kvantum-tim.hr
Rossmax inhalator "Psić" za bebe i djecu 01
Rossmax inhalator "Psić" za bebe i djecu 01
Rossmax inhalator "Psić" za bebe i djecu 02
Rossmax inhalator "Psić" za bebe i djecu 03
Rossmax inhalator "Psić" za bebe i djecu 04

Rossmax inhalator »Psić« za bebe i djecu

Besplatna dostava
118 Narudžbi
2 Recenzije

Inhalator za djecu namijenjen inhalaciji donjih dišnih putova. 
Veseli psić ne plaši djecu. 

Intenzitet inhalacije se podešava na ventilu. 
Različite razine protoka od 0,08 do 0,2 ml/min.
dok veličina čestica ostaje jednaka.
Razina buke: ≤ 55 dBa (1m od uređaja).
Maska za djecu i nastavak za usta pod kutom.
Šifra HZZO-a: 030306122207

SKU NI 60
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 2 godine
75,50 € -15% 64,18 €
Dostupno

Komada na skladištu 57

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 64,18 €

Detalji

Uz pravilno održavanje i upotrebu ovaj će Vam inhalator služiti dugi niz godina svojim pouzdanim tretmanima. Ovaj se uređaj napaja standardnom izmjeničnom strujom. Idealan je za sve uzraste zbog brzih, sigurnih i praktičnih tretmana.
Uz Vašeg liječnika i/ili respiratornog terapeuta možete biti sigurni da dobivate najbolje tretmane za Vaše respiratorne tegobe.

Inhalator je namijenjen za liječenje astme, kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) i drugih respiratornih tegoba kod čije je terapije potreban lijek u obliku aerosolne maglice.

Uređaj zadovoljava odredbe EC direktive 93/42/EEC (Direktiva o medicinskim proizvodima) kao i Europsku normu oznake EN 13544-1:2007+A1:2009 Oprema za respiracijsku terapiju - 1.dio: Sustavi za stvaranje aerosola i njihovi dijelovi.

 

A Dijelovi Inhalatora:
1. Komplet za inhalaciju            
2. Mlaznica          
3. Nastavak za usta pod kutom          
4. Filter za zrak          
5. Maska za djecu              
6. AC adapter      
7. Cijev za zrak                         
8. Utor filtera za zrak                  
9. Izlazi za zrak              
10. Prekidač                
11. AC adapter utor

B Tehnologija prilagodbe ventila
Jedinstveno obilježje - prilagodba ventila, omogućuje jednostavno doziranje lijekova različitih viskoznosti ovisno o potrebama i tegobama svakog korisnika. Naša tehnologija prilagodbe ventila omogućuje korisnicima da namjeste različite razine protoka od 0,08 do 0,2 ml/min dok veličina čestica ostaje jednaka.
Korisnik na jednostavan način može podesiti brzinu inhalacije bez potrebe za zamje­nom dijelova. Veća brzina inhalacije/potpuno otvoren ventil namijenjen je za lijekove veće viskoznosti i korisnike većeg plućnog kapaciteta dok je manja brzina inhalacije sa zatvorenim ventilom prikladnija za djecu / dojenčad s manjim plućnim kapacitetom.

C Sastavljanje kompleta za inhalaciju
Slijedite upute za čišćenje u ovom vodiču u poglavlju “Tehnike čišćenja” prije nego upotrijebite inhalator po prvi puta ili ako ga duže vrijeme niste koristili.
Uvijek isključite kompresor iz utičnice i pazite da je prekidač okrenut na poziciju “OFF” prije čišćenja, sastavljanja te prije i poslije svake upotrebe.
Stavite kompresor na ravnu, stabilnu površinu koja Vam je nadohvat ruke.
Nježno zakrenite i povucite ravno prema gore poklopac inhalatora kako biste ga razdvojili na dva dijela (spremnik za lijek i poklopac).
Pobrinite se da je mlaznica pravilno postavljena unutar spremnika za lijek. Nasta­vak u spremniku za lijek umeće se u cjevčicu mlaznice.
Ulijte propisanu količinu lijeka u spremnik za lijek.
Ponovno sastavite inhalator pažljivo istovremeno vrteći spremnik za lijek i poklo­pac. Provjerite prianjaju li dijelovi čvrsto zajedno. 

D Rukovanje inhalatorom
Inhalatorom se može upravljati pod nagibom od 45°. Ako je nagib veći od 45° ne­će doći do raspršivanja.
1. Spojite jedan kraj cijevi za zrak na izlaz za zrak.
2. Pažljivo spojite drugi kraj cijevi na nastavak u donjem dijelu kompleta za inhalaciju.
3. Pričvrstite nastavak za usta pod kutom ili masku na gornji dio inhalatora.
4. Kapacitet spremnika za lijek je 2~5 ml.

Napomena nakon svake upotrebe:
Ppreporuča se stanka od 30 minuta.
Izvadite utikač uređaja iz utičnice.
Pričekajte da se uređaj u potpunosti ohladi.
Pažljivo odspojite cijevi za zrak s inhalatora i izlijte ostatak lijeka.
Slijedite upute za čišćenje u ovom vodiču.

 

USPOREDBA INHALATORA

Usporedba Rossmax inhalatora Kvantum-tim

Rossmax inhalatori gornji i donji dišni putevi Kvantum-tim

 

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.

Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi se mogu dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske. 

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

Mišljenja korisnika

Radi svoj posao · 22.11.2018.
Inhalator kupljen naravno za djecu zbog oblika, radi svoj posao jako dobro! Doduše zamjerka je što je maska za djecu prevelika za manju djecu i što je aluminijski lim koji služi da se masku stisne oko nosa pukao po pola nakon mjesec dana pa sam ga morala bacit...ali to nema veze s inhalatorom samo sa maskama koje dolaze uz njega a nisu baš nešto.
Ćuko je zakon! ;) · 26.1.2018.
Odličan, praktičan i zabavan inhalator!
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Rossmax inhalator »Psić« za bebe i djecu
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.