kvantum-tim.hr
Rossmax kompaktni inhalator NB 60 za djecu i odrasle

Rossmax kompaktni inhalator NB 60 za djecu i odrasle

Besplatna dostava
5
887 Narudžbi
8 Recenzija

Vrlo kompaktan i lagan inhalator za djecu namijenjen inhalaciji donjih dišnih puteva (pluća). Veselim dizajnom posebno prilagođen djeci. Intenzitet inhalacije se podešava na ventilu.

SKU NB 60
Proizvođač Rossmax
Jamstvo 2 godine
52,29 € -15% 44,45 €
Dostupno

Komada na skladištu 58

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 44,45 €

Detalji

 Rossmax kompaktni inhalator NB 60 za djecu i odrasle

✓ Tehnologija podešavanja ventila – VAT.
✓ MMAD (veličina čestica) < 3 μm; udio finih čestica 80 - 85 %.
✓ Konzistentnost veličine finih čestica za učinkovitu respiratornu terapiju.
✓ Idealno za djecu.
✓ Vrlo kompaktan i lagan (302 g).
✓ Tihi rad uređaja.
✓ Uključen usnik
✓ Uključena maska za odrasle i maska za djecu.

✓ Uključen adapter od 12 V.

Uz pravilno održavanje i upotrebu ovaj će Vam inhalator služiti dugi niz godina svojim pouzdanim tretmanima. Ovaj se uređaj napaja standardnom izmjeničnom strujom. Idealan je za sve uzraste zbog brzih, sigurnih i praktičnih tretmana.  Uz Vašeg liječnika i/ili respiratornog terapeuta možete biti sigurni da dobivate najbolje tretmane za Vaše respiratorne tegobe.

Inhalator je namijenjen za liječenje astme, kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) i drugih respiratornih tegoba kod čije je terapije potreban lijek u obliku aerosolne maglice. Molimo da se posavjetujete s Vašim liječnikom i/ili ljekarnikom kako biste doznali može li se Vaš propisani lijek upotrebljavati s ovim inhalatorom. Kako biste doznali vrstu, dozu i način uzimanja lijeka slijedite upute Vašeg liječnika ili respiratornog terapeuta.

Uređaj zadovoljava odredbe EC direktive 93/42/EEC (Direktiva o medicinskim proizvodima) kao i Europsku normu oznake EN 13544-1:2007+A1:2009 Oprema za respiracijsku terapiju - 1.dio: Sustavi za stvaranje aerosola i njihovi dijelovi. 

Kako sastaviti, koristiti i održavati NB 60 inhalator za djecu i odrasle:

A Dijelovi Inhalatora:
1. Komplet za inhalaciju      2. Mlaznica       3. Nastavak za usta pod kutom        4. Filter za zrak        5. Maska        6. AC adapter      
7. Cijev za zrak                  8. Utor filtera za zrak         9. Izlazi za zrak           10. Prekidač              11. AC adapter Jack

B Tehnologija prilagodbe ventila
Jedinstveno obilježje - prilagodba ventila, omogućuje jednostavno doziranje lijekova različitih viskoznosti ovisno o potrebama i tegobama svakog korisnika. Naša tehnologija prilagodbe ventila omogućuje korisnicima da namjeste različite razine protoka od 0,08 do 0,2 ml/min dok veličina čestica ostaje jednaka.
Korisnik na jednostavan način može podesiti brzinu inhalacije bez potrebe za zamje­nom dijelova. Veća brzina inhalacije/potpuno otvoren ventil namijenjen je za lijekove veće viskoznosti i korisnike većeg plućnog kapaciteta dok je manja brzina inhalacije sa zatvorenim ventilom prikladnija za djecu / dojenčad s manjim plućnim kapacitetom.

C Sastavljanje kompleta za inhalaciju
Slijedite upute za čišćenje u ovom vodiču u poglavlju “Tehnike čišćenja” prije nego upotrijebite inhalator po prvi puta ili ako ga duže vrijeme niste koristili.
Uvijek isključite kompresor iz utičnice i pazite da je prekidač okrenut na poziciju “OFF” prije čišćenja, sastavljanja te prije i poslije svake upotrebe.
Stavite kompresor na ravnu, stabilnu površinu koja Vam je nadohvat ruke.
Nježno zakrenite i povucite ravno prema gore poklopac inhalatora kako biste ga razdvojili na dva dijela (spremnik za lijek i poklopac).
Pobrinite se da je mlaznica pravilno postavljena unutar spremnika za lijek. Nasta­vak u spremniku za lijek umeće se u cjevčicu mlaznice.
Ulijte propisanu količinu lijeka u spremnik za lijek.
Ponovno sastavite inhalator pažljivo istovremeno vrteći spremnik za lijek i poklo­pac. Provjerite prianjaju li dijelovi čvrsto zajedno. 

D Rukovanje inhalatorom
Inhalatorom se može upravljati pod nagibom od 45°. Ako je nagib veći od 45° ne­će doći do raspršivanja.
1. Spojite jedan kraj cijevi za zrak na izlaz za zrak.
2. Pažljivo spojite drugi kraj cijevi na nastavak u donjem dijelu kompleta za inhalaciju.
3. Pričvrstite nastavak za usta pod kutom ili masku na gornji dio inhalatora.
4. Kapacitet spremnika za lijek je 2~5 ml.

Napomena nakon svake upotrebe:
Preporuča se stanka od 30 minuta.
Izvadite utikač uređaja iz utičnice.
Pričekajte da se uređaj u potpunosti ohladi.
Pažljivo odspojite cijevi za zrak s inhalatora i izlijte ostatak lijeka.
Slijedite upute za čišćenje u ovom vodiču.

E Upotreba AC adaptera
Provjerite je li prekidač na poziciji “OFF”.
Spojite AC adapter s AC adapter jack priključkom na stražnjoj strani uređaja.
Umetnite AC adapter u utičnicu.
Koristite samo odobrene AC adaptere s ovim inhalatorom.
Pritisnite prekidač na poziciju “ON”.

Postupak čišćenja
Tehnika ispiranja (provodi se nakon svakog tretmana i prije prve upotrebe):
Pobrinite se da je prekidač za uključivanje/isključivanje okrenut na poziciju “OFF” i da je uređaj isključen iz električne mreže.
Odspojite cijev za zrak od uređaja.
Nježno zakrenite i i povucite prema gore poklopac kompleta za inhalaciju kako bi­ste ga otvorili i odvojili.
Isperite komplet za inhalaciju i njegove dijelove vrućom vodom iz slavine.
Osušite čistim ručnicima ili ostavite da se osuši na zraku
Ponovno sastavite komplet za inhalaciju.

Prvi prvom čišćenju ili u slučaju da se uređaj dulje vrijeme nije upotre­bljavao, temeljito očistite sve dijelove uključujući cijev za zrak. Komplet za inhalaciju slobodno možete oprati u perilici za posuđe.

Čišćenje kompresora
Svakodnevno obrišite kompresor mekom krpom.
Drugi načini čišćenja ili druga sredstva za čišćenje mogli bi oštetiti uređaj.

Zamjena filtera za zrak
Važno je zamijeniti filter zraka kada on poprimi sivu boju. 
1. Uklonite poklopac filtera za zrak na način da ga lagano povlačite prema naprijed.
2. Odložite sivi filter.
3. Zamijenite ga novim, čistim filterom za zrak.
4. Ponovno pričvrstite poklopac filtera za zrak na ure­đaj.

Napomena: Filteri za zrak ne mogu se očistiti ili oprati. Mogu se koristiti samo filteri za zrak NB60. 
Nemojte umjesto filtera upotrebljavati druge ma­terijale poput vate. Nemojte koristiti uređaj ako ne­ma umetnut filter za zrak.

Otklanjanje problema
Ako dođe do nepravilnosti tijekom korištenja uređaja, molimo provjerite i prema po­trebi ispravite sljedeće:
1. Uređaj ne radi nakon što ste pritisnuli prekidač : provjerite je li AC adapter umetnut u utičnicu.
2. Nema maglice ili je ona vrlo slaba:
   provjerite ima li lijeka u spremniku za lijek
   provjerite ima li oštećenja na uređaju
   provjerite položaj mlaznice unutar inhalatora
   pobrinite se da su cijev za zrak i ostali dijelovi ispravno pričvršćeni
   provjerite filter za zrak i zamijenite ga ako je potrebno

USPOREDBA INHALATORA

Usporedba Rossmax inhalatora Kvantum-tim

Rossmax inhalatori gornji i donji dišni putevi Kvantum-tim

 

Liječenje inhalacijama zašto, kada i kako?

Inhaliranje pomoću inhalatora raspršivača je jedan od najboljih načina liječenja kašlja, bronhitisa i astme. Ne morate na inhalacije ići isključivo u ambulantu, možete sebe ili svoje dijete inhalirati kod kuće u domaćim uvjetima i atmosferi.

Kada se govori o inhalacijama svatko se od nas barem jednom u kućnoj izvedbi inhalirao nad čajem od kamilice s ručnikom preko glave. To je najstariji oblik inhalacije. Postoji više tipova inhalatora no ovdje govorimo o klasičnom kompresorskom inhalatoru.
Kompresorski inhalator raspršivač (nebulizator) je uređaj koji lijekove u tekućem obliku pretvara u aerosol koji se udiše i tako u vrlo sitnim česticama i dopire do najsitnijih dijelova dišnih puteva.

Liječenje inhalacijama uz inhalator preporučuje se kod virusnih i nekih bakterijskih upala dišnog sustava: kod sinuzitisa, nazofaringitisa, laringotraheitisa, upale pluća, suhog i produktivnog kašlja raznog podrijetla.

Inhalatori se koriste kod virusnih upala da bi se olakšali simptomi prehlade do potpunog spontanog oporavka. Zatim, kod nekih bakterijskih infekcija sinusa i većih dišnih puteva, da bismo dopremili antibiotik do tih područja i olakšali dreniranje paranazalnih šupljina. Posebno su učinkoviti u terapiji alergijskih rinitisa, laringotraheitisa i astme.

Inhalacije su pravi izbor kod teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje naporno i isrcpljujuće zbog gustog sekreta. Odrasli ponekad i uspjevaju izbaciti sekret van, ali djeca ne. Zato je inahalotor najbolje moguće rješenje da biste olakšala svojoj djeci, isto tako ubrzali proces ozdravljenja i do nekoliko puta.

Što se stavlja u inhalator?

Razni lijekovi se mogu dodavati u inhalatore i od njih praviti inhalacije. Prvi uvjet je da su tekući, da nisu uljne podloge i da se mogu primjenjivati na respiratornom sustavu u određenim indikacijama.

Najosnovniji vid inhalacije je dodavanje 3ml fiziološke otopine u raspršivač i inhaliranje 15-25 minuta. To predstavlja simptomatsku terapiju koja ima za zadatak vlaženje dišnih puteva kod suhog kašlja i lakih prehlada. No takva terapija je od neprocjenjive važnosti za djecu. Od najmlađih bebica do veće djece.
Inhaliranje nije neugodno. Zapravo je ugodan proces i djeca uglavnom rado sudjeluju u postupkuu inhalacije. Bitno ih je uključiti u proces inhalacije. Ponekad im je dosadno pa se roditelji snalaze tako što ima dopuste da gledaju crtić na televizoru ili mobitelu. Moguće se inhalirati putem maskice ili usnika - usmjeriti paru da dijete udiše ukoliko ima strah od maske.

Fiziološkoj otopini se obično dodaju i drugi sastojci, da bi se djelovalo i na neke druge simptome koji se javljaju tijekom bolesti koje propisuje liječnik, kod djece prema kilaži, a kod odraslih prema simptomima.

Mišljenja korisnika

Inhalator · 17.12.2021.
Odlican, povoljan, malen i tih. Brza dostava. Prezadovoljna.
Rossmax kompaktni inhalator NB 60 · 1.12.2019.
Odličan a povoljan, koristimo skoro svakodnevno. Malen i nije bučan. Moram pohvaliti i izrazito brzu dostavu.
Rossmax · 3.3.2019.
Kupila sam ovaj inhalator ove godine i mogu reci da je odlican. Koristili smo ga za dijete i za nas odrasle. Cijena je prihvatljiva, praktican je i jako dobar.
Odlican · 27.2.2019.
Povoljan, a kvalitetan.
Dostava je takoder bila ekspresna.
Mogu samo reci da nas je inhalator doslovno SPASIO u sezoni gripe i prehlade, cak je muzu (koji je bio na granici upale pluca) puno olaksao i disanje i iskasljavanje.
Vas sam vjerni kupac bila, a kako stvari stoje i ostajem.
Moram pohvaliti Vasu strucnost kao i kvalitetu svih dosadasnjih proizvoda narucenih kod Vas.
Inhalator · 26.2.2019.
Odlican proizvod,puno nam pomogao za bebu kod kaslja i zacepljenog nosica,a i mi ga koristimo...
Inhalator · 26.2.2019.
Spas!!! Dovoljno sam rekla.
Inhalator · 26.2.2019.
Prezadovoljna.
Pohvala · 26.1.2018.
Toplo preporučujem, odličan proizvod. Za kašalj kod djeteta, vrhunska stvar. Stvarno nam je pomoglo. Praktičan i odličan proizvod.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Rossmax kompaktni inhalator NB 60 za djecu i odrasle
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.