kvantum-tim.hr

 

PREDSTAVLJAMO VAM THERMALIS PROIZVODE

TEMELJENE NA LJEKOVITIM SUPSTANCAMA IZ ABANO TERMI KOJE

SVOJU TRADICIJU VUKU JOŠ OD STAROG RIMA 

Thermalis

 

Thermalis proizvodi temeljeni su na ljekovitim supstancama iz termalnih izvora Abano (Eugane) termi u Italiji. Terme su okružene brdima i nalaze se na jednom od najstarijih izvora termalne vode na ovom području.

Hipertermalna voda i blato iz termalnih izvora Abano termi koriste još od antičkih vremena za liječenje i olakšavanje mnogobrojnih problema. Abano terme su danas jedan od najpoznatijih termalnih spa centara koje svake godine posjeti više od 2 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta kako bi poboljšali svoje zdravlje.

Thermalis

 

 Tvrtka Thermalis iz Abano termi još je pred 100 godina prepoznala potrebe posjetitelja te im je omogućila da sa sobom u svoj dom ponesu proizvode koje su koristili za vrijeme svojeg boravka u termama i nastave s tretmanima kako bi poboljšali i revitalizirali zdravlje svojeg organizma.

Thermalis proizvodi nude gotovo identično iskustvo kao i posjet termama, a dostupni su po povoljnoj cijeni i u prikladnom pakovanju. 

Ljekovito djelovanje blata i hipertermalne vode iz termalnih izvora Abano termi, poznato je još od antičkog doba, djeluju na smanjenje edema te imaju protuupalno, analgetsko, umirujuće, keratolitičko i keratoplastično djelovanje. 

 

Thermalis proizvodi u ponudi Kvantum-tima

 

Svi Termalis proizvodi se sastoje od prirodnih sirovina obrađenih prema ekološkim standardima. Ne sadrže bojila, konzervanse, kemijske emulgatore, vazelin, silikon, mineralna ulja. Proizvodi se testiraju na nikal i druge alergene. Sirovine nisu životinjskog porijekla i ne testiraju se na životnijama. Licenca za izvoz iz Italije je odobrena od strane Ministarstva Zdravstva. 

 

Pogledajte THERMALIS proizvode iz ponude Kvantum-tima

 

THERMALIS Biomud ljekovito blato

Biomud ljekovito termalno blato

Medicinsko salsobromjodično blato proizašlo iz termalnih izvora Eugane ima značajna protuupalna svojstva, te je odlično za detoksifikaciju, analgetik, opuštanje i revitalizaciju. Blato poboljšava cirkulaciju krvi te ima regenerirajući učinak na pokretljivost zglobova, tetiva i živčanih završetaka.

Može se koristiti hladno ili toplo, ovisno o tipu terapije. U oba slučaja, blato se izravno nanosi na područje koje se tretira u sloju od 1 cm te se ostavlja da djeluje 40 minuta, nakon čega ga je potrebno isprati.

 


  

 THERMALIS ampule termalne vode za inhalaciju

Ampule termalne vode za inhalaciju

Hipertermalna salsobromjodična voda iz termalnih izvora Eugane je bogata natrijem, bromom, jodom i ostalim hranjivim mineralima i spojevima koji služe kao biološki aktivatori esencijalni za biokemijske procese u tijelu. Voda se crpi iz jednog od najdubljih geotermalnih izvora u Eugane regiji. Njen osmotični efekt obnavlja fiziološko stanje organizma. Voda je dostupna u obliku ampula i spreja za nos. 

Termalna voda svojim prirodnim svojstvima djeluje antiseptički, ublažujuće, pomaže kod zarastanja rana, na nastanak edema i stimulira imuni sustav. Dokazano pomaže kod tegoba gornjih i donjih dišnih puteva a tretmanom uši, nosa i infekcija u grlu pomaže kod uklanjanja  i proređivanja nazalnog sekreta, zaštiti sluznice od alergena, prohodnosti nosa te doprinosi normalizaciji stanja nazalne sluznice.

 

Thermalis sprej za nosSprej za nos

Hipertermalna salsobromjodična voda iz termalnih izvora Eugane je bogata solju, bromom, jodom i ostalim hranjivim mineralima i spojevima (kalcij, magnezij, sulfati, bikarbonatni spojevi, sulfidi) koji služe kao biološki aktivatori esencijalni za biokemijske procese u tijelu. Voda se crpi iz jednog od najdubljih geotermalnih izvora u Eugane regiji. Njen osmotični efekt obnavlja fiziološko stanje organizma. Ovaj medicinski proizvod, klasa I, je dostupan u obliku ampula i spreja za nos

Ispiranje nosne šupljine s hipertermalnom salsobromjodičnom vodom u spreju povoljno djeluje na: 
- uklanjanje sluzi i ostalih nečistoća u nosnoj šupljini, 
- odčepljivanje nosa i vlaženje sluznice, vraćanje prohodnosti dišnih putova, 
- obnavljanje mukocilijarne čistoće, odnosno obnavlja mukocilijarni transport sluzi putem cilija prema ždrijelu,
- mehaničko uklanjanje alergena,
- prevenciju virusnih infekcija (rhinovirusa ili virusa influence),
- održavanje dobre nazalne prohodnosti (posebice važno kod asmatičara).

Prednosti
 Preporuča se pušačima i osobama koje rade u kontaktu s prašinom i zagađivačima za ispiranje nosne šupljine.
 Ne sadrže konzervanse. 
 Proizvod je prirodan i nema farmakološko ili metaboličko djelovanje.
 Izotonična voda (s dodatkom natrij klorida).

 


  

 

 

Thermalis talasotermalne soli za kupanje

Talasotermalne soli za kupanje

Medicinske sole bazirane na hipertermalnoj vodi iz termalnih izvora Eugane - mješavina minerala i morske soli izvađenih iz drevnih taloga. Mješavina elemenata u ovoj smjesi sinergično djeluje s mineralima i vitaminima u našem tijelu, te je potpuno prirodan komplement i ljekovitom blatu.

Djelovanje: 

Talasotermalne soli se preporučuju kao dopunska terapija Biomud ljekovitom termalnom blatu te za: 

  • ✓ za borbu protiv gubitka vode i edeme, 
  • ✓ smanjenje aciditeta tijela, 
  • ✓ balansiranje prirodne pH vrijednosti, 
  • ✓ kao adjuvans za kožne probleme, 
  • ✓ za tretiranje celulita.

 


  

 

 

Thermalis Physiorex termalna krema

Physiorex termalna krema

Medicinski proizvod baziran na hipertermalnoj vodi termalnih izvora Eugane - Termalna krema s adjuvansom za ublažavanje boli i relaksacije mišića masažom. Djelovanje aktivnih sastojaka potvrđeno je brojnim znanstvenim i tehničkim studijama.

Physiorex termalna krema idealna je za masažu i uporabu pri bolovima u mišićima, bolnim zglobovima, boli i grčevima mišićno-koštanog sustava, fibromialgiji/mišićnoj reumi, traumatološkim povredama i ranama, napetosti mišića u ramenima i vratu, sportskim ozlijedama, prekomjernom nakupljanju mliječne kiseline (muskulfiber).

Ekskluzivna formula Physiorex termalne kreme lagane teksture sadrži: 

1) Hipertermalne europske salsobromojodične vode koje su specifične zbog blagotvornog djelovanja u olakšavanju fizioloških procesa zarastanja zglobne hrskavice, ublažavanja upala te obnavljanja fiziološkog stanje organizma.

2) Inovativne spojeve biljnog podrijetla koji stimuliraju zagrijavanje tkiva mišića opuštajućim djelovanjem, ublažavanjem boli te poboljšavanjem cirkulacije.

3) Ekstrakt superkritičnog fluida mjehurice ima utjecaj sličan kortikoidnom djelovanju poput onoga u hidrokortizona, ali bez negativnog djelovanja. Ekstrakt mjehurica bogat je vitaminima A i (niacinom)  B3.

 

 


  

Za više informacija i narudžbe kontaktirajte nas:

telefonom: 01/ 36 37 453

ili

e-mailom: kvantum-tim@kvantum-tim.hr

 

   

 

    

 

2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.