Rossmax kompresorski inhalator NE 100

Besplatna dostava Rossmax kompresorski inhalator NE 100

Kratki opis

Inhalator za djecu i odrasle namijenjen inhalaciji donjih dišnih puteva (pluća). 
Jamstvo 2 godine. 
Snažan klipni kompresor. 
Iznimno jednostavna uporaba. 
Uključen usnik i maska za odrasle i djecu.
MMAD (veličina čestica) <2,6 μm; udio finih čestica (FPD - Fine Particle Dose): 65 - 70%.

Ergonomski dizajn. 
Za kućnu uporabu.

Komada na skladištu 1163

Cijena:

 

VPC 309,00 kn Cijena sa PDV-om: 324,45 kn
Dostupnost: Dostupno
Model NE 100
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 2 godine
Količina:
Više o proizvodu

Detalji

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.

Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi se mogu dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

 

Pogledajte i proučite detaljnije naš kompresorski inhalator za kućnu uporabu. Nova generacija proizvoda s pouzdanim kompresorom i novo dizajniranom čašicom za lijekove. U pakiranje su uključeni zračno crijevo, zračni filteri, priučnik za uporabu, maske za odrasle i djecu te pribor za inhalaciju i usnik. 

Kako koristiti Rossmax NE-100 inhalator

 

Uz pravilno održavanje i upotrebu, ovaj će Vam inhalator godinama pružati pouzdanu terapiju. Uređaj radi na standardno AC napajanje. Terapija je brza, sigurna i ugodna, što čini ovaj inhalator idealnim za upotrebu u svakoj životnoj dobi. Savjetujemo Vam da pažljivo pročitate ovaj vodič kako biste saznali sve o značajkama inhalatora. Preporučamo Vam da koristite inhalator uz nadzor ovlaštenog liječnika i/ili respiratornog terapeuta kako biste se osjećali ugodno i samopouzdano, znajući da primate najučinkovitiju inhalacijsku terapiju za Vaš respiratorni problem.


NAPOMENA: Ovaj je inhalator namijenjen za primjenu u liječenju astme, kronične opstruktivne plućne bolesti i drugih respiratornih tegoba za koje je potrebna terapija lijekovima u obliku aerosola.

Molimo Vas da upitate svog liječnika i/ili ljekarnika smije li se lijek koji dobivate na recept koristiti zajedno s ovim inhalatorom. Slijedite upute liječnika ili respiratornog terapeuta što se tiče vrste, doze i režima uzimanja lijeka.


Ovaj uređaj zadovoljava odredbu Direktive Vijeća 93/42/EEC (Direktiva o medicinskim proizvodima) te europsku normu EN 13544-1:2007+A1:2009 - Oprema za respiratornu terapiju. 
Molimo Vas da pažljivo pročitate  priručnik prije upotrebe i da ga sačuvate.


Mjere opreza
Molimo Vas da primijenite opće mjere opreza prilikom rada s inhalatorom. Ovaj bi se uređaj smio koristiti samo u svrhu koja je opisana u ovom vodiču te s lijekovima uz nadzor i upute liječnika. Nemojte koristiti uređaj zajedno s anestetičkim ili ventilacijskim uređajima za disanje.

Rukovanje uređajem

 • Kada uređaj koriste djeca ili osobe s invaliditetom, preporuča se pomni nadzor odrasle osobe.
 • Odvratite pogled od isparavanja lijeka.
 • Maksimalni kapacitet spremnika za lijek je 10 ml. Nemojte ga puniti s više tekućine.
 • Nemojte koristiti ovaj uređaj dok upravljate vozilom.
 • Nemojte koristiti uređaj ako je cijev za zrak savinuta.

Sastavljanje kompleta za inhalaciju Dijelovi proizvoda

1. Komplet za inhalaciju
2. Mlaznica
3. Nastavak za usta pod kutom
4. Filter za zrak
5. Maska za djecu
6. Maska za odrasle
7. Cijev za zrak
8. Izlaz za zrak
9. Utor filtera za zrak
10. Ulaz za zrak
11. Kabel za napajanje
12. Prekidač

Spremanje uređaja

 • Nemojte spremati uređaj na mjesto gdje do njega dopire izravna sunčeva svjetlost, visoka temperatura ili vlaga.
 • Držite uređaj izvan dohvata male djece.
 • Uvijek isključite uređaj kada ga ne koristite.

Čišćenje uređaja

 • Provjerite filter za zrak, inhalator, nastavak za usta i sve ostale dijelove prije svake upotrebe. Zamijenite prljave i istrošene dijelove.
 • Nemojte uranjati uređaj u vodu. To bi moglo oštetiti uređaj.
 • Isključite uređaj iz električne utičnice prije čišćenja.
 • Očistite sve potrebne dijelove nakon svake upotrebe prema uputama u ovom vodiču.

 

Tehničke karakteristike

Napajanje                                              AC 230 V/50 Hz ili AC 220 V/60 Hz ili AC110V/60Hz          
Potrošnja ≤ 180 VA
Razina buke ≤ 60 dBA (na udaljenosti od 1 m)
Raspon pritiska kompresora ≥ 28 Psi (193 kPa)
Raspon pritiska prilikom rada ≥ 7,5 Psi (52 kPa)
Raspon protoka u litrama ≥ 5,0 litara po minuti
Raspon temperature pri radu 10°C – 40°C (50°F - 104° F)
Raspon vlage pri radu ≤ 90% RH
Raspon atmosferskog tlaka pri radu 700-1060 hPa
Raspon temperature pri skladištenju -20°C – 60°C (-4°F - 140°F)
Raspon vlage pri skladištenju ≤ 90% RH
Dimenzije (dužinaךirina×visina) 204,5mm×148mm×108mm
Težina 1360 g (bez dodataka)
Kapacitet spremnika za lijek 10 ml (cm3)
Veličina čestica ≤ 2,6 μm
Prosječna brzina inhalacije ≥0,25 ml/min
Standardni dodaci

Komplet za inhalaciju, cijev za zrak, nastavak za usta,
filteri (5 kom), maska za odrasle i za djecu

*Podložno tehničkim izmjenama bez prethodnog upozorenja.

*Moguće su varijacije u učinku kod korištenja lijekova poput suspenzija ili lijekova visoke viskoznosti.
Za više detalja vidi podatke dobavljača lijeka.

Mišljenja korisnika

6 Stavka(e)

po stranici
Jelena – Poštovani imam samo pohvale na vase proizvode i tim. Po narudbi uredaj nam je dosao u rekordnom roku. Uredaj kvalitetan i izvrsno funkcijonira.
Inhalator · 7.3.2018.
Marijana – Postovani kupili smo inhalator i odusevljeni smo i cijenom i proizvodom za moje troje djecice nema vise za svaku prehladu kod doktora
Komentar · 1.2.2018.
sanja – Po preporuci liječnika kupila sam ovaj inhalator zbog čestih bronhitisa moje kćeri, te čestog kašlja naročito u sezoni grijanja zbog isušenog zraka. Izabrala sam ga ponajviše zbog pristupačne cijene, obzirom da sam se prvi put susrela s takvim aparatom i nisam znala što da očekujem . Inhalator je u vrlo kratkom vremenu opravdao svoju kupovinu. Lak je za rukovanje i održavanje, kćer ga bez problema koristi i sama, kvalitetne je i čvrste izrade te se ne bojim da bi ga dijete rukovanjem moglo oštetiti. Malo je bučan, ali to je kod kompresorskih inhalatora očekivano. U samo dva mjeseca redovnog korištenja poboljšanje kod mog djeteta je iznenadilo i mene samu, obzirom da sam bila donekle skeptična da samo udisanje fiziološke otopine nekoliko minuta može donijeti neko vidljivo poboljšanje. Od mene samo pohvale i preporuke...
Vrlo koristan artikl · 26.1.2018.
Bozena – Postovani,jako smo zadovoljni sa vasim proizvodom,cijena je dobra ali i opravdava svaku kunu koja je placena za njega.Iskrene preporuke svim kupcima
Inhalator · 26.1.2018.
Aleksandra – Moje pohvale za Vas inhalator,a svim kupcima iskrene preporuke.
Inhalator NE 1OO · 25.1.2018.
Ana – Mali kupci su pre zadovoljni vasim proizvodom,hvala
Pohvale za kvantum-tim · 25.1.2018.

6 Stavka(e)

po stranici

Vaše mišljenje

Samo prijavljeni korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte korisnički račun

Još Vas može zanimati
Besplatna dostava
»PARR PRO« automatski tlakomjer za nadlakticu X5, Rossmax
Pregled

»PARR PRO« automatski tlakomjer za nadlakticu X5, Rossmax

 

VPC 345,00 kn Cijena sa PDV-om: 431,25 kn
✓ 5 godina jamstva ✓ Detekcija aritmije (ARR).  ✓ Detekcija atrijske fibrilacije (AFib). ✓ Detekcija preuranjene kontrakcije Detaljnije
Maska za inhalator, za djecu
Pregled

Maska za inhalator, za djecu

 

VPC 23,00 kn Cijena sa PDV-om: 24,15 kn
Novo Besplatna dostava
DispoZable Spacer - jednokratna zračna komorica, za hitan slučaj
Pregled

DispoZable Spacer - jednokratna zračna komorica, za hitan slučaj

 

VPC 218,00 kn Cijena sa PDV-om: 272,50 kn
Filter za ultrazvučni inhalator NB-02L - 2 komada
Pregled

Filter za ultrazvučni inhalator NB-02L - 2 komada

 

VPC 7,00 kn Cijena sa PDV-om: 7,35 kn
Novo Besplatna dostava
Mini-Wright profesionalni mjerač vršnog protoka zraka EU - standardni
Pregled

Mini-Wright profesionalni mjerač vršnog protoka zraka EU - standardni

 

VPC 93,00 kn Cijena sa PDV-om: 116,25 kn
Novo Besplatna dostava
Bežični alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper Eclipse™
Pregled

Bežični alarm za odvikavanje od mokrenja DRI Sleeper Eclipse™

 

VPC 990,00 kn Cijena sa PDV-om: 1.237,50 kn
Novi, poboljšani model DRI Sleepera™. Bežični, s daljinskim senzorom. Još praktičnije provjereno rješenje protiv mokrenja u krevet.Učinkovit za čvrste Detaljnije
Besplatna dostava
Silikonska maska za inhalator Rossmax, vel.M
Pregled

Silikonska maska za inhalator Rossmax, vel.M

 

VPC 119,00 kn Cijena sa PDV-om: 148,75 kn
Besplatna dostava
Ionski pročišćivač zraka – Baby collection
Pregled

Ionski pročišćivač zraka – Baby collection

 

VPC 369,00 kn Cijena sa PDV-om: 461,25 kn
Čašica za lijek s prekidačem za aktivaciju Rossmax
Pregled

Čašica za lijek s prekidačem za aktivaciju Rossmax

 

VPC 39,00 kn Cijena sa PDV-om: 40,95 kn
Novo Besplatna dostava
Babyhaler - Able Spacer | Clement-Clarke
Pregled

Babyhaler - Able Spacer | Clement-Clarke

 

VPC 85,00 kn Cijena sa PDV-om: 106,25 kn
Zračna komorica (»spacer«) s ventilom za olakšavanje udisanja lijekova za astmu, posebice namijenjena za pacijente s malom snagom udisaja ili kod poteškoća s primjenom Detaljnije
Maska za inhalator, za odrasle
Pregled

Maska za inhalator, za odrasle

 

VPC 27,00 kn Cijena sa PDV-om: 28,35 kn
Novo Besplatna dostava
Mini-Wright profesionalni mjerač vršnog protoka zraka EU - niži raspon
Pregled
Adapter za napajanje Rossmax inhalatora 12V
Pregled

Adapter za napajanje Rossmax inhalatora 12V

 

VPC 49,00 kn Cijena sa PDV-om: 61,25 kn
Besplatna dostava
Silikonska maska za inhalator Rossmax, vel.S
Pregled

Silikonska maska za inhalator Rossmax, vel.S

 

VPC 119,00 kn Cijena sa PDV-om: 124,95 kn
Besplatna dostava
Laica električni parni sterilizator
Pregled

Laica električni parni sterilizator

 

VPC 324,00 kn Cijena sa PDV-om: 405,00 kn
Čašica za lijek za donje dišne puteve za Rossmax inhalatore N1
Pregled

Čašica za lijek za donje dišne puteve za Rossmax inhalatore N1

 

VPC 39,00 kn Cijena sa PDV-om: 40,95 kn