kvantum-tim.hr
»PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5

»PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5

Besplatna dostava
4.9
1045 Narudžbi
50 Recenzija

✓ 5 godina jamstva 
✓ Detekcija aritmije (ARR).  
✓ Detekcija atrijske fibrilacije (AFib). 
✓ Detekcija preuranjene kontrakcije (PC) 
✓ Detekcija manžete. 
✓ Detekcija pokreta.  
✓ Indikator rizika od hipertenzije. 
✓ Prosjek zadnja tri očitanja. 
✓ 120 memorijskih mjesta za 2 korisnika s datumom i vremenom. 
✓ Mogućnost mjerenja za trecu osobu. 
✓ Patentirana univerzalna manžeta u obliku stošca bez lateksa. 
✓ Drzač manžete. 
Veliki LCD zaslon: 69x78 mm. 
✓ Utičnica za adapter. 
✓ Doživotno kalibriranje. 

SKU X5
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 5 godina
452,50 kn
Dostupno

Komada na skladištu 905

Detalji

5 godina jamstva i ovlašteni servis

X5 simboli
PARR TEHNOLOGIJA

Ovom se tehnologijom sprječava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara ranom detekcijom atrijske fibrilacije, preuranjene kontrakcije, tahikardije i bradikardije. Kod srčanih bolesti potrebna je medicinska intervencija, a time je rana dijagnoza od iznimno velike važnosti. PARR tehnologija detektira aritmiju tijekom redovitih mjerenja krvnog tlaka bez potrebe za ikakvim dodatnim vjetinama, interakcija s korisnikom i produljenja mjerenja.

STVARNA FUZZY TEHNOLOGIJA
Ovaj uređaj koristi oscilometrijsku metodu kako bi izmjerio Vaš krvni tlak. Prije nego se manžeta počne napuhavati, uređaj će odrediti osnovni tlak manžete, koji je ekvivalentan tlaku zraka. Mjerenje Vašeg tlaka je zasnovano na tom osnovnom tlaku. Nakon što se manžeta napuše dovoljno da zaustavi tok krvi u arteriji, počinje proces ispuštanja zraka. Tijekom ispuštanja zraka, uređaj mjeri oscilacije tlaka uzrokovane Vašim pulsom. Bilo kakvo micanje mišića u tom periodu rezultirat će pogreškom u mjerenju. Nakon što odredi amplitudu i nagib oscilacija tlaka tijekom procesa ispuštanja zraka, uređaj će na osnovu njih odrediti sistolički i dijastolički tlak, kao i Vaš puls.

Standardni krvni tlak

DETEKCIJA ATRIJSKE FIBRILACIJE (AFib)
Gornje srčane komore (atriji) kucaju nepravilno (podrhtavaju) i u većini slučajeva brzo umjesto da kucaju učinkovito kako bi krv tjerale u ventrikule. Ovo je stanje povezano s povećanim rizikom od krvnih ugrušaka u srcu, moždanog udara, zatajenja srca i ostalih komplikacija povezanim sa srcem. Oko 10% do 20% pacijenata koji boluju od ishemijskog moždanog udara također boluju od atrijske fibrilacije. Ovaj uređaj može otkriti atrijsku fibrilaciju (AFib). Ikone ARR i AFib se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena atrijska fibrilacija za vrijeme mjerenja. Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona AFib.

Napomena: uređaj neće prepoznati atrijsku fibrilaciju kod pacijenata koji boluju od atrijske fibrilacije a koriste pacemaker, defibrilator.

DETEKCIJA MANŽETE (CD)
Prelagano i nepravilno spojena manžeta može uzrokovati netočan rezultat mjerenja. “Detekcija spojene manžete” može odrediti je li manžeta dovoljno čvrsto postavljena. Kod prepoznavanja prelagano spojene manžete prilikom mjerenja, na ekranu će se prikazati ikona slabo spojene manžete. Suprotno, ukoliko je manžeta pravilno omotana oko nadlaktice za vrijeme mjerenja, prikazuje se ikona pravilno spojene manžete.

INDIKACIJA POKRETA TIJELA
Indikacija pokreta tijela - «detektor pokreta» pomaže u podsjećanju korisnika da ostane miran te prikazuje pokrete tijela tijekom mjerenja. Kada uredjaj detektira «pokret tijela» tijekom i poslije svakog mjerenja, prikazat ce se odredjena ikonica. Ovaj detektor podsjeca korisnike da budu mirni tijekom postupka mjerenja te povećava točnost mjerenja.

Napomena: Preporuča se ponovno mjerenje ukoliko se pokaže oznaka pokreta na ekranu.

MOGUĆNOST MJERENJA ZA TREĆU OSOBU "GOST"
Uređaj ima funkciju mjerenja bez pohrane rezultata. Pritisnite tipku “Promjene korisnika” (desno) kako bi odabrali memorijsko područje “gosta” te izvršite mjerenje prema uputama. Nakon završenog mjerenja dobiven rezultat neće biti pohranjen u memoriju.

DETEKCIJA PREURANJENE KONTRAKCIJE (PC)
Dodatni, abnormalni otkucaji srca koji se generiraju u neuobičajenim dijelovima srca, ili u atrijima (PAC) ili u ventrikulima (PVC). Ti dodatni otkucaji remete Vaš uobičajeni srčani ritam koji ponekad uzrokuju palpitacije (npr. preskočene otkucaje) u Vašim prsima. Mogu se pojaviti kao izolirani slučajevi ili opetovano s različitom incidencijom. Ako nisu povezani sa stresom, osjetljiv su marker za cijeli niz srčanih bolesti, povećani rizik od ishemijskog moždanog udara s preuranjenim kontrakcijama. Ikone ARR i PC se prikazuju na zaslonu nakon mjerenja ukoliko je uočena preuranjena kontrakcija za vrijeme mjerenja.

Napomena: preporučamo savjetovanje s liječnikom ukoliko se često pojavljuje ikona PC.

INDIKATOR RIZIKA OD HIPERTENZIJE (HRI)
Svjetska zdrastvena organizacija odredila je 6 razina krvnog tlaka. Uređaj je opremljen suvremenim sustavom indikacije rizika od hipertenzije koji vizualno prikazuje pretpostavljenu razinu rizika (optimalni, normalni, povišeni normalni, prvi stupanj hipertenzije, drugi stupanj hipertenzije, treći stupanj hipertenzije) rezultata nakon mjerenja.

INDIKATOR ARITMIJE  (ARR)
Aritmija predstavlja nepravilan rad srca - srce može kucati prebrzo (tahikardija), presporo (bradikardija), prerano (preuranjene kontrakcije) ili nepravilno (fibrilacija). Uređaj je opremljen indikatorom aritmije što omogućuje korisnicima s nepravilnim radom srca ostvarivanje preciznih rezultata upozoravanjem na nepravilan rad srca tijekom mjerenja.

MJERENJE KRVNOGA TLAKA

Mjerenja krvnog tlaka dobivena X5 tlakomjerom jednaka su  onima koja može dobiti obučeni mjeritelj korištenjem manžete i stetoskopa, u okvirima propisanim od strane American National Standard za elektronske ili automatske tlakomjere. Ovaj uređaj namjenjen je za korištenje odraslim osobama za kućno mjerenje krvnog tlaka.
Nije namjenjen za djecu i novorođenčad. X5 je zaštićen od mogućih kvarova u proizvodnji kroz utvrđen internacionalni program jamstva (International Warranty Program).

Upute tlakomjera

Dijelovi tlakomjera X5

1. Manžeta
2. LCD ekran
3. Crijevo i spojnica manžete
4. Memorija
5. ON/OFF/START tipka
6. "Promjena korisnika" tipka
7. Poklopac baterija
8. Priključak za prijenos podataka
9. AC priključak za adapter
10. Držač manžete

ELEMENTI NA ZASLONU

Elementi zaslona X5

 

1. Indikator aritmije (ARR)
2. Detekcija atrijske fibrilacije (AFib)
3. Detekcija preuranjene kontrakcije (PC)
4. Oznaka datuma / sata
5. Oznaka slabe baterije
6. Oznaka pokreta
7. Detekcija spojene manžete
8. Indikator rizika od hipertenzije
9. Oznaka jutra i večeri
10. Oznaka memorije/datuma
11. Presjek memorije
12. Sistolički tlak
13. Dijastolički tlak
14. Oznaka pulsa - označava srčani ritam
15. Ikona pulsa - grafički prikaz otkucaja srca
16. Memorijska zona

 

Tehničke karakteristike

Mjerna metoda: oscilometrijska
Mjerni raspon: tlak 30~260 mmHg; puls 40~199 otkucaja/minuti
Senzor tlaka: poluvodički
Točnost: tlak ± 3 mmHg; puls ± 5 % očitanja
Napuhivanje: automatska pumpa
Ispuštanje: automatski ventil

Patentirana manžeta bez lateksa.
Utičnica za adapter.
Veliki zaslon.
Doživotno besplatno kalibriranje.
Dodatno: USB kabel za prijenos podatala

Kako koristiti Rossmax X5 tlakomjer?

Mišljenja korisnika

tlakomjer · 10.3.2019.
Praktičan, jednostavan za upotrebu, precizan, pristupačna cijena.
Tlakomjer za svakoga · 8.3.2019.
Odličan tlakomjer, jednostavan za upotrebu, uz njega preporučujem i punjač. Aplikacija za zapis mjerenja je jako dobra, ipak zahtijeva malo bolje poznavanje rada na računalu. U svakom slučaju, zadovoljan sam ja i žena i susjed koji dođe mjeriti tlak skoro redovno, od kad ima problema s visokim tlakom.
tlakomjer · 7.3.2019.
Odlična cijena za vrhunski tlakomjer, lako i jednostavno korištenje.
Odličan tlakomjer · 7.3.2019.
Precizan i vrlo jednostavan za upotrebu. Veliki plus za memoriju. Već dugo ga koristim i odličan je kao i prvog dana. Preporučujem svima.
tlakomjer · 6.3.2019.
Precizan tlakomjer i vrlo jednostavan za korištenje.
Super stvar! · 6.3.2019.
Tlakomjer je jednostavan za rukovanje, precizan s puno funkcija. Daje realan prikaz stanja organizma na području tlaka i srčane aktivnosti. Naručivanje jednostavno, dostava brza.
Preporučujem ova web shop i uređaj svim budućim kupcima!!!
TLAKOMJER ZA NADLAKTICU ROSSMAX X5 · 6.3.2019.
Tlakomjer kupljen prije 2 mjeseca , odličan, jednako točan i pri mjerenju preko majice, veliki plus za memoriju (osoba 1, osoba 2, gost), prosjek zadnjih 7 mjerenja,jednostavan za upotrebu, kod svakodnevnog mjerenja preporučam iz osobnog iskustva punjive baterije.
Tlakomjer je najskuplji od ponuđenih za kućnu upotrebu, ali vrijedi svake kune , preporučam ga svakome tko razmišlja kao ja "nemam dovoljno novca da kupujem jeftine stvari"!
Pozdrav svima i dobro zdravlje!
Tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5 · 4.3.2019.
Izvrstan tlakomjer namijenjen za svakodnevnu upotrebu.
Jednostavan za korištenje, preporučujem uz njega kupiti i adapter kako ne biste 'ovisili' o baterijama.
Kvantum-tim, kao i inače, za svaku pohvalu - od komunikacije i ljubaznosti do brzine isporuke.
TLAKOMJER ZA NADLAKTICU ROSSMAX X5 · 1.3.2019.
Tlakomjer visoke kvalitete i preciznosti sa puno dodatnih opcija. Preporučujem ga.
Komunikacija i dostava za svaku pohvalu.
Rossmax5 tlakomjer · 1.3.2019.
Dobar tlakomjer preporučam i drugima cijena dobra
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
»PARR PRO« tlakomjer za nadlakticu Rossmax X5
2017 - 2020 © Kvantum-tim d.o.o.