kvantum-tim.hr
Rossmax kompaktni kompresorski inhalator NL100 za djecu i odrasle

Rossmax kompaktni kompresorski inhalator NL100 za djecu i odrasle

Besplatna dostava
4
488 Narudžbi
3 Recenzije

Kompaktni kompresorski inhalator Rossmax NL100 savršen je suputnik zbog svojih kompaktnih dimenzija i učinkovitog načina upravljanja i liječenja respiratornih stanja bilo gdje i bilo kada. 
Sa brzinom raspršivanja ≥ 0,20 ml / min i dosljednom veličinom sitnih čestica, NL100 je optimalan za uporabu u liječenju astme, KOPB-a i drugih respiratornih tegoba kod kojih je tijekom terapije potreban aerosolizirani lijek. Pruža sveobuhvatnu, učinkovitu i prikladnu njegu za uobičajena respiratorna stanja.

SKU NL100
Proizvođač Rossmax
46,55 €
Dostupno

Komada na skladištu 233

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 46,55 €

Detalji

Kompresorski kompaktni inhalator Rossmax NL100

✓ MMAD (veličina čestica) ≤ 3.8 μm; udio finih čestica (FPD) 70 - 75 %.
✓ Konzistentnost veličine finih čestica za učinkovitu respiratornu terapiju i liječenje dišnih problema.
✓ Idealno za djecu i odrasle.
✓ Vrlo kompaktan i lagan.
✓ Raspršivanje ≥ 0.20 ml/min. 
✓ Uključen usnik, set za inhalaciju, zračna cijev i filter
✓ Uključena maska za odrasle i maska za djecu.

Kompaktni kompresorski inhalator Rossmax NL100 savršen je suputnik zbog svojih kompaktnih dimenzija i učinkovitog načina upravljanja i liječenja respiratornih stanja bilo gdje i bilo kada. 

S brzinom raspršivanja ≥ 0,20 ml / min i dosljednom veličinom sitnih čestica, NL100 je optimalan za uporabu u liječenju astme, KOPB-a i drugih respiratornih tegoba kod kojih je tijekom terapije potreban aerosolizirani lijek. Pruža sveobuhvatnu, učinkovitu i prikladnu njegu za uobičajena respiratorna stanja.

Uz pravilno održavanje i upotrebu ovaj će Vam inhalator služiti dugi niz godina svojim pouzdanim tretmanima. Ovaj se uređaj napaja standardnom izmjeničnom strujom. Idealan je za sve uzraste zbog brzih, sigurnih i praktičnih tretmana.  

Inhalator je namijenjen za liječenje astme, kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) i drugih respiratornih tegoba kod čije je terapije potreban lijek u obliku aerosolne maglice. Molimo da se posavjetujete s Vašim liječnikom i/ili ljekarnikom kako biste doznali može li se Vaš propisani lijek upotrebljavati s ovim inhalatorom. Kako biste doznali vrstu, dozu i način uzimanja lijeka slijedite upute Vašeg liječnika. 

 

Dijelovi Rossmax NL100 kompaktnog kompresorskog inhalatora za djecu i odrasle:

Kompaktni kompresorski inhalator Rossmax NL100 u Kvantum-timu
 1. Komplet za inhalaciju (raspršivač)
 2. Mlaznica
 3. Usnik
 4. Filter
 5. Maska za djecu
 6. Maska za odrasle
 7. Cijev za zrak
 8. Izlaz zraka kompresora
 9. Prostor za postavljanje filtera
 10. Ulaz zraka
 11. Kabel za napajanje
 12. Prekidač za uključivanje/isključivanje

 

Rukovanje inhalatorom:

Inhalatorom se može upravljati do nagiba od makismalno 45°. Ako je nagib veći od 45° ne­će doći do raspršivanja.
1. Spojite jedan kraj cijevi za zrak na izlaz za zrak.
2. Pažljivo spojite drugi kraj cijevi na nastavak u donjem dijelu kompleta za inhalaciju.
3. Pričvrstite nastavak za usta pod kutom ili masku na gornji dio inhalatora.
4. Kapacitet spremnika za lijek je 6 ml.

 

Napomena nakon svake upotrebe:

Preporuča se stanka od 30 minuta (ako se motor kompresora pregrije, automatski će se ugasiti)
Izvadite utikač uređaja iz utičnice.
Pričekajte da se uređaj u potpunosti ohladi.
Pažljivo odspojite cijevi za zrak s inhalatora i izlijte ostatak lijeka i očistite inhalator

 

Kompaktni kompresorski inhalator Rossmax NL100 u Kvantum-timu

Sastavljanje/rastavljanje i čišćenje kompleta za inhalaciju
(raspršivača - čašice)

Tehnika ispiranja (provodi se nakon svakog tretmana i prije prve upotrebe):

 1. Pobrinite se da je prekidač za uključivanje/isključivanje okrenut na poziciju “OFF” i da je uređaj isključen iz električne mreže.
 2. Odspojite cijev za zrak od uređaja.
 3. Nježno zakrenite i povucite prema gore poklopac kompleta za inhalaciju kako bi­ste ga otvorili i odvojili.
 4. Isperite komplet za inhalaciju i njegove dijelove toplom vodom iz slavine.
 5. Osušite čistim ručnicima ili ostavite da se osuši na zraku.
 6. Ponovno sastavite komplet za inhalaciju.

Prvi prvom čišćenju ili u slučaju da se uređaj dulje vrijeme nije upotre­bljavao, temeljito očistite sve dijelove uključujući cijev za zrak. Komplet za inhalaciju (raspršivač) slobodno možete oprati u perilici za posuđe.

 

Zamjena filtera za zrak:

Važno je zamijeniti filter zraka kada on poprimi sivu boju. 
1. Uklonite poklopac filtera za zrak na način da ga lagano povlačite prema naprijed.
2. Odložite sivi filter.
3. Zamijenite ga novim, čistim filterom za zrak.
4. Ponovno pričvrstite poklopac filtera za zrak na ure­đaj.

 

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Usporedba Rossmax inhalatora Kvantum-tim

Rossmax inhalatori gornji i donji dišni putevi Kvantum-tim


Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinusitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.

Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi se mogu dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

Mišljenja korisnika

Negativna recenzija · 29.3.2023.
Nakon 2 mjeseca korištenja, inhalator mora na servis. Čekamo već dva tjedna poziv je li inhalator popravljen, poziva nema. Zovemo povratno, serviseri na godišnjem. U međuvremenu se moramo snalazit za inhaliranje djeteta. Uz sve to, inhalator je dosta bučan (možda je razlog što je inhalator u startu imao kvar).
inhalator · 18.9.2022.
inhalator je odlican,zadovoljni smo i djeca i ja.dostava je brza,jako brza.jedan dan smo narucili drugi dan je stiglo.uz inhalator smo dobili i poklon
Pozitivna recenzija za inhalator · 23.1.2022.
Super je!! Nije pre bučan. Zauzima malo mjesta i praktičan!
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Rossmax kompaktni kompresorski inhalator NL100 za djecu i odrasle
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.