer · 21.3.2019.
Jednostavan i efikasan, brza isporuka
Tlakomjer · 4.3.2019.
Tlakomjer je brzo isporucen .Lagan za upotrebu.Preporucujem
Vrh · 2.3.2019.
Izvrstan tlakomjer, svima preporučam!
Preporuka · 28.2.2019.
Svakako preporučam ovaj tlakomjer. Jednostavan za upotrebu. Dobio sam i sumece na pokon. (To sam narucivao u 11mjesecu 2018.) Sada ne znam je li još to u ponudi.
Tlakomjer Rossmax · 27.2.2019.
Tlakomjer je izvrstan. Praktičan i jednostavan za korištenje. Naručili jedan i za poklon.
Tlakomjer · 26.2.2019.
Odličan tlakomjer koji posjedujem vise od 3 godine. Praktican, jednostavan za upotrebu,precizan,točan
Tlakomjer za zapešće Rossmax · 26.2.2019.
Prezadovoljna, dostava ekspresna, kvaliteta vrhunska, precizan tlakomjer, jednostavan za koštenje, jednostavan za prenošenje u torbici zbog svoje veličine stane svuda.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Tlakomjer za zapešće Rossmax S-150
2017 - 2020 © Kvantum-tim d.o.o.