kvantum-tim.hr
Riblje ulje 1000 mg (Omega-3) za krvožilni sustav

Riblje ulje 1000 mg (Omega-3) za krvožilni sustav

4.6
355 Narudžbi
6 Recenzija

Kapsule s 1000 mg koncentriranog ribljeg ulja pružaju ukupno 400 mg Omega-3 masnih kiselina EPA i DHA. Obogaćene su s 10 mg vitamina E.


Pakovanje: 30 kapsula.

SKU P1020
Sadrži Riblje ulje, vitamin E i Omega-3 masne kiseline
Količina 30 kapsula
4,20 €
Dostupno

Komada na skladištu 340

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 4,20 €

Detalji

Riblje ulje 1000 mg (Omega-3), dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 30 kapsula

Dvije kapsule sadrže
%PDU
Vitamin E 20 mg 200%
Riblje ulje 2000 mg  
EPA 360 mg  
DHA 240 mg  
Ukupno Omega-3 800 mg  

Sastojci: riblje ulje, tvar za želiranje – želatina, tvar za zadržavanje vlage - glicerin, vitamin E (DL--tokoferol acetat)

Način primjene: Odrasli: Progutati jednu do dvije kapsule dnevno s hranom

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

O ribljem ulju, vitaminu E i omega-3 masnim kiselinama:

Riblje ulje - je jedan od dodataka prehrani koji se uobičajeno koristi diljem svijeta. Bogato je Omega-3 masnim kiselinama koje su izuzetno važne za naše cjelokupno zdravlje. Riblje ulje nastaje ekstrakcijom iz ribljeg tkiva. Najčešće se dobiva od masne ribe poput haringe, tune, inćuna i skuša ali se dobiva i iz jetre drugih riba (poput bakalara). Istraživanja su pokazala kako ljudi koji jedu puno ribe spadaju u skupinu osoba s mnogo nižom stopom srčanih bolesti. Postoji niz faktora rizika za bolesti srca, a čini se da se mnogi od njih smanjuju konzumiranjem riba ili ribljeg ulja.
Prednosti ribljeg ulja za zdravlje srca uključuju:

 • Razina kolesterola: riblje ulje može povećati razinu dobrog kolesterola.
 • Trigliceridi: također može smanjiti trigliceride za oko 15-30%.
 • Krvni tlak: čak i kod malih doza pomaže u smanjenju krvnog tlaka kod osoba s visokim krvnim tlakom.
 • Plak: riblje ulje može spriječiti stvaranje plakova u arterijama (uzročnika otvrdnjavanja arterija) te arterijske plakove može napraviti stabilnijima i sigurnijima kod osoba koje ih već imaju.
 • Aritmije: kod osoba koje su u opasnosti može smanjiti kobne slučajeve aritmija. Aritmije su abnormalni srčani ritmovi koji mogu izazvati srčani udar u određenim slučajevima.
 • Riblje ulje može blagotvorno utjecati na simptome određenih psihičkih poremećaja.
 • Riblje ulje može pomoći kod mršavljenja i smanjenja opsega struka.
 • Riblje ulje dobro je za zdravlje očiju i može pomoći u zaštiti vida u starijoj dobi.
 • Riblje ulje blagotvorno utječe na uplae i upalne procese.
 • Dobro je za kožu.
 • Omega-3 masne kiseline vrlo su važne za pold u vrijeme trudnoće i u prvim godinama života djece.
 • Riblje ulje može smanjiti masnoću jetre.
 • Pomaže osobama koje pate od depresije i anksioznosti.
 • Pomaže u pažnji i kod hiperaktivnosti u djece.
 • Riblje ulje pomaže spriječiti simptome mentalnog propadanja
 • Pomaže kod astme i alergija.
 • Pomaže održati zdravlje kostiju i srpiječiti nastanak osteoporoze

Omega-3 masne kiseline - Dvije ključne - EPA i DHA - prvenstveno ih možemo naći u određenim vrstama ribe. Naše tijelo treba ove masne kiseline kako bi besprijekorno funkcioniralo. Dodatci prehrani u obliku ribljeg ulja mogu smanjiti povišenu razinu triglicerida koji nas mogu dovesti u stanje rizika od srčanih bolesti. EPA + DHA mogu obuzdati ukočenost i bol u zglobovima. Omega-3 masne kiseline kao dodatak prehrani također pojačavaju učinkovitost protuupalnih lijekova. Istraživanja su pokazala kako narodi koji jedu hranu s visokom razinom Omega-3 masnih kiselina imaju nižu razinu udjela u populaciji koja pati od depresije. DHA je važna kod neurološkog razvoja dojenčadi. Hrana bogata Omega-3 masnim kiselinama može smanjiti upalne procese nastale uslije astme (još uvijek se istražuje interakcija između Omega-3 masnih kiselina i njihovog utjecaja na astmu te lijekove za astmu). Također, neke su studije pokazale kako Omega-3 masne kiseline mogu blagotvorno utjecati na djecu koja pate od ADHD-a (poboljšati njihove mentalne vještine poput razmišljanja, pamćenja i učenja). 

Vitamin E je zajednički naziv za skupinu spojeva topivih u mastima s prepoznatljivim antioksidantnim svojstvima. Vitamin E dolazi u 8 kemijskih oblika (alfa, beta, gama i delta-tokoferol te alfa, beta, gama i delta-tokotrienol) koji imaju različite razine biološke aktivnosti.  Alfa-tokoferol je jedini obilik koji se koristi kako bi se zadovoljile ljudske potrebe za vitaminom E. Koncentracije u serumu vitamina E (alfa-tokoferol) ovise o jetri, koja uzima hranjive tvari nakon što se različiti oblici apsorbiraju u tankom crijevu. Jetra, također, metabolizira i izlučuje druge oblike vitamina E ali u znatno manjim količinama.  Antioksidansi štite stanice od štetnih djelovanja slobodnih radikala (slobodni radikali ostećuju stanice te doprinose razvoju kardiovaskularnih bolesti i raka). Vitamin E je u masti topivi antioksidant koji zaustavlja proizvodnju reaktivnih oblika kisika nastalih u procesu oksidacije masti. On je, pored svojih aktivnosti kao antioksidans, uključen u rad imunološkog sustava te u još mnoge metaboličke procese. Postoji puno tvrdnji o potencijalu vitamina E vezanih uz prevenciju i lječenje bolesti. Njegove funkcije kao antioksidansa i njegova uloga u ublažavanju upalnih procesa i kao vitamina koji poboljšava imunitet idu u prilog toj tvrdnji. Bolesti na koje Vitamin E ima utjecaj jesu bolesti srca, rak, bolesti oka, propadanje kognitivnih funkcija. Ima blagotvoran utjecaj i na kolesterol, kožu, PMS te na povećanje mišićne snage i izdržljivost.

 

Mišljenja korisnika

Re · 24.3.2019.
Vrlo dobar omjer EPA i DHA u tako maloj kapsuli. Nakon konzumacije ne "otpušta" okus ribljeg ulja. Super!
Re · 24.3.2019.
Vrlo dobar omjer EPA i DHA u tako maloj kapsuli. Nakon konzumacije ne "otpušta" okus ribljeg ulja. Super!
OMEGA-3 · 27.2.2019.
Ja sam zadovoljan cijenom i kvalitetom
Trgovina "Kvantum-tim" pravo je otkriće · 26.2.2019.
Trebao sam Omega-3 kapsule za poboljšanje krvožilnog sustava. Obišao sam ljekarne, pronjuškao po internetu i pronašao trgovinu "Kvantum-tim" koja nudi Nutrition kapsule Riblje ulje 1000 mg (Omega-3) vrhunske kvalitete i sastava uz najnižu cijenu. Doda li se tome vrlo brza dostava, više sam nego zadovoljan! Također bogatim asortimanom ostale ponude. Sve čestitke "Kvantum-timu" :)
Omega 3 fish oils · 26.2.2019.
Jako sam zadovoljna sa proizvodom. Količina i pakiranje su vrlo pohvalni jer stvarno za malo novaca se dobije puno toga. Dostava je ok
Car · 29.1.2018.
Sve pohvale što se tiče kvalitete i cijene proizvoda. Kvari dojam veoma loša dostava putem Hrvatske pošte, promijenite dostavljača!!
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Riblje ulje 1000 mg (Omega-3) za krvožilni sustav
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.