kvantum-tim.hr

Jeste li za masažu?

U današnjem ubrzanom svijetu, stres i napetost postali su sastavni dio naše svakodnevice. Svi ponekad osjećamo bolove u mišićima ili napetost koja može ometati našu produktivnost i kvalitetu života.

 

Masažer za dubinsko opuštanje i oporavak - MASAŽNI PIŠTOLJ

TOW017479 - Vitammy Body 5 masažer s osam masažnih glava

U potrazi za brzim i efikasnim rješenjem, mnogi su se okrenuli masažnim pištoljima, inovativnim uređajima koji pružaju olakšanje od bolova i opuštanje mišića. 

 

Što su masažni pištolji?

Masažni pištolji su električni uređaji dizajnirani za primjenu dubinske masaže putem visokofrekventnih vibracija. Ovi uređaji često imaju oblik pištolja, s rukohvatom i glavom koja brzo oscilira naprijed-nazad. Glava pištolja može biti opremljena različitim nastavcima, što omogućava korisnicima da prilagode intenzitet i dubinu masaže.

 

Kako funkcioniraju masažni pištolji?

Masažni pištolji koriste princip fizikalne terapije, u kojoj se brze vibracije prenose na mišiće i tkiva. Ove vibracije potiču cirkulaciju, opuštaju mišiće, smanjuju napetost i ublažavaju bol. Korisnici mogu prilagoditi brzinu i intenzitet vibracija prema svojim potrebama. Pomoću različitih nastavaka, korisnik može tretirati skoro svako indicirano bolno područje.

 

Prednosti upotrebe masažnih pištolja

Masažni pištolj pomoći će vam kod bolova koji se pojavljuju dok sjedite za računalom u uredu ili dok sjedite u vožnji automobila ili kamiona Masažni pištolj pomoći će vam kod bolova koji se pojavljuju dok sjedite za računalom u uredu ili dok sjedite u vožnji automobila ili kamiona

 

  1. Oporavak mišića: Masažni pištolji su odlični za sportaše i aktivne osobe jer pomažu u ublažavanju napetosti mišića nakon treninga. Time se smanjuje rizik od ozljeda i ubrzava proces regeneracije.
  2. Smanjenje stresa i napetosti: Redovna masaža može značajno smanjiti nivo stresa i napetosti te poboljšati mentalno zdravlje.
  3. Bolji san: Masaža pomaže opuštanju tijela i smanjenju bolova, što može dovesti do boljeg sna i osjećaju svježine prilikom buđenja.
  4. Poboljšanje cirkulacije: Vibracije masažnog pištolja poboljšavaju protok krvi, što može doprinjeti boljom opskrbom mišića kisikom i hranljivim tvarima. Također se ubrzava proces izbacivanja toksičnih tvari jer se potiče rad limfe. 
  5. Fleksibilnost i pokretljivost: Redovna masaža može povećati fleksibilnost mišića i poboljšati pokretljivost zglobova.
  6. Smanjenje upala: Masaža može pomoći u smanjenju upalnih procesa u tijelu, što je korisno za osobe s kroničnim bolovima.

 

Kako se koristi masažni pištolj - tehnika korištenja

Masažni pištolj može biti vrlo učinkovit za opuštanje mišića i poboljšanje cirkulacije krvi. Međutim, važno je pridržavati se određene tehnike kako biste postigli najbolje rezultate i izbjegli moguće ozljede. Evo koraka za pravilnu tehniku korištenja masažnog pištolja:

Pravilna tehnika korištenja masažnog pištolja pomoći će vam iskoristiti sve prednosti ovog uređaja i poboljšati opuštanje mišića i cirkulaciju krvi, smanjiti bol i napetost te vam omogućiti da se osjećate bolje prije i nakon treninga ili napornog dana.

  1. Na pištolj za masažu postavite nastavak (glavu) koju želite upotrijebiti za masažu (ako ste početnik krenite s okruglom glavom koja  cilja na većinu dijelova tijela i zapravo je nježnija u usporedbi s drugim nastavcima za masažu). Upalite uređaj. Masažer će tada početi brujati.

  2. Odaberite željeni intenzitet: Savjetujemo da počnete s najnižom brzinom i postupno povećavate intenzitet kako napredujete. Za lagane masaže, ako želite samo opustiti mišiće i potaknuti cirkulaciju krvi unutar mišića, preporučujemo najniži stupanj.

  3. Usmjerite glavu prema mišiću i pustite pištolj da radi svoje.

  4. Polako pomaknite glavu duž mišića. Nemojte žuriti tijekom masaže. Uživajte u procesu. Ako naiđete na područje boli, zadržite se malo duže u tom dijelu. Nemojte jako pritisnuti pištolj na bolno područje jer postoji mogućnost da stvari učinite još gorima.

  5. Za dijelove poput zapešća (mjesta koja nisu u potpunosti pokrivena mišićima), preporučuje se da jednostavno pređete glavom masažnog pištolja preko njih. Nemojte pretjerano pritisnuti ova područja.

  6. Isprobajte različite nastavke (glave) za masažu na različitim dijelovima tijela.

  7. Nije preporučljivo koristiti masažni pištolj na kostima kako biste izbjegli ozljede. Ako ćete željeti masirati zglobna područja, budite oprezni kako se ne biste ozljedili. 

  8. Preporučuje se da masažu izvodite na određenom mišiću 1-2 minute. Za manje mišićne skupine ciljajte na minutu, a veće mišićne skupine možete masirati 2 minute. Više nije bolje. Budite nježni prema svom tijelu.

 

Kada koristiti masažni pištolj

  1. Prije treninga: Iako su mnogi u fitness industriji promovirali ove uređaje kao alate za oporavak, možete ih koristiti i prije treninga. Time osiguravate dobru cirkulaciju i pripremate mišiće za trening. Za bolje rezultate, ciljajte dijelove koje ćete trenirati ili mišiće koje ćete koristiti. Primjerice, ako ćete raditi bench press, pobrinite se da masirate prsa a ako ćete trčati, masirajte, na primjer, bedra. Ciljajte sredinu mišića. Masirajte ciljani mišić otprilike 30 sekundi. Nemojte pretjerivati!

  2. Tijekom treninga: Masažni pištolj možete koristiti između serija vježbi ili kada osjetite napetost unutar skupine mišića na kojoj radite osnosno koju koristite. U tom slučaju, umjesto da se odlučite za istezanje, upotrijebite masažni pištolj - 15 sekundi je dovoljno.

  3. Nakon treninga: Vaše tijelo je u, nazovimo to, napetom stanju i najbolja stvar koju možete učiniti je opustiti ga. Masažnim pištoljem ciljajte napete mišiće i masirajte ih otprilike 1-2 minute. Ponovno je važno ciljati sredinu mišića i izbjegavati zglobove i kosti. Nemojte odmah krenuti s masažom nakon treninga. Dopustite svom tijelu da se odmori nekoliko sati, a zatim krenite s masažom. Koristite različite glave za masažu za različite dijelove tijela kako biste postigli što bolje rezultate.

  4. Nakon dugog dana u uredu kada trebate opuštanje: Relaksirajte se u svega 10 minuta koristeći masažni pištolj na svom tijelu. Koristite niže stupnjeve inteziteta i ne provodite više od minute na određenoj skupini mišića.

 

Kakvi sve nastavci (glave) masažnog pištolja postoje i za što služe:

Masažne glava za masažni pištolj - Ravna glava (nastavak)

Ravna glava

jedan od najosnovnijh i najkorištenijih dodataka masažnom pištolju. Njena ravna, zaobljena površina služi za rad na cijelom tijelu, posebice na većim mišićnim skupinama. Također je odlična za pripremu vezivnog tkiva za potrebe daljnje masaže i pruža umjereno opuštanje. Ravnomjerno raspodjeljuje silu.

Masažne glava za masažni pištolj - Viličasta glava (nastavak)

Viličasta glava 

idealna za opuštanje bicepsa, listova, stražnjeg dijela bedra, mišića srednjeg i donjeg dijela leđa. Omogućava postupno povećanje opsega pokreta.

Masažne glava za masažni pištolj - Okrugla glava (nastavak)

Okrugla glava 

Izvrstan način kontroliranog pritiska na različite dijelove tijela posebice oko teže dostupnih mjesta poput područja oko zglobova. Idealna je za opuštanje vezivnog tkiva nakon treninga. Može se koristiti i na manjim mišićnim skupinama kao što su podlaktice. Također, pogodna je za opuštanje mišića leđa ispod vratnog dijela kralježnice. Okrugla glava omogućava odličnu kontrolu inteziteta masaže podešavanjem pritiska i kuta masaže. 

Masažne glava za masažni pištolj - Stožasta glava (nastavak)

Stožasta glava 

rad na vrlo bolnim mjestima, omogućava precizan rad na mjestima nelagode, povećane napetosti i ograničenog pokreta. Izvrsna je za rad na bolnim točkama i za opuštanje mišića koji se vežu na pete. Ne preporučuje se rad na kostima!

Masažne glava za masažni pištolj - Glava u obliku metka (nastavak)

Glava u obliku metka 

nazvana tako zbog svojeg oblika, isporučuje najjaču snagu od svih priključaka te je kao takva pogodna za masažu dubinskih tkiva, dlanova i tabana. Odlična je i za podlakticu te ramena. Napomena - ovaj nastavak ne upotrebljavati na kralježnici i području oko kralježnice.

Masažne glava za masažni pištolj - pravokutna glava (nastavak)

Pravokutna glava 

Kao i viličasta, ova masažna glava namijenjena je za posebna područja. Pogodna je za opuštanje perifernih mišića leđa, trbušnog zida i mišića struka.

Masažne glava za masažni pištolj - meka amortizacijska glava (nastavak)

Meka amortizacijska glava 

Ovaj dodatak masažnom pištolju namijenjen je za nježnu i opuštajuću masažu. Djeluje poput amortizera čime ublažava vibracije masažera. Pogodna je za masažu osjetljivih područja poput vrata i ramena. Također je odlična za smanjenje napetosti mišića i poboljšanje protoka krvi. Ovaj nastavak je najbolji odabir za starije korisnike body 5 masažnog pištolja jer će im omogućiti ugodnu i opuštajuću masažu gdje će osjet boli pri masiranju biti višestruko manjeg inteziteta.

Masažne glava za masažni pištolj - glava u obliku palca (nastavak)

Glava u obliku palca

pogodna za masažu dubinskih tkiva na području meridijana tijela te je posebice idealna za masažu područja dlanova i tabana.

 

Za kraj možemo reći kako su masažni pištolji postali popularni odabir uređaja za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Njihova sposobnost pružanja dubinske masaže i opuštanja mišića čini ih izuzetno korisnim za širok raspon ljudi, bez obzira na stupanj aktivnosti. Pištolji za masažu su istinski revolucionarni alati koji brzo i efikasno omogućuju olakšanje od boli, a ne zahtijevaju planiranje i čekanje termina za masažu.

 

Kvantum-tim vam preporučuje korištenje sljedećih masažnih pištolja: 


2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.