kvantum-tim.hr
Selen 200 μg + Vitamini A, C i E za imunitet

Selen 200 μg + Vitamini A, C i E za imunitet

4.5
451 Narudžba
4 Recenzije

Basic Nutrition tablete selena, esencijalnog elementa u tragovima, s antioksidativnim vitaminima (A,C i E)se upotrebljavaju za održavanje zdravog imunološkog sustava te povoljno djeluju na kosu i nokte. Pogodno za vegetarijance.


Pakiranje: 30 tableta.

SKU P1024
Sadrži Selen i vitamin A, C i E
Količina 30 tableta
2,99 €
Dostupno

Komada na skladištu 79

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 2,99 €

Detalji

Selen i vitamini A, C i E, dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 30 tableta

Dnevna doza (jedna tableta) sadrži   %PDU
Vitamin A 800 μg 100%
Vitamin E 10 mg 100%
Vitamin C 60 mg 100%
Selen 200 μg 400%

Sastojci: tvar za povećanje volumena - kalcijev karbonat s maltodekstrinom, askorbinska kiselina (s hidroksipropilmetil celulozom), tvar za povećanje volumena - mikrokristalična celuloza, vitamin E (dl-α-tokoferol acetat, silicij dioksid), vitamin A (maltodekstrin, dekstrin, modificirani škrob, vitamin A acetat, dl--tokoferol), tvar za sprečavanje zgrudnjavanja - stearinska kiselina, silicij dioksid, zgušnjivač - hidroksipropilmetil celulozua s glicerionom, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja - magnezij stearat, natrij selenit.

Način primjene: Odrasli: Progutati jednu tabletu dnevno s hranom

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.
Pogodan za vegeterijance. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

O Selenu i vitaminima A, C i E

Selen je jedan od najvažnijih elemenata imuniteta čovjeka. Nedostatak selena rementi funkciju imunog sistema, smanjuje broj leukocita i funkciju timusa. No, čak i osobe, koje imaju dovoljno selena u serumu nakon uzimanja dodataka selena povećava se aktivnost limfocita i prirodnih stanica ubojica. Selen je sastavni dio enzima glutation peroksidaze, koja je važna u zaštiti organizma od prevelike količine slobodnih radikala, a koji su odgovorni za čitav niz bolesti. Selen je i antioksidans, kao bitan element u zastiti organizma od stetnog djelovanja kisika. Selen stiti organizam i od otrovnog djelovanja teskih metala, kao sto su kadmij, olovo, arsen i ziva. Do nedostatka selena može doći zbog nepravilne prehrane namirnicama, koje su prerafinirane i industrijski prerađene ili su proizvedene na tlu, koje je siromašno selenom. U slučaju nedostaka selena dolazi do degenerativnih promjena i pada imuniteta, zbog oslabljele obrane organizma od slobodnih radikala. Prevelik unos selena (veći od 4-5 [mg/dan]) može biti štetan. To naročito vrijedi za hranu proizvedenu na tlu, koje je jako bogato selenom ili usljed konzumacije biljaka iz porodice Astragalus, koje mogu akumulirati u sebi velike količine selena, ali i unošenjem selena preko suplemenata. Simptomi toksičnosti selena su gubitak kose, promjene na noktima, zamor, mučnina, povraćanje, periferna neuropatija i metalni okus.

Vitamin A (inače poznat kao Retinol) moćan je saveznik u zaštiti protiv infekcija tijekom ljetnih mjeseci. To je vitamin topiv u masti, što znači kako tijelo pohranjuje "viškove" za buduću uporabu.  Vitamin A važan je za kontrolu rasta i razvoja epitelnog tkiva i sudjeluje u stvaranju vidnog pigmenta. Nedostatak vitamina A utječe na razne poremećaje, od noćnog sljepila do određenih dermatoloških problema.  Dobro je poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima i kao takav nezamjenjiv je u borbi protiv srčanih i drugih degenerativnih stanja. Potreban je za zdravu reprodukciju, hormonsku ravnotežu žena, pravilan rast te za ravnotežu šećera u krvi.  Trudnice posebno trebaju paziti na unos vitamina A, jer prevelika količina njegova unosa može imati štetan učinak na bebu.  Njegovo prekomjerno uzimanje može izazvati brojne toksične učinke praćene poremećajima u probavi, na koži, kostima i zglobovima.  Glavni izvori vitamina A su jetra, mlijeko i mliječni proizvodi, maslac, žutanjak i riba. U tkivu životinja i morskih riba je prisutan u esterificiranom stanju. Dok se u biljkama nalazi kao provitamin A ili beta-karoten.  Unošenjem Beta-karotena kojeg naše tijelo pretvara u vitamin A, također možemo nadopuniti potrošene zalihe. Beta-karoten je jak antioksidans koji poboljšava integritet sluznice, pridonosi zdravom imunološkom sustavu i smanjuje upale (posjeudje sve osobine korisne za smanjenje simptoma peludne alergije). U samoj hrani, možemo ga prepoznati po svojoj svijetloj boji. Mrkve, marelice, slatki krumpir i mango su izvrsni izvori.

Poznat još pod nazivom askorbinska kiselina, vitamin C je vitamin topljiv u vodi.  Vitamin C je jedan od najistraživanijh vitamina, te je ujedno i prvi sintetski dobiveni vitamin. Njegova uloga u našem tijelu je usko vezana uz sintezu kolagena i karnitina te uz metabolizam masnih kiselina. Od svih vitamina topljivih u vodi, Vitamin C najjači je antioksidans. Askorbinska kiselina ima veliku ulogu u stvaranju kolagena značajnog za razvoj i regeneraciju tkiva, krvnih žila, kostiju i zuba. Vrlo je važno znati da povećava otpornost organizma prema virusnim i bakterijskim infekcijama uključujući i alergije, učinkovita je kod bolesti dišnih putova i još niza drugih bolesti.  Nedovoljan unos vitamina C može dovesti do avitaminoze. Ona se najčešće događa kod djece, alkoholičara i starijih osoba. Izraziti nedostatak tog vitamina dovodi do bolesti, koja se zove skorbut. Patogenetska podloga skorbuta obuhvaća nemogućnost stvaranja kolagena. Najznačajnije se promjene zbivaju na kostima i u krvnim kapilarama (kosti postaju lomljive, zglobovi otiču). Zubi postaju klimavi, a zubno meso je otečeno i krvari. Česta popratna pojava skorbuta je hipokromna anemija. Mnogi znanstvenici preporučuju uprabu velikih doza askorbinske kiseline čak preventivno za zdraviji život. Ali ne treba pretjerivati, jer prevelike doze mogu navodno dovesti do stvaranja bubrežnih kamenaca.  Askorbat je jedan od glavnih antioksidantnih spojeva, a njegova funkcija je samostalno uklanjanje molekula slobodnih radikala i mikroba, uz potporu drugih vitamina poput vitamina E, vitamina A i minerala kao sto su selen i cink. Vitamin C ima široku lepezu blagotvornog djelovanja na organizam.

Vitamin E je zajednički naziv za skupinu spojeva topivih u mastima s prepoznatljivim antioksidantnim svojstvima. Vitamin E dolazi u 8 kemijskih oblika (alfa, beta, gama i delta-tokoferol te alfa, beta, gama i delta-tokotrienol) koji imaju različite razine biološke aktivnosti.  Alfa-tokoferol je jedini obilik koji se koristi kako bi se zadovoljile ljudske potrebe za vitaminom E. Koncentracije u serumu vitamina E (alfa-tokoferol) ovise o jetri, koja uzima hranjive tvari nakon što se različiti oblici apsorbiraju u tankom crijevu. Jetra, također, metabolizira i izlučuje druge oblike vitamina E ali u znatno manjim količinama.  Antioksidansi štite stanice od štetnih djelovanja slobodnih radikala (slobodni radikali ostećuju stanice te doprinose razvoju kardiovaskularnih bolesti i raka). Vitamin E je u masti topivi antioksidant koji zaustavlja proizvodnju reaktivnih oblika kisika nastalih u procesu oksidacije masti. On je, pored svojih aktivnosti kao antioksidans, uključen u rad imunološkog sustava te u još mnoge metaboličke procese. Postoji puno tvrdnji o potencijalu vitamina E vezanih uz prevenciju i lječenje bolesti. Njegove funkcije kao antioksidansa i njegova uloga u ublažavanju upalnih procesa i kao vitamina koji poboljšava imunitet idu u prilog toj tvrdnji. Bolesti na koje Vitamin E ima utjecaj jesu bolesti srca, rak, bolesti oka, propadanje kognitivnih funkcija. Ima blagotvoran utjecaj i na kolesterol, kožu, PMS te na povećanje mišićne snage i izdržljivost.

Mišljenja korisnika

Imunitet · 15.7.2019.
Odlični dodaci prehrani, selen mi je preporučila doktorica,za jačanje imuniteta. Već duže vrijeme naručujem preko Kvantum tima i odlični su,i cjenovno pristupačni.
Selen 200 MG... · 9.4.2019.
Kvalitetan proizvod, cijena odlična , sve proizvode dostavljaju u kratkom roku
Jadranka Lerner · 10.3.2019.
Odličan proizvod.Prezadovoljna i kvalitetom i dostavom
dodaci prehrani · 27.2.2019.
SELEN 200 ΜG, sintetičke baze ulazi u krvotok veoma brzo i višak se izlući kroz bubrege u roku od 24 sata,svima onima koji imaju manjak selena.
Napišite recenziju ovog proizvoda i pomozite drugima da lakše odaberu.
Selen 200 μg + Vitamini A, C i E za imunitet
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.