kvantum-tim.hr

Tuš za zdravije zube i desni

Tuš za zube

Ništa nije laskavije no vidjeti prekrasan, zdravi osmijeh. Ako ga želimo, onda moramo znati kako je briga o zubima i desnima svakodnevni ritual kojeg moramo bez zadrške provesti jer loša oralna higijena može uzrokovati karijes, gubitak zuba i bolesti desni, a time utjecati ne samo na naše zdravlje nego i na naše samopouzdanje.

Vlakna četkica za zube nisu dovoljno mala za učinkovito čišćenje uskog prostora između zuba. Iz tog razloga, preporučuje se upotreba zubnog konca i tuša za zube.

Tuš za zube alternativa je (ili dodatak) zubnome koncu. Ne zahtijeva istu spretnost kao i konac za zube a može olakšati čišćenje oko aparatića i sigurno je zabavniji za upotrebu.

Što je tuš za zube?

Tuš za zube oralni je aparat za zdravlje usne šupljine namijenjen njezi zuba kod kuće. Uređaj je to kojim se lako i brzo čiste naslage, ostaci hrane te plak s površine i između zuba. Radi na principu raspršivanja mlaza vode u stalnim impulsima.

Tko bi trebao koristiti tuš za zube?

U svakom slučaju tuš za zube je lakši za upotrebu od standardnog konca za zube jer nisu potrebne akrobatske vještine prstiju i ruke kako biste uspjeli postaviti konac baš na ono pravo mjesto. Ako vam konac za zube nije pretjerano drag, ako ga iz nekog razloga ne koristite previše često ili uopće, onda je tuš za zube pravi uređaj za vas.

Tuš za zube preporučuje se:

  • osobama koje nose aparatić za zube
  • osobama koje imaju mostove
  • osobama koje imaju krunice
  • osobama koje imaju zubne implantate
  • osobama s artritisom
  • osobama koje imaju problema s desnima
  • svima koji žele pospješiti higijenu svojih zubi

Mnogima je ovaj uređaj ugodniji i lakši za korištenje, posebice stoga što olakšava čišćenje teško dostupnih područja usne šupljine, usko postavljenih zuba i parodontalnih džepova koji mogu biti uzrokovani bolešću zubnog mesa. Također, mogu pomoći da dah dulje ostane svježiji.

Ovaj uređaj jednostavan je za upotrebu. Napunite spremnik vodom ili vodicom za ispiranje usta. Postavite vrh glave uređaja u usnu šupljinu te potom uključite uređaj i polako započnite kliziti po liniji desni da biste potom mlaz usmjeriti na razmak između zuba. 

Za najbolje rezultate preporučuje se započeti s čišćenjem stražnjih zuba i polako raditi prema prednjima. S čišćenjem nastavite dok ne očistite unutarnju i vanjsku stranu gornjih i donjih zuba.

Osnovna pravila kako koristiti tuš za zube?

  1. Napunite spremnik toplom vodom.
  2. Postavite glavu tuša na ručku uređaja.
  3. Odaberite intenzitet i vrstu mlaza (u ovisnosti o uređaju)
  4. Nagnite se nad umivaonik. Postavite glavu tuša u usnu šupljinu i uključite uređaj te započnite s čišćenjem na postavci najnižeg tlaka.
  5. Usne držite dovoljno zatvorenima kako biste spriječili prskanje i omogućili vodi da teče iz usta u umivaonik.
  6. Vrh glave tuša usmjerite prema liniji desni lagano ju pomičući od stražnjih ka prednjim zubima.

Napomena: ako uređaj prvi puta koristite prvo isprobajte kako radi nad umivaonikom. Postavite dlan ruke ispred glave mlaznice kako biste osjetili jačinu mlaza te ga potom prilagodili i započeli koristiti u ustima.

 

Pogledajte našu ponudu tuševa za zube klikom na sliku ispod:

Tuševi za zube u ponudi Kvantum-tima

 

 

 

2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.