kvantum-tim.hr
ChoiceMMed MD300M oksimetar za intenzivnu uporabu | sa sondom za odrasle

ChoiceMMed MD300M oksimetar za intenzivnu uporabu | sa sondom za odrasle

Besplatna dostava
5
46 Narudžbi
3 Recenzije

Prijenosan, kompaktan i pouzdan pulsni oksimetar MD300M, jednostavan za korištenje zbog intuitivnog upravljačkog sučelja i lakoće rukovanja. Sadrži 127 memorijskih mjesta za zasebne pacijente te ima mogućnost pohranjivanja očitanja mjerenja do 72 sata. Uz uređaj dolaze računalni program za analizu i pregled podataka te USB kabel za povezivanje na računalo. 
U paketu je uključena sonda za odrasle. Ukoliko želite kupiti sondu za bebe ili djecu, ili rezervnu sondu za odrasle pogledajte ovdje. 

SKU MD300M
Proizvođač ChoiceMMed
Jamstvo 1 godina
163,05 €
Nije dostupno
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 163,05 €

Detalji

ChoiceMMed MD300M oksimetar za intenzivnu uporabu

Pulsni oksimetar je vrlo važan uređaj za provjeru razine zasićenosti kisika u krvi (SpO2) i brzine otkucaja srca. Kao prijenosan, kompaktan, jednostavan, pouzdan i izdržljiv uređaj za mjerenje, ručni pulsni oximeter MD300M može uvelike poboljšati njegu pacijenata. Ovaj uređaj je prepun značajki, no istodobno je vrlo jednostavan za korištenje putem intuitivnog upravljačkog sučelja. Veliki ugrađeni zaslon omogućuje pregled rezultata i prosječnih vrijednosti SpO2 i PR. Grafikoni na zaslonu su jednostavni i jasno prikazani. Savršeno će odgovarati kliničkoj okolini, bolničkoj uporabi, medicinskim odjelima za prvu pomoć ili ozbiljnom upotrebom u kući.

BRZO MJERENJE I OČITANJE REZULTATA

Nakon postavljanja sonde na prst, uređaju je potrebno svega par sekundi da očita razinu SpO2 te puls. Metoda kojom se oksimetar koristi je dobivena pomoću Lambert-Beer tehnike mjerenja apsorpcije spektra u reduktivnom hemoglobinu (RHb) i oksihemoglobinu (HbO2).

VELIK, PREGLEDAN ZASLON

Velik i pregledan zaslon (2.8ˇ) omogućuje lakše i preglednije očitavanje rezultata. Na zaslonu se prikazuju SpO2, puls, PI, jasno navedeni velikim brojkama, te stupac koji vizualno prikazuje intenzitet kucanja srca, kao i grafikon očitanja mjerenja SpO2. Na zaslonu se također jasno prikazuju obavijesti o sondi te ostale informacije o alarmu. Sučelje se može postaviti na jedan od osam ponuđenih svjetskih jezika.

IDEALAN ZA KLINIČKU UPORABU

Iako je uređaj namijenjen za kliničku uporabu, njime se veoma lako rukuje zbog intuitivnog sučelja i jasnog prikaza rezultata, a može spremiti do 127 različitih unosa za različite pacijente kroz period od 72 sata, čija se očitanja pohranjuju izravno na uređaj. Uređaj dolazi sa sondom za odrasle, no moguće je zasebno naručiti i sonde za djecu i novorođenčad.

FUNKCIJA ALARMA

Vizualna i zvučna funkcija alarma se može namjestiti preko sučelja, postavljanjem gornjih i donjih pragova, pri čemu se alarm oglašava pri previsokim i preniskim očitanjima. Uz funkciju alarma, uređaj ima i funkciju mjerenja s vremenskim odmakom, omogućujući tako mjerenje u unaprijed zadanom periodu nakon čega se uređaj automatski isključuje.

MOGUĆNOST PRIJENOSA PODATAKA NA RAČUNALO

Podatke zabilježene uređajem moguće je prenijeti na računalo putem USB povezivanja. USB kabel za povezivanje na računalo, instalacijski CD te upute za povezivanje s računalom dolaze s uređajem.

RAČUNALNA ANALIZA I PREGLED PODATAKA

Instalacijski CD s programom za analizu i pregled podataka dolazi s uređajem u pakovanju. Pomoću programa je moguće prenositi, analizirati, pregledavati i ispisivati očitanja za svakog pojedinog pacijenta. Podaci su označeni vremenom i datumom, što olakšava bolji i detaljniji pregled. Program omogućuje pohranjivanje podataka za daljnju analizu u različitim računalnim formatima.

KLINIČKI CERTIFICIRAN

Uređaj je napravljen i testiran u skladu s ISO14971:2000, EN60601-1-4: 1996, sukladno s internacionalnim EMC standardima elektroničkih medicinskih uređaja IEC60601-1-2. Uređaj dolazi unaprijed kalibriran.

UKLJUČENA OPREMA

3 AA alkalne baterije
Upute za korištenje
Instalacijski CD s programom
Sonda za odrasle*
USB kabel za spajanje

MJERENJE SpO2 i PULSA

Što je SpO2?
SpO2 predstavlja zasićenost perifernih kapilara kisikom, odnosno procjenu količine kisika u krvi izraženu postotkom hemoglobina koji sadrže kisik u odnosu na sveukupnu količinu hemoglobina u krvi. Normalne vrijednosti SpO2 variraju između 95 i 100%, a za mjerenje SpO2 se koriste oksimetrijski uređaji, odnosno pulsni oksimetri.

Što je puls?
Puls je definiran kao ritmička ekspanzija i relaksacija perifernih arterija, nastao kao posljedica prijenosa tlačnog vala. Izražavamo ga kao broj otkucaja u minuti, odnosno beats per minute na engleskom jeziku (bpm).

Što su pulsni oksimetri?
Pulsni oksimetri su uređaji koji se koriste za mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Mjerenje se vrši tako da se sonda spojena na uređaj pričvrsti na vrh prsta. Mjerenje se odvija tako da sonda emitira crveno i infracrveno zračenje kroz nokat. Hemoglobin s više kisika na sebi apsorbira više infracrvenog svjetla od onog koji ga ima manje. Pulsni oksimetri se često koriste u bolnicama, naročito u jedinicama intenzivnog liječenja u slučajevima gdje prilikom zatajenja disanja dolazi do pada vrijednosti SpO2.

UPUTE I INSTRUKCIJE

Upute za korištenje uređaja
Upute za program za analizu i pregled podataka na računalu.

U paketu je uključena sonda za odrasle. Ukoliko želite kupiti sondu za bebe ili djecu, ili rezervnu sondu za odrasle pogledajte ovdje. 

Tehničke karakteristike

Raspon mjerenja (SpO2)
70-100%
Gradacija (SpO2)
1%
Preciznost mjerenja (SpO2)
70-100%: ±3%, 0-69%: nije navedeno
Raspon mjerenja (puls)
30-235 otkucaja u minuti
Gradacija (puls)
1 bpm
Preciznost mjerenja (puls)
±2bmp ili ±2%
Zaslon 2.8" TFT ekran
Parametri sučelja SpO2, Puls, grafičko očitanje pulsa, PI (pletizmogram)
Prijenos podataka USB
Dimenzije uređaja 125 x 60 x 30mm
Težina uređaja (bez baterija) 195 g
Napajanje 3 AA alkalne baterije
Operativno vrijeme uređaja na baterijama 16 sati u kontinuitetu
Radni uvjeti 0°C do 40°C, rel. vl. zraka: ≤80%, bez kond., tlak zraka 86kPa do 106 kPa
Uvjeti skladištenja -20°C do +70°C, rel. vl. zraka: ≤93%, bez kond., tlak zraka 86kPa do 106 kPa
Zaštita od strujnog udara Unutarnja oprema za napajanje i oprema Klase II, tip BF
Zaštita od prodiranja vode IPX1

Mišljenja korisnika

Astma · 11.11.2019.
Uredaj nam je puno pomaze u pracenju stanja kod djeteta sa kompliciranijom astmom. Precizan je i baterije dugo traju. Uz osnovnu uzeli smo i sondu za djecu.
Apnea i O2 · 28.4.2019.
Imam apneu, i korstim CPAP aparat. Oksimetar sam kupila da mogu pratiti svoje srčane cikluse i kisik, koji zbog apneje pada, radi prestanka disanja. Uređaj mi svakako koristi da imam bolji uvod u prespavanu noć. prenosiv je, baterije dugo traju, obrada podataka na kompjutoru. Također ga koristim u dijagnostici kod sina, koji se bavi atletikom (uvid u FS i pad kisika nakon aerobnog treninga, te oporavak).
Također je dobro došao, kad je mom ocu pozlilo, te smo isti trenutak imali uvid u njegovo zdrastveno stanje, te smo lakše mogli komunicirati sa hitnom pomoći. Iako se cijena čini velika, već se je višestruko isplatio.
Za mene je uređaj multi-funkcionalan.
Pohvale Kvantum timu na web stranici, i samo dalje nastvite. Sigurna kupnja i zadovoljstvo kupaca. Lp,
raul simon · 27.2.2019.
Izvrstan proizvod, pouzdan i precizan, baterije ne treba često mijenjati. Dodatnu vrijednost pružaju mogućnosti spremanja i praćenja snimljenih podataka.Preporučujem svakom zdravstvenom djelatniku koji se bavi akutnom medicinom.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
ChoiceMMed MD300M oksimetar za intenzivnu uporabu | sa sondom za odrasle
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.