kvantum-tim.hr
Profesionalni tlakomjer Rossmax X9

Profesionalni tlakomjer Rossmax X9

Besplatna dostava
125 Narudžbi

 2 godine jamstva
 Detekcija aritmije (ARR) 
 Detekcija atrijske fibrilacije (AFib) 

 Detekcija preuranjene kontrakcije (PC) 
 Detekcija tahikardije (TACH) 
 Detekcija bradikardije (BRAD) 

 Dostupni i automatski i auskultatorni način mjerenja 
 Detekcija manžete 
 Detekcija pokreta 

 Indikator rizika od hipertenzije 
 90 memorijskih mjesta s datumom i vremenom 
 Uključene mala, srednja i velika manžeta 
 Držač manžete 

 Iznimno velike "XL" znamenke (LCD zaslona: 99x115 mm) 
 LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem 
 Utikač za adapter 
 Doživotna kalibracija 


OVDJE možete pročitati Vodič kako odabrati tlakomjer!

SKU X9
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 2 godine
198,50 €
Dostupno

Komada na skladištu 24

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 198,50 €

Detalji

Nova generacija tlakomjera koja koristi PARR tehnologiju - rana detekcija aritmije (ARR), atrijske fibrilacije (AFib), preuranjene kontrakcije (PC), tahikardije (TACH) i bradikardije (BRAD).
- Dostupni i automatski i auskultatorni način mjerenja.
- Detekcija manžete. Detekcija pokreta.
- Indikator rizika od hipertenzije.
- 90 memorijskih mjesta s datumom i vremenom.
- Uključene mala, srednja i velika manžeta. Držač manžete.
- Iznimno velike "XL" znamenke (LCD zaslona: 99x115 mm).
- LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem.
- Utikač za adapter.
- Doživotna kalibracija.

2 godine jamstva i ovlašteni servis

PARR (PULSNA ARITMIJA) TEHNOLOGIJA

Tehnolologija pulsne aritmije (PARR) je specijalizirana za otkrivanje aritmije, uključujući atrijsku fibrilaciju (AF, AFib), atrijske i /ili ventrikularne preuranjene kontrakcije (PC), tahikardiju i brahikardiju (BRAD). Pulsna aritmija može biti povezana sa srčanim oboljenjima te je potrebna medicinska intervencija, stoga je rana dijagnoza od iznimno velike važnosti. Tehnologija PARR detektira aritmiju tijekom redovitih mjerenja krvnog tlaka bez potrebe ikakvih dodatnih vještina, interakcija s korisnikom i produljenja mjerenja. PARR tehnologija uz klasičnu dijagnozu tlaka, pruža i posebnu dijagnozu pulsne aritmije.

Napomena: PARR detekcija AFib-e, PC-a, TACH-e i BRAD-e je utvrđena visokom kliničkom mogućnošću detekcije. Međutim, zbog osjetljivosti mjerenja, moguće je da neće baš sva pulsna aritmija biti detektirana i prikazana. Kod pacijenata s neuobičajenim medicinskim stanjima, PARR tehnologija možda neće detektirati pulsnu aritmiju. Razlog tome je što se neke vrste aritmije mogu utvrditi isključivo EKG dijagnozoma, a ne i pulsnom dijagnozom. Stoga PARR ne zamjenjuje niti jednu medicinsku EKG dijagnozu. PARR tehnologija pomaže kod rane detekcije određene pulsne aritmije, vezano za koju bi se nesumljivo trebali obratiti svom liječniku.

DETEKCIJA ATRIJSKE FIBRILACIJE (AFib)
Gornje srčane komore (atriji) kucaju nepravilno (podrhtavaju) i u većini slučajeva brzo umjesto da kucaju učinkovito kako bi krv tjerale u ventrikule. Ovo je stanje povezano s povećanim rizikom od krvnih ugrušaka u srcu, moždanog udara, zatajenja srca i ostalih komplikacija povezanim sa srcem. Oko 10% do 20% pacijenata koji boluju od ishemijskog moždanog udara također boluju od atrijske fibrilacije. Ovaj uređaj može otkriti atrijsku fibrilaciju (AFib). Ikone ARR i AFib se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena atrijska fibrilacija za vrijeme mjerenja. Napomena: obavezno se obratite liječniku ukoliko se često pojavljuje ikona AFib ili ukoliko dolazi do odstupanja u AFib rezulatima tijekom vremena. On će vam pružiti potrebnu terapiju.

Napomena: uređaj možda neće prepoznati atrijsku fibrilaciju kod pacijenata s pacemakerom.

DETEKCIJA PREURANJENE KONTRAKCIJE (PC)
Dodatni, abnormalni otkucaji srca koji se generiraju u neuobičajenim dijelovima srca, u atrijima (PAC), u ventrikulima (PVC) ili srčanim čvorovima (PNC). Ovi dodatni otkucaji remete vaš ubičajeni srčani ritam koji ponekad uzrokuju palpitacije (npr. preskočene otkucaje) u vašim prsima. Mogu se pojaviti kao izolirani slučajevi ili opetovano s različitom incidencijom. Ako nisu povezani sa stresom, osjetljiv su marker za cijeli niz srčanih bolesti, povećani rizik od ishemijskog moždanog udara s preuranjenim kontrakcijama. Neki detektori preuranjene kontrakcije mogu upućivati na valvularni ili miokardijalni poremećaj te mogu biti vrlo važni ukoliko se sumnja na miokarditis (upalu srčanog mišića). Ovaj tlakomjer može detektirati preuranjene kontrakcije. Ikone ARR i PC se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena preuranjena kontrakcija za vrijeme mjerenja.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona PC li ukoliko dolazi do odstupanja u PC rezultatima tijekom vremena. Liječnik će vam pružiti potrebnu terapiju.

DETEKCIJA TAHIKARDIJE

Ovaj pojam označava brze otkucaje srca veće od 100 otkucaja u minuti (BPM) kod odraslih osoba. U slučaju da nisu izazvane fizičkim ili psihičkim stresom, indikator su za srčane bolesti, te bolesti koje nisu izravno vezane za srce (npr. koronarna bolest srca, hipertireoza, vrućica). Također može biti nuspojava lijekova i raznih stimulansa poput kofeina. Uređaj detektira tahikardiju. Ikone ARR i TACH se pojavljuju odmah nakon mjerenja ukoliko je tahikardija detektirana.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona TACH ili ukoliko dolazi do odstupanja u TACH rezultatima tijekom vremena. Liječnik će vam pružiti potrebnu terapiju.

DETEKCIJA BRADIKARDIJE
Usporeni rad srca, manje od 55 otkucaja srca u minuti kod odraslih. Osim ako nije izazvana prilagodbom srca na trening izdržljivosti, bradikardija može biti povezana s nizom srčanih bolesti, te bolesti koje nisu izravno vezane za srce (npr. neravnoteža elektrolita, lijekovi, koronarne i / ili valvularne srčane bolesti) ili s lijekovima (primjerice lijekovi koji blokiraju beta receptore). Uređaj detektira bradikardiju. Ikone ARR i BRAD se pojavljuju odmah nakon mjerenja ukoliko je tahikardija detektirana.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona BRAD ili ukoliko dolazi do odstupanja u BRAD rezultatima tijekom vremena. Liječnik će vam pružiti potrebnu terapiju.

INDIKATOR PULSNE ARITMIJE (ARR)
Kada se uoči pulsna aritmija tijekom mjerenjera krvog tlaka, na zaslonu se pojavljuje ikona ARR. U tom slučaju, PARR tehnologija će odresiti o kojoj vrsti aritmije je riječ i pored simbola će se nalaziti neka od oznaka tipa PC, AFib, TACH ili BRAD. Ukoliko se ne može točno utvrditi o kojem tipu aritmije je riječ, na zaslonu pored ikone ARR neće stajati dodatna oznaka.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona ARR ili ukoliko dolazi do odstupanja u ARR rezultatima tijekom vremena. Liječnik će vam pružiti potrebnu terapiju.

PARR tehnologija može detektirati i prikazati pronađene kombinirane pulsne aritmije.

   Zaslon                      Rezultati  
- Normalni nalazi                                                    
ARR Pulsna aritmija bez detekcije određenog tipa
ARR PC Pulsna aritmija - preuranjene ventrikularne, atrijske ili čvorne kontrakcije
ARR AFib Pulsna aritmija - atrijska fibrilacija
ARR TACH Tahikardija
ARR BRAD Bradikardija
ARR PC BRAD Kombinirana pulsna aritmija: preuranjene konrakcije i bradikardija
ARR PC TACH Kombinirana pulsna aritmija: preuranjene kontrakcije i tahikardija
ARR AFib TACH Kombinirana pulsna aritmija: atrijska fibrilacija i tahikardija
ARR AFib PC Kombinirana pulsna aritmija: atrijska fibrilacija i preuranjene kontrakcije
ARR AFib PC TACH Kombinirana pulsna aritmija: atrijska fibrilacija, preuranjene kontakcije i tahikardija

REAL FUZZY TEHNOLOGIJA 
Ovaj uređaj koristi oscilometrijsku metodu kako bi izmjerio Vaš krvni tlak. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje Vašeg tlaka je zasnovano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređ
aj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane Vašim pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mjerenju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i Vaš puls.

STANDARDNI KRVNI TLAK
Svjetska zdrastvena organizacija defininirala je tablicu standardNog krvnog tlaka, prema kojoj se određu je 6 područja tlaka (ref. 1999 WHO-International Society of Hypertension Guidelines for the managment of Hypertensia). Područja su određena prema prikupljenim povijesnim podacima i ne moraju nužno vrijediti za pojedinog pacijenta. Važno je da se konzultirate s liječnikom redovno. On će Vam reći Vaš normalni krvni tlak, kao i trenutak u kojem će se smatrati da ste u riskantnom području Za pouzdano praćenje i određivanje tlaka preporučljivo je imati dugoročne zapise tlaka. 

 


ELEMENTI NA ZASLONU  

1. Indikator aritmije (ARR)
2. Detekcija atrijske fibrilacije (AFib)
3. Detekcija preuranjene kontrakcije (PC)
4. Detekcija tahikardije (TACH)
5. Detekcija bradikardije (BRAD)
6. Oznaka datuma / sata
7. Oznaka pokreta
8. Oznaka slabe baterije
9. Indikator rizika od hipertenzije
10. Detekcija spojene manžete
11. Auto način rada
12. Auskultacijski način rada
13. Sistolički tlak
14. Dijastolički tlak
15. Oznaka pulsa - označava srčani ritam
16. Ikona pulsa - grafički prikaz otkucaja srca
17.Memorija

Imate li dobar tlakomjer i o čemu sve treba voditi pažnju kada imate tlakomjer: https://www.kvantum-tim.hr/news/index/view/?id=324

Tehničke karakteristike

Mjerna metoda: oscilometrijska
Mjerni raspon: tlak 30~260 mmHg; puls 40~199 otkucaja/minuti
Senzor tlaka: poluvodički
Točnost: tlak ± 3 mmHg; puls ± 5 % očitanja
Napuhivanje: automatska pumpa
Ispuštanje: automatski ventil
Memorija: 90 memorijskih mjesta
Automatsko isključivanje: 1 minuta nakon zadnjeg pritiska tipke
Radni uvjeti: 10°C~40°C, 15%~85% relativne vlage, 700~1060 hPa
Uvjeti skladištenja: -10°C~60°C, 10%-90% relativne vlage, 700~1060 hPa
DC Napajanje: DC 6V četiri AA baterije
AC Napajanje: DC 6V, ≥600 mA (promjer priključka: vanjski (-) Ø4,0, unutarnji (+) Ø1,7)
Dimenzije: 173 (D) X 115 (Š) X 64,5 (V) mm
Težina: 410 g (bez baterija)
Opseg nadlaktice: L: 34 - 46 cm; M: 24 -36 cm; S: 16-26 cm
Ograničenje na korisnike: odrasle osobe
Tip BF: uređaj i manžeta su napravljeni tako da štite od električnog šoka
IP Klasifikacija: IP21: zaštita od štetnog djelovanja vode i čestica

Dodatna oprema: USB kabel za prijenos podatala (kupuje se zasebno) i adapter za napajanje 6V

Kako koristiti Rossmax X9 tlakomjer

Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Profesionalni tlakomjer Rossmax X9
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.