kvantum-tim.hr

Vodič - kako oprati zube soničnom četkicom

 

Odmah od starta možemo slobodno tvrditi kako sonične četkice za zube pružaju najbolju oralnu njegu zbog većeg broja pokreta koje ostvaruju u jednoj minuti.

 

Što je to sonična četkica za zube?

Sonična četkica za zube vrsta je električne četkice koja koristi posebnu tehnologiju koja joj omogućuje učinkovito uklanjanje plaka i čišćenje zuba. Radi na principu visokofrekventnih vibracija, koje omogućavaju bolje čišćenje zuba i poboljšanje zdravlja desni, nježnija je prema zubima i sprječava prekomjerno četkanje i oštećenje cakline. Nije na odmet spomenuti kako sonični valovi također stimuliraju žlijezde slinovnice u ustima, što za rezultat ima povećanu proizvodnju sline i omogućava učinkovitije čišćenje zuba.

Sonične četkice učinkovitije su u uklanjanju plaka i nježnije prema desnima u usporedbi s ručnim ili uobičajenim električnim četkicama. 

Zanimljiva činjenica:

Vitammy sonične četkice u ponudi Kvantum-tima rade u rasponu od 26.000 do 96.000 pokreta u minuti što ovisi o uzrastu kojem su četkice namijenjene ali i tipu programa koji korisnik koristi kod pranja zubi (niži brojevi pokreta rezervirani su za sonične četkice koje koriste najmlađi dok su oni u višem spektru, namijenjeni odraslima).

Vitammy sonične četkice za zube u ponudi Kvantum-tima

Kako pravilno koristiti soničnu četkicu

Korištenje sonične četkice je zapravo izuzetno lagano. Ne morate četkati zube, jer četkica obavlja sav posao umjesto vas.

Sve što trebate je usmjeravati četkicu duž površine zuba, kvadrant po kvadrant.

Što to zapravo znači?

Zube možemo podijeliti u 4 kvadranta - kod pranja uzmite u obzir kako se svaki od kvadranata odnosi na 8 zuba i njihovu površinu s vanjske, gornje i unutarnje strane.

Pogledajte kako su podijeljeni kvadranti:

Kako zube podijeliti u kvadrante kako to zubari rade

 

A znate li kako se broje zubi?

Zube osim po namjeni dijelimo po položaju u zubnom luku. Za odrasle osobe, u svakom kvadrantu nalazi se osam zuba. Svaki kvadrant je označen brojkama od 1 do 4. Svaki zub je označen brojevima od 1 do 8. Primjerice, sjekutići, bez obzira govorili o gornjoj i donjoj vilici uvijek će u kvadranitma nositi brojeve 1 i 2, očnjaci će biti na poziciji broj 3, pretkutnjaci na poziciji 4 i 5 i kutnjaci na pozicijama 6, 7 i 8. Svima se ispred dodaje i broj kvadranta.

Pogledajte: 

Pogledajte kako zubari broje zube u čeljusti

 

Vodič kako oprati zube sa soničnom četkicom:

Najvažnija stvar kod korištenja sonične četkice nije pravilna tehnika čišćenja, već nježnost i suptilnost.

Prvo što trebate zapamtiti je: ne pritiskati glavu četkice prejako na zube jer time možete iritirati i/ilioštetiti zubnu caklinu. Primjena prejakog pritiska glave sonične četkice na zube uopće neće povećati učinkovitost čišćenja.

Vitammy Vivo prijenosna sonična četkica za zube - za svaku žensku torbu

 

6 jednostavnih koraka za čiste i blistave zube uz pomoć sonične četkice:

  1. Navlažite glavu sonične četkice vodom (to će olakšati raspodjelu paste za zube)
  2. Na glavu sonične četkice stavite količinu paste za zube veličine graška.
  3. Stavite glavu sonične četkice u usta i nježno pritisnite na zube, a zatim uključite soničnu četkicu.
  4. Ne morate zapravo četkati zube, jer sonična četkica obavlja sav posao umjesto vas. Sve što trebate učiniti je nježno i polako voditi soničnu četkicu tako da obuhvatite vanjski, potom unutrašnji i zatim gornji dio površine zuba u svakom od kvadranta. Pokušajte potrošiti otprilike 30 sekundi na svaki od četiri kvadranta. Tajmer Vitammy soničnih četkica, koje možete pronaći u ponudi Kvantum-tima, suptilno će vas upozoriti kada je vrijeme da prijeđete na sljedeći kvadrant.
  5. Nakon preporučene dvije minute čišćenja, sonična četkica će se automatski isključiti (ako imate vremena pokušajte zadržati pastu u ustima još bar minutu) i potom isperite usta.
  6. Na kraju, očistite svoju četkicu. Skinite glavu za čišćenje s drške i temeljito je isperite vodom, uklonite i ostatke paste za zube i prljavštinu s drške.
  7. Kako bi vaši zubi bili zdravi i zaštićeni, potrebno ih je prati bar dva puta dnevno.

 

Cjelokupnu ponudu Vitammy soničnih četkica i tuševa za zube pronađite na sljedećoj poveznici: 

VITAMMY DENTALNI PROGRAM

 

 

 

2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.