»PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5

Besplatna dostava »PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5

Kratki opis

✓ 5 godina jamstva 
✓ Detekcija aritmije (ARR).  
✓ Detekcija atrijske fibrilacije (AFib). 
✓ Detekcija preuranjene kontrakcije (PC) 
✓ Detekcija manžete. 
✓ Detekcija pokreta.  
✓ Indikator rizika od hipertenzije. 
✓ Prosjek zadnja tri očitanja. 
✓ 120 memorijskih mjesta za 2 korisnika s datumom i vremenom. 
✓ Mogućnost mjerenja za trecu osobu. 
✓ Patentirana univerzalna manžeta u obliku stošca bez lateksa. 
✓ Drzač manžete. 
Veliki LCD zaslon: 69x78 mm. 
✓ Utičnica za adapter. 
✓ Doživotno kalibriranje. 

Komada na skladištu 26

Cijena:

 

VPC 345,00 kn Cijena sa PDV-om: 431,25 kn
Dostupnost: Dostupno
Model X5
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 5 godina
Količina:
Više o proizvodu

Detalji

5 godina jamstva i ovlašteni servis

PARR TEHNOLOGIJA
Ovom se tehnologijom sprječava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara ranom detekcijom atrijske fibrilacije, preuranjene kontrakcije, tahikardije i bradikardije. Kod srčanih bolesti potrebna je medicinska intervencija, a time je rana dijagnoza od iznimno velike važnosti. PARR tehnologija detektira aritmiju tijekom redovitih mjerenja krvnog tlaka bez potrebe za ikakvim dodatnim vjetinama, interakcija s korisnikom i produljenja mjerenja.

STVARNA FUZZY TEHNOLOGIJA
Ovaj uređaj koristi oscilometrijsku metodu kako bi izmjerio Vaš krvni tlak. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje Vašeg tlaka je zasnovano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređaj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane Vašim pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mjerenju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i Vaš puls.

DETEKCIJA ATRIJSKE FIBRILACIJE (AFib)
Gornje srčane komore (atriji) kucaju nepravilno (podrhtavaju) i u većini slučajeva brzo umjesto da kucaju učinkovito kako bi krv tjerale u ventrikule. Ovo je stanje povezano s povećanim rizikom od krvnih ugrušaka u srcu, moždanog udara, zatajenja srca i ostalih komplikacija povezanim sa srcem. Oko 10% do 20% pacijenata koji boluju od ishemijskog moždanog udara također boluju od atrijske fibrilacije. Ovaj uređaj može otkriti atrijsku fibrilaciju (AFib). Ikone ARR i AFib se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena atrijska fibrilacija za vrijeme mjerenja. Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona AFib.

Napomena: uređaj neće prepoznati atrijsku fibrilaciju kod pacijenata koji boluju od atrijske fibrilacije a koriste pacemaker, defibrilator.

DETEKCIJA MANŽETE (CD)
Prelagano i nepravilno spojena manžeta može uzrokovati netočan rezultat mjerenja. “Detekcija spojene manžete” može odrediti je li manžeta dovoljno čvrsto postavljena. Kod prepoznavanja prelagano spojene manžete prilikom mjerenja, na ekranu će se prikazati ikona slabo spojene manžete. Suprotno, ukoliko je manžeta pravilno omotana oko nadlaktice za vrijeme mjerenja, prikazuje se ikona pravilno spojene manžete.

INDIKACIJA POKRETA TIJELA
Indikacija pokreta tijela - «detektor pokreta» pomaže u podsjećanju korisnika da ostane miran te prikazuje pokrete tijela tijekom mjerenja. Kada uredjaj detektira «pokret tijela» tijekom i poslije svakog mjerenja, prikazat ce se odredjena ikonica. Ovaj detektor podsjeca korisnike da budu mirni tijekom postupka mjerenja te povećava točnost mjerenja.

Napomena: Preporuča se ponovno mjerenje ukoliko se pokaže oznaka pokreta na ekranu.

MOGUĆNOST MJERENJA ZA TREĆU OSOBU "GOST"
Uređaj ima funkciju mjerenja bez pohrane rezultata. Pritisnite tipku “Promjene korisnika” (desno) kako bi odabrali memorijsko područje “gosta” te izvršite mjerenje prema uputama. Nakon završenog mjerenja dobiven rezultat neće biti pohranjen u memoriju.

DETEKCIJA PREURANJENE KONTRAKCIJE (PC)
Dodatni, abnormalni otkucaji srca koji se generiraju u neuobičajenim dijelovima srca, ili u atrijima (PAC) ili u ventrikulima (PVC). Ti dodatni otkucaji remete Vaš uobičajeni srčani ritam koji ponekad uzrokuju palpitacije (npr. preskočene otkucaje) u Vašim prsima. Mogu se pojaviti kao izolirani slučajevi ili opetovano s različitom incidencijom. Ako nisu povezani sa stresom, osjetljiv su marker za cijeli niz srčanih bolesti, povećani rizik od ishemijskog moždanog udara s preuranjenim kontrakcijama. Ikone ARR i PC se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena preuranjena kontrakcija za vrijeme mjerenja.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona PC.

INDIKATOR RIZIKA OD HIPERTENZIJE (HRI)
Svjetska zdrastvena organizacija odredila je 6 razina krvnog tlaka. Uređaj je opremljen suvremenim sustavom indikacije rizika od hipertenzije koji vizualno prikazuje pretpostavljenu razinu rizika (optimalni, normalni, povišeni normalni, prvi stupanj hipertenzije, drugi stupanj hipertenzije, treći stupanj hipertenzije) rezultata nakon mjerenja.

INDIKATOR ARITMIJE  (ARR)
Aritmija predstavlja nepravilan rad srca - srce može kucati prebrzo (tahikardija), presporo (bradikardija), prerano (preuranjene kontrakcije) ili nepravilno (fibrilacija). Uređaj je opremljen indikatorom aritmije što omogućuje korisnicima s nepravilnim radom srca ostvarivanje preciznih rezultata upozoravanjem na nepravilan rad srca tijekom mjerenja.

MJERENJE KRVNOGA TLAKA

Mjerenja krvnog tlaka dobivena X5 tlakomjerom jednaka su  onima koja može dobiti obučeni mjeritelj korištenjem manžete i stetoskopa, u okvirima propisanim od strane American National Standard za elektronske ili automatske tlakomjere. Ovaj uređaj namjenjen je za korištenje odraslim osobama za kućno mjerenje krvnog tlaka.
Nije namjenjen za djecu i novorođenčad. X5 je zaštićen od mogućih kvarova u proizvodnji kroz utvrđen internacionalni program jamstva (International Warranty Program). Za pitanja oko jamstva, obratite se proizvođaču, Rossmax International Ltd.

STAVLJANJE MANŽETE

1. Odmotajte manžetu te provedite kraj manžete kroz obruč kao na slici.
2. Provucite lijevu ruku kroz manžetu. Kada je zatvorite, obojeni dio manžete treba biti bliže Vama, a cijev prema ruci (slika 1). 
3. Okrenite lijevi dlan prema gore i namjestite rub manžete na otprilike 1,5 do 2,5 cm iznad unutarnjeg dijela lakta (slika 2). Stegnite manžetu povlačeći za kraj, unutar „OK“ raspona.
4. Postavite cijev preko sredine ruke. 
5. Pravilno spojite manžetu. Ostavite mjesta za dva prsta između manžete i ruke. Postavite oznaku za arteriju iznad glavne arterije (na unutarnjem dijelu ruke)(slika 3,4).

Napomena: locirajte arteriju pritiskom  s dva  prsta iznad pregiba lakta s unutarnje strane lijeve ruke. Otkrijte gdje je najsnažniji puls, tamo  se nalazi glavna arterija.

DIJELOVI TLAKOMJERA

1. Manžeta
2. LCD ekran
3. Crijevo i spojnica manžete
4. Memorija
5. ON/OFF/START tipka
6. "Promjena korisnika" tipka
7. Poklopac baterija
8. Priključak za prijenos podataka
9. AC priključak za adapter
10. Držač manžete

ELEMENTI NA ZASLONU

 

1. Indikator aritmije (ARR)
2. Detekcija atrijske fibrilacije (AFib)
3. Detekcija preuranjene kontrakcije (PC)
4. Oznaka datuma / sata
5. Oznaka slabe baterije
6. Oznaka pokreta
7. Detekcija spojene manžete
8. Indikator rizika od hipertenzije
9. Oznaka jutra i večeri
10. Oznaka memorije/datuma
11. Presjek memorije
12. Sistolički tlak
13. Dijastolički tlak
14. Oznaka pulsa - označava srčani ritam
15. Ikona pulsa - grafički prikaz otkucaja srca
16. Memorijska zona

 

Tehničke karakteristike

Mjerna metoda: oscilometrijska
Mjerni raspon: tlak 30~260 mmHg; puls 40~199 otkucaja/minuti
Senzor tlaka: poluvodički
Točnost: tlak ± 3 mmHg; puls ± 5 % očitanja
Napuhivanje: automatska pumpa
Ispuštanje: automatski ventil

Patentirana manžeta bez lateksa.
Utičnica za adapter.
Veliki zaslon.
Doživotno besplatno kalibriranje.
Dodatno: USB kabel za prijenos podatala

Kako koristiti Rossmax X5 tlakomjer?

Mišljenja korisnika

Artikli 1 za 10 od 42 ukupno

po stranici
Stranica:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Ocjena
Vjekoslav – Odličan tlakomjer, točan i jako jednostavan za upotrebu. Zbog jednostavnosti korištenja pogodan i za starije osobe.
tlakomjer · 11.3.2019.
Ocjena
Jerko – Kupljen prije četiri mjeseca i jako sam zadovoljan tim proizvodom, lagan za upotrebu , šteta što ne dolazi sa data kabelom za spajanje sa kompjuterom .Komunikacija sa djelatnicom jako dobra , pohvala brzoj isporuci.
Tlakomjer Rossmax X5 · 10.3.2019.
Ocjena
SONJA – Praktičan, jednostavan za upotrebu, precizan, pristupačna cijena.
tlakomjer · 10.3.2019.
Ocjena
damir – Odličan tlakomjer, jednostavan za upotrebu, uz njega preporučujem i punjač. Aplikacija za zapis mjerenja je jako dobra, ipak zahtijeva malo bolje poznavanje rada na računalu. U svakom slučaju, zadovoljan sam ja i žena i susjed koji dođe mjeriti tlak skoro redovno, od kad ima problema s visokim tlakom.
Tlakomjer za svakoga · 8.3.2019.
Ocjena
Milica – Odlična cijena za vrhunski tlakomjer, lako i jednostavno korištenje.
tlakomjer · 7.3.2019.
Ocjena
Margita – Precizan i vrlo jednostavan za upotrebu. Veliki plus za memoriju. Već dugo ga koristim i odličan je kao i prvog dana. Preporučujem svima.
Odličan tlakomjer · 7.3.2019.
Ocjena
Darinka – Precizan tlakomjer i vrlo jednostavan za korištenje.
tlakomjer · 6.3.2019.
Ocjena
Viktorija – Tlakomjer je jednostavan za rukovanje, precizan s puno funkcija. Daje realan prikaz stanja organizma na području tlaka i srčane aktivnosti. Naručivanje jednostavno, dostava brza.
Preporučujem ova web shop i uređaj svim budućim kupcima!!!
Super stvar! · 6.3.2019.
Ocjena
Zdenko – Tlakomjer kupljen prije 2 mjeseca , odličan, jednako točan i pri mjerenju preko majice, veliki plus za memoriju (osoba 1, osoba 2, gost), prosjek zadnjih 7 mjerenja,jednostavan za upotrebu, kod svakodnevnog mjerenja preporučam iz osobnog iskustva punjive baterije.
Tlakomjer je najskuplji od ponuđenih za kućnu upotrebu, ali vrijedi svake kune , preporučam ga svakome tko razmišlja kao ja "nemam dovoljno novca da kupujem jeftine stvari"!
Pozdrav svima i dobro zdravlje!
TLAKOMJER ZA NADLAKTICU ROSSMAX X5 · 6.3.2019.
Ocjena
Anita – Izvrstan tlakomjer namijenjen za svakodnevnu upotrebu.
Jednostavan za korištenje, preporučujem uz njega kupiti i adapter kako ne biste 'ovisili' o baterijama.
Kvantum-tim, kao i inače, za svaku pohvalu - od komunikacije i ljubaznosti do brzine isporuke.
Tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5 · 4.3.2019.

Artikli 1 za 10 od 42 ukupno

po stranici
Stranica:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Vaše mišljenje

Samo prijavljeni korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte korisnički račun

Još Vas može zanimati
Dječji flasteri - za osjetljivu kožu | Everyrays
Pregled

Dječji flasteri - za osjetljivu kožu | Everyrays

 

VPC 6,00 kn Cijena sa PDV-om: 7,50 kn
Besplatna dostava
Dvokanalni TENS, masažer i stimulator
Pregled

Dvokanalni TENS, masažer i stimulator

 

VPC 469,00 kn Cijena sa PDV-om: 586,25 kn
Dvokanalni TENS, EMS i masažer sa 78 predefiniranih programa. Preglednog ekrana i jednostavan za upotrebu. Uređaj je vrlo lagan i prikladan za prenošenje s obzirom na težinu od 140 grama, Detaljnije
Veliki ovalni flasteri za kurje oči
Pregled

Veliki ovalni flasteri za kurje oči

 

VPC 24,00 kn Cijena sa PDV-om: 30,00 kn
Okrugla tjedna kutijica za tablete na engleskom
Pregled

Okrugla tjedna kutijica za tablete na engleskom

 

VPC 22,00 kn Cijena sa PDV-om: 27,50 kn
Besplatna dostava
Profesionalni kompresorski inhalator Rossmax NB-500
Pregled

Profesionalni kompresorski inhalator Rossmax NB-500

 

VPC 444,00 kn Cijena sa PDV-om: 466,20 kn
Vrlo tihi rad. Snažan i pouzdan klipni kompresor. Maska za djecu i odrasle. Tehnologija podešavanja ventila - VAT omogućuje odabir različitih intenziteta protoka u rasponu od 0,15 do 0,35 Detaljnije
Flasteri protiv komaraca za bebe i malu djecu
Pregled

Flasteri protiv komaraca za bebe i malu djecu

 

VPC 24,00 kn Cijena sa PDV-om: 30,00 kn
Štapići stipse
Pregled

Štapići stipse

 

VPC 15,00 kn Cijena sa PDV-om: 18,75 kn
Veća tjedna kutijica za tablete na hrvatskom
Pregled

Veća tjedna kutijica za tablete na hrvatskom

 

VPC 16,00 kn Cijena sa PDV-om: 20,00 kn
Tjedna kutijica za tablete s danima na hrvatskom jeziku. Detaljnije
Besplatna dostava
Toplomjer za čelo Rossmax HA-500
Pregled

Toplomjer za čelo Rossmax HA-500

 

VPC 249,00 kn Cijena sa PDV-om: 311,25 kn
Beskontaktni infracrveni toplomjer koji mjeri temperaturu na sljepoočnici u jednoj sekundi.Ovo je naš najpopularniji beskontaktni toplomjer, a posebno je pogodan za bebe i malu djecu. Detaljnije
Adapter za napajanje Rossmax tlakomjera
Pregled

Adapter za napajanje Rossmax tlakomjera

 

VPC 39,00 kn Cijena sa PDV-om: 48,75 kn