kvantum-tim.hr
Braun Thermoscan 7 toplomjer za uho

Braun Thermoscan 7 toplomjer za uho

Besplatna dostava
5
4 Narudžbe
2 Recenzije

Braun ThermoScan® 7 toplomjer za uho s jedinstvenom Age Precision® tehnologijom. Ova inovativna tehnologija olakšava i pomaže roditeljima u interpretaciji izmjerene tjelesne temperature ovisno o dobi djeteta.

SKU 02.4.5292.00
Proizvođač Braun
98,75 €
Nije dostupno
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 98,75 €

Detalji

Toplomjer za mjerenje u uhu
Braunov toplomjer za brzo, jednostavno i precizno mjerenje u uhu. Oblik vrška toplomjera onemogućava preduboko guranje u ušni kanal što bi moglo oštetiti bubnjić. Zvučnom i svjetlosnom signalizacijom navodi korisnika na pravilno pozicioniranje toplomjera. Prikladan za mjerenje temperature svih članova obitelji neovisno o dobi, a posebno olakšava interpretaciju rezultata kod djece i novorođenčadi.

Značajke: 

 •   Noćno osvjetljenje zaslona
 •   Memorira zadnjih 9 mjerenja
 •   Higijenske jednokratne kapice - bez lateksa i BPA (21 komad)
 •   Zaštitna plastična kutija

Age Precision® tehnologija
Klinička istraživanja pokazuju da definicija vrućice kod djece varira ovisno o njihovoj dobi. Tako na primjer normalna temperatura kod četverogodišnjeg djeteta može za novorođeno dijete predstavljati vrućicu. Stoga je Braun razvio patenitiranu Age Precision® tehnologiju koja pomaže roditeljima pri tumačenju izmjerene tjelesne temperature kod djece. Jednostavno se prije mjerenja na toplomjeru odabere dob djeteta, a oznake u bojama će pojasniti rezultat ovisno o djetetovoj dobi. Normalna temperatura* je označena zelenom bojom, povišena žutom, a visoka temperatura crvenom bojom.

Age Precision tehnologija

 * Normalna tjelesna temperatura se definira u rasponu i ovisi o mjestu mjerenja te se smanjuje s godinama. Također se razlikuje od osobe do osobe i varira tokom dana. Preporučeno je da svaka osoba izmjeri svoj raspon normalne tjelesne temperature za buduće reference. 

Braun ThermoScan® 7 je prvi odabir liječnika u Europi!

Braun Thermoscan 7 Braun Thermoscan 7

Patentirana tehnologija zagrijavanja senzornog vrška toplomjera prije samog mjerenja osigurava pouzdano mjerenje s klinički preciznim rezultatima (hladni senzorni vršak može ohladiti područje mjerenja temperature).

Braun Thermoscan 7

ExacTemp® sustav navođenja olakšava pravilno pozicioniranje toplomjera u uhu. Toplomjer pomoću pomoću zvučne i svjetlosne signalizacije navodi korisnika na pravilno pozicioniranje vrška i time osigurava precizno mjerenje.

Princip rada

Braun TermoScan toplomjer mjeri infracrvenu toplinu bubnjića i okolnog tkiva. Kako bi izbjegli netočna mjerenja temperature, vršak toplomjera je zagrijan do temperature ljudskog tijela. Postavljanjem u uho, Braun ThermoScan toplomjer kontinuirano mjeri infracrvenu energiju. završava s mjerenjem kad detektira točno izmjerenu temperaturu.

Zašto mjeriti u uhu?
Temperatura u uhu točno prenosi unutarnju tjelesnu temperaturu (temperaturu vitalnih organa). Bubnjić u uhu dijeli isti dotok krvi s hipotalamusom, kontrolnim centrom za toplinu u tijelu. Stoga se promjene u tjelesnoj temperaturi prije prikazuju u uhu nego na drugim mjestima. Mjerenje preko kože ne pokazuje točnu unutarnju temperaturu. Na oralno mjerenje utječu piće, hrana i disanje na usta. Rektalna temperatura često zaostaje za pravom unutarnjom tjelesnom temperaturom te postoji rizik od unakrsne kontaminacije.

Korištenje toplomjera

 • 1) Izvadite toplomjer iz zaštitne kutijice i maknite zaštitnu kapicu.
 • 2) Pritisnite gumb za uključivanje. Toplomjer će odraditi inicijalnu samoprovjeru i prikazati sve ikone na zaslonu. Zatim će kroz 5 sekundi prikazati posljednji rezultat mjerenja.
 • 3) Stavite novu kapicu na vršak toplomjera tako da gurnete sondu u kutiju s kapicama i izvučete ga prema van. Braun ThermoScan toplomjer neće raditi bez kapice. Za precizne rezultate, uvijek mjerite s novom, čistom jednokratnom kapicom.
 • Braun Thermoscan 7
 • 4) Odaberite dob pritiskom na Age Precision gumb.
 • 5) Umetnite sondu u slušni kanal, pa pritisnite i pustite Start gumb.
 • 6) Svjetlo ExactTemp treperi dok je mjerenje u tijeku. Nakon što uspješno izmjeri temperaturu, svjetlo će neprekidno svjetliti 3 sekunde. Ako je sonda pravilno pozicionirana u ušni kanal za vrijeme mjerenja, duži zvučni signal će oglasiti završeno mjerenje. Ako sonda nije stabilno pozicionirana u ušnom kanalu, oglasit će se niz kratkih zvučnih signala, svjetlo ExactTemp će se ugasiti i na zaslonu će se pojaviti poruka greške (POS = position error).
 • 7) Potvrdni zvučni signal označava uspješno izmjerenu temperaturu. Rezultat se prikazuje na zaslonu.
 • 8) Pomoću Eject gumba skinite iskorištenu kapicu i pripremite novu za slijedeće mjerenje. Toplomjer će se automatski izgasiti nakon 60 sekundi neaktivnosti ili ga možete ručno izgasiti pomoću gumba za paljenje / gašenje.

Preuzimanja

Preuzmite upute za korištenje Braun ThermoScan® 7 ušnog toplomjera (en)

Video predstavljanje Braun ThermoScan® toplomjera

Tehničke karakteristike

Temperaturni raspon mjerenja toplomjera: 34 – 42.2 °C (93.2 – 108 °F)
Radni temperaturni raspon: 10 – 40 °C (50 – 104 °F)
Temperaturni raspon (skladištenje): -25 – 55 °C (-13 – 131 °F)
Relativna vlažnost (rad i skladištenje): 10-95% RH (non condensing)
Gradacija: 0.1 °C or °F
Točnost prikazanih rezultata: ±0.2 °C
Životni vijek baterije: 2 godine / 600 mjerenja

Mišljenja korisnika

Nezamjenjiv · 28.2.2019.
Najbolji toplomjer, usporedivali smo sa digitalnim tocan je, beba ni ne primjeti da mjeri temperaturu jer je brz, a moze se mjeriti i u mraku jer ima osvjetljen zaslon. Spas za mame
Toplomjer · 26.2.2019.
Odličan
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Braun Thermoscan 7 toplomjer za uho
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.