kvantum-tim.hr
Ulje noćurka 500 mg (Omega-6) protiv PMS-a

Ulje noćurka 500 mg (Omega-6) protiv PMS-a

5
262 Narudžbe
1 Recenzija

Vrlo popularan dodatak za žensko zdravlje. Ublažuje simptome PMS-a, održava hormonski balans te pomaže u održavanju zdrave kože. Sadrži gamma-linolensku kiselinu (Omega-6) i vitamin E. Pogodno za vegetarijance.


Pakovanje: 30 kapsula.

SKU P1016
Sadrži Ulje noćurka, vitamin E i Gama-linoleinsku kiselinu (GLA)
Količina 30 kapsula
5,60 €
Dostupno

Komada na skladištu 293

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,60 €

Detalji

Ulje noćurka 500 mg, dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 30 kapsula

Dvije kapsule sadrže
%PDU
Vitamin E 20 mg 200%
Ulje noćurka čime se osigurava: 1000 mg  
Gama-linoleinska kiseline (GLA) 80 mg  

Sastojci: Ulje sjemenki žutog noćurka (oenothere biennis), tvar za želiranje – želatina, stabilizator – glicerin, vitamin E (DL--tokoferol acetat)

Način primjene: Odrasli: Progutati jednu do dvije kapsule dnevno s hranom

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenja: Ne preporučuje se uzimanje duže od 2 mjeseca u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne koristiti ukoliko ste pod medicinskim nadzorom, ili imate epilepsiju bez konzultiranja s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

O ulju noćurka, vitaminu E i gama-linoleinskoj (GLA) kiselini:

Ulje noćurka
Samo ime noćurak dolazi od činjenice kako se žuti cvjetovi Noćurka otvaraju tek u suton i ostaju otvoreni tijekom noći. Dolaskom jutra, cvjetovi Noćurka će uvenuti ali ponovnim dolaskom noći, novi cvjetovi će krasiti ovu biljku.

Noćurak je poznat od davnina po svojim ljekovitim svojstvima. Koristi se za poremećaje kože poput ekcema, psorijaze i akni. Također se koristi i kod reumatoidnog artritisa, slabih kostiju (osteoporoze), Raynaudova sindroma, multiple skleroze (MS), Sjogrenova sindroma, raka, visokog kolesterola, srčanih bolesti, hiperaktivnosti kod djece, bola u nogama zbog blokiranih krvnih žila, Alzheimerove bolesti i šizofrenije.
 
Noćurak je bogat dvjema nezasićenim masnim kiselinama, linolnom i gama-linolenskom kiselinom. Gama-linolensku kiselinu (GLA), koja spada u esencijalne masne kiseline (omega 6), naše tijelo nije u stanju samostalno prozivesti već samo uz pomoć sirovina koje se nalaze u hrani koju jedemo. Potrebno je uzeti u obzir kako naš današnji stil života nije od pomoći kada je u ptianju kvaliteta hrane koju konzumiramo na dnevnoj bazi, stoga našem je tijelu u jednom trenutku sigurno potrebna "vanjska" pomoć u vidu dodataka prehrani kako bi uspjeli održati naš organizam zdravim ili zaista ciljana "zdrava" prehrana.

Što ulje noćurka može napraviti za nas?

  • Pomaže u borbi protiv akni - smanjujući upalne procese, lezije i pomaže koži zdaržati vlagu.
  • Pomaže ublažiti ekceme, dermatitise i psorijazu - poboljšava stanje epiderme (vanjskog dijela kože) obuhvaćene navedenim stanjima. Smanjuje stupanj njene upale, prhutanje i svrbež
  • Pomaže oko svukupnog zdravlja kože - doprinosi njenoj glatkoći i elastičnosti, pomaže kod zadržavanja njene vlažnosti, poboljšava njenu čvrstoću i otpornost.
  • Pomaže kod menstrualnih tegoba - smanjuje pojavu oscilacija raspoloženja, razdražljivost, depresiju, nadutost, glavobolje. Ublažava osjetljivost i bol prsiju (ciklička bol).
  • Pomaže u menopauzi - tada se koristi kao prirodna zamjena za hormonalnu terapiju. Također pomaže ublažiti valunge (nalet vrućine) i njihov intezitet.
  • Pomaže kod regulacije visokog tlaka.
  • Pomaže kod reume, artritisa i gihta.
  • Pomaže dijabetičarima kod dijabetičke neuropatije - smanjenje boli i trnaca u rukama i nogama.
  • Pomaže u borbi s alkoholizmom i njime uzrokovanom depresijom.
  • Pomaže usporiti procese starenja
Vitamin E je zajednički naziv za skupinu spojeva topivih u mastima s prepoznatljivim antioksidantnim svojstvima. Vitamin E dolazi u 8 kemijskih oblika (alfa, beta, gama i delta-tokoferol te alfa, beta, gama i delta-tokotrienol) koji imaju različite razine biološke aktivnosti.  Alfa-tokoferol je jedini obilik koji se koristi kako bi se zadovoljile ljudske potrebe za vitaminom E. Koncentracije u serumu vitamina E (alfa-tokoferol) ovise o jetri, koja uzima hranjive tvari nakon što se različiti oblici apsorbiraju u tankom crijevu. Jetra, također, metabolizira i izlučuje druge oblike vitamina E ali u znatno manjim količinama.  Antioksidansi štite stanice od štetnih djelovanja slobodnih radikala (slobodni radikali ostećuju stanice te doprinose razvoju kardiovaskularnih bolesti i raka). Vitamin E je u masti topivi antioksidant koji zaustavlja proizvodnju reaktivnih oblika kisika nastalih u procesu oksidacije masti. On je, pored svojih aktivnosti kao antioksidans, uključen u rad imunološkog sustava te u još mnoge metaboličke procese. Postoji puno tvrdnji o potencijalu vitamina E vezanih uz prevenciju i lječenje bolesti. Njegove funkcije kao antioksidansa i njegova uloga u ublažavanju upalnih procesa i kao vitamina koji poboljšava imunitet idu u prilog toj tvrdnji. Bolesti na koje Vitamin E ima utjecaj jesu bolesti srca, rak, bolesti oka, propadanje kognitivnih funkcija. Ima blagotvoran utjecaj i na kolesterol, kožu, PMS te na povećanje mišićne snage i izdržljivost.

 

Mišljenja korisnika

Ulje noćurka · 26.2.2019.
Izuzetno sam zadovoljna kapsulama ulja noćurke. Pomogle su mi u smanjenju boli kod PMS-a, što mi je bio i ciljani razlog kupnje ovog proizvoda. Iz mojeg iskustva, djelotvornost proizvoda zaista odgovara opisu proizvoda, i kupit ću ga ponovno!
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Ulje noćurka 500 mg (Omega-6) protiv PMS-a
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.